Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2020 14:02

ΕΠΟ: Αναστολή των προσφυγών, μέσω UEFA οι αλλαγές στην αδειοδότηση

Γράφτηκε από τον

Μετά την υπερψήφιση, με ψήφους 16-1 (πλην του Ολυμπιακού) της πρότασης για καταβολή του συνόλου των μισθών των υπαλλήλων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή των προσφυγών των ποδοσφαιριστών μέχρι και τις 30 Ιουνίου, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (9/4).

Μία απόφαση που αποσκοπεί να δώσει «ανάσα» στις ομάδες, λόγω της οικονομικής «ασφυξίας» λόγω της αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη πως ο διεθνής ελεγκτικός οίκος (PWC) θα καταγράψει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας για την ΕΠΟ. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία στην οποία απευθύνθηκε και η Superleague.
Επιπλέον, δεν ελήφθη απόφαση σχετικά με τις αλλαγές στην αδειοδότηση, όπως τις είχε προτείνει αυτές ο διευθυντής της αρμόδιας επιτροπής της ομοσπονδίας, Γιώργος Δημητρίου.
Μεταξύ άλλων γινόταν λόγος για διαγραφή της ποινής αφαίρεσης 6 βαθμών για τη φετινή σεζόν σε ομάδες που δεν αδειοδοτούνται, αλλά και την αναστολή της εφαρμογής του κανονισμού για το πλάνο βιωσιμότητας.
Η ΕΠΟ δεν πήρε καμία απόφαση επ' αυτού, αλλά εξουσιοδότησε τον Διευθυντή Αδειοδοτήσεων να επικοινωνήσει με την UEFA, ώστε οι όποιες αλλαγές να έχουν και τη δική της «σφραγίδα».

ΑΠΕ - ΜΠΕ