Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2020 18:15

Super League 1: Ο Μάϊος παραμένει σε πρώτο πλάνο για την προσπάθεια επανόδου στην... κανονικότητα

Γράφτηκε από τον
Super League 1: Ο Μάϊος παραμένει σε πρώτο πλάνο για την προσπάθεια επανόδου στην... κανονικότητα

Το come back των ομάδων στις προπονήσεις μες στο Μάϊο παραμένει ένας αρκετά ρεαλιστικός στόχος ώστε να μπορέσει να παιχθεί ποδόσφαιρο τον μήνα Ιούνιο.

Η UEFA έχει δώσει ημερομηνία για σύσκεψη στις 23 Απριλίου σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τις διοργανώσεις της αλλά και τα εθνικά πρωταθλήματα. Ωστόσο για την Ελλάδα, για τις εντός των συνόρων μας διοργανώσεις και ιδίως για την μεγάλη κατηγορία ο διπλός στόχος σχετικά με τους χρόνους επανόδου στην δράση παραμένει ο ίδιος. Να μπορέσουν να αρχίσουν προπονήσεις εντός του μήνα Μαϊου (μέχρι τα μέσα του μήνα ή και προς τα τέλη) για να παιχθεί ποδόσφαιρο τον Ιούνιο προφανώς με καθεστώς ειδικών συνθηκών και με αγώνες κεκλεισμένων των Θυρών.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με αθλητές και αθλήτριες όπως η Κατερίνα Στεφανίδη ανέφερε τον Μαϊο ως έναν μήνα προσπάθειας επιστροφής της κανονικότητας στην άθληση (προφανώς και δεν είπε κάτι για το ελληνικό πρωτάθλημα), όμως ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ήταν πιο συγκεκριμένος. Μίλησε για πιεσμένο πρόγραμμα και κεκλεισμένων των θυρών αγώνες. Το πιεσμένο πρόγραμμα έχει δύο ερμηνείες. Η μία είναι το Τετάρτη - Σάββατο για παράδειγμα, κοινώς διπλές αγωνιστικές μες στην εβδομάδα και η άλλη να μην γίνει όλο το πρόγραμμα των πλέι οφ / πλέι άουτ. Είναι εξαιρετικά πιθανό πάντως μέχρι την προσεχή εβδομάδα (ή και λίγο νωρίτερα) να έχουμε μία πιο καλή και σαφή εικόνα.

Πηγή: gazzetta.gr