Πέμπτη, 10 Απρίλιος 2014 08:12

Πάμισος και Κυπαρισσία στο ρυθμό του ντέρμπι, δίψα για τη νίκη στο ματς της χρονιάς

Γράφτηκε από τον

Μια και… σήμερα έμεινε για το ματς που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον φετινό πρωταθλητή της Α' τοπικής στην Μεσσηνία. Ο δεύτερος στη βαθμολογία Πάμισος θα υποδεχθεί το Σάββατο (5 μ.μ. Μεσσήνη) την πρωτοπόρο Κυπαρισσία, που έχει προβάδισμα ενός βαθμού.


Στις δύο ομάδες αλλά και στις τάξεις των φιλάθλων τους υπάρχει δίψα για τη νίκη στο ματς της χρονιάς.

Πάνοπλος ο Πάμισος

Με προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία του Παμίσου για το σαββατιάτικο ντέρμπι κόντρα στην Κυπαρισσία. Οι Σπύρος Τσίκινης και Νίκος Γεωργακλής βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να έχουν όλους τους παίκτες στη διάθεσή τους. Οι Νησιώτες θα παραταχθούν λοιπόν πάνοπλοι, αλλά και με την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από το 3-0 με τον Απόλλωνα.
Η ομάδα της Μεσσήνης θα παίξει στο ντέρμπι τους κόπους μιας χρονιάς, καθώς μόνο με νίκη θα ανέβει στην κορυφή και θα είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα. Με ισοπαλία ο ΑΟΚ θα διατηρήσει το προβάδισμα του ενός βαθμού, ενώ με ήττα ο τίτλος θα πάει στην Τριφυλία.
Στις τάξεις του Παμίσου υπάρχει αισιοδοξία για νίκη που πηγάζει από το γεγονός ότι ο αγώνας της σεζόν θα γίνει στην έδρα τους. Οι "πράσινοι" έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως στη Μεσσήνη έχουν τον πρώτο λόγο. Ενώπιον του κοινού τους είναι άλλωστε αήττητοι μετρώντας 10 νίκες και 4 ισοπαλίες με τέρματα 32-7.
Εξυπακούεται ότι ο κόσμος της Μεσσήνης θα γεμίσει το Σάββατο το γήπεδο, μιας και γνωρίζει ότι η νίκη ισοδυναμεί με πρωτάθλημα. Από την πλευρά τους οι παίκτες εμφανίζονται αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία.
Το κλίμα στις προπονήσεις είναι άριστο και οι "πράσινοι" ανυπομονούν για το ματς της χρονιάς.

Με πολύ κόσμο η Κυπαρισσία

Για το πιο σημαντικό ματς της σεζόν προετοιμάζεται η Κυπαρισσία, καθώς με νίκη το Σάββατο κόντρα στον Πάμισο  θα "σφραγίσει" ουσιαστικά τον τίτλο στην Α' τοπική, ενώ και με ισοπαλία θα παραμένει σε θέση οδηγού στη φετινή κούρσα.
Το μειονέκτημα είναι ότι η πρωτοπόρος θα αγωνιστεί εκτός έδρας. αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι μόνη της. Οι φίλαθλοι της Κυπαρισσίας ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό "παρών" στο ντέρμπι και ήδη έχει κλειστεί το πρώτο πούλμαν. Οι περισσότεροι βέβαια θα μεταβούν με ΙΧ στη Μεσσήνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρόσφατο τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ ο ΑΟΚ είχε τη συμπαράσταση περισσότερων από 500 φίλων του.
Οι εκτιμήσεις λοιπόν κάνουν λόγο ότι ο αριθμός αυτός θα ξεπεραστεί στο ντέρμπι, στο οποίο η Κυπαρισσία πηγαίνει με προβάδισμα ενός βαθμού από τον Πάμισο.
Η ομάδα του Παναγιώτη Παναγόπουλου προέρχεται από 4 σερί νίκες χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί γκολ. Συγκεκριμένα επικράτησε με 2-0 του Τσικλητήρα Πύλου, με 3-0 του Εθνικού Μελιγαλά με 4-0 της Εράνης και με 5-0 του Ολυμπιακού Καλαμάτας. Με άλλα λόγια βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.
Το ζητούμενο πλέον είναι να πανηγυρίσει και στη Μεσσήνη ώστε να αυξήσει στους 4 βαθμούς τη διαφορά από τους Νησιώτες και να "κλειδώσει" την πρώτη θέση.
Στις τάξεις της ομάδας υπάρχει "δίψα" για το διπλό παρότι ο ΑΟΚ παραμένει πρώτος και με ισοπαλία. Ο Π. Παναγόπουλος έχει ξεκαθαρίσει όμως ότι στο μυαλό όλων υπάρχει μόνο η νίκη.
Η προετοιμασία για το ντέρμπι θα ολοκληρωθεί σήμερα και το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Η Κυπαρισσία θα παραταχθεί με ιδανική 11άδα στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης και με μοναδικό σκοπό το τρίποντο.