Σάββατο, 11 Απρίλιος 2020 15:23

Καθημερινές εξετάσεις στους παίκτες, προκειμένου να ξαναρχίσει η Premier League

Γράφτηκε από τον
Καθημερινές εξετάσεις στους παίκτες, προκειμένου να ξαναρχίσει η Premier League

Στη χρησιμοποίηση μηχανημάτων για γρήγορη πραγματοποίηση τεστ για τον κορονοϊό προετοιμάζονται οι σύλλογοι της Premier League, ελπίζοντας ότι το μέτρο αυτό θα τους επιτρέψει να επανέλθουν με ασφάλεια στην αγωνιστική δράση, όταν η βρετανική κυβέρνηση χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mirror», με τα μηχανήματα αυτά, που θα εγκατασταθούν στα προπονητικά κέντρα των ομάδων, θα υπάρχει η δυνατότητα καθημερινής εξέτασης των ποδοσφαιριστών, ώστε αν κάποιος βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, να μπαίνει σε καραντίνα πριν προλάβει να μεταδώσει τον ιό στους συμπαίκτες του.

Αν και η πανδημία στη Βρετανία βρίσκεται ακόμη στη φάση της έξαρσης, οι αγγλικές ομάδες ελπίζουν ότι θα έχουν το «πράσινο φως» για να επιστρέψουν στις προπονήσεις στα μέσα Μαϊου, με την προοπτική οι αγώνες να επαναρχίσουν στις αρχές Ιουνίου.

Εξυπακούεται ότι, εφόσον αυτό το αισιόδοξο σενάριο ευοδωθεί, οι εναπομείνασες εννέα αγωνιστικές της Premier League θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Σύφωνα με την ίδια εφημερίδα, μάλιστα, η απαγόρευση παρουσίας θεατών θα μπορούσε να επεκταθεί ως το τέλος του 2020.
ΑΠΕ - ΜΠΕ