Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2020 12:06

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: "Θα βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών", τονίζει ο Παν. Πολίμος

Γράφτηκε από τον
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: "Θα βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών", τονίζει ο Παν. Πολίμος

Υπό κανονικές συνθήκες το πρωτάθλημα της Α' τοπικής Μεσσηνίας, θα ήθελε ακόμα εννέα αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί.

Η πανδημία όμως ανέτρεψε την καθημερινότητα και το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς προέχει η υγεία. Κάθε αθλητική δραστηριότητα έχει σταματήσει και θα ξεκινήσει πάλι, μόνο όταν το αποφασίσουν οι επιστήμονες. 

Στο νομό μας, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ έχουν βάλει "λουκέτο" εδώ και 40 μέρες και όσο περνά ο καιρός, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να συνεχιστούν, με δεδομένο μάλιστα ότι η καραντίνα θα κρατήσει όλο τον Απρίλιο και ενδεχομένως και κάποιες μέρες του Μαΐου.
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα χρειαστεί και ένα διάστημα 2 με 3, τουλάχιστον, εβδομάδων προετοιμασίας ώστε να μπορέσουν οι παίκτες να βρεθούν σ' ένα ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Κάτι που επισημαίνει και ο Παναγιώτης Πολίμος.
"Για έναν ποδοσφαιριστή είναι πολύ δύσκολο να μείνει σε καλή κατάσταση, ότι πρόγραμμα και να κάνει στο σπίτι, αφού με την επιστροφή στη δράση, η έλλειψη επαφής με την μπάλα και ρυθμού, θα είναι εμφανής. Περιμένουμε τις αποφάσεις των ειδικών όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με το πρωτάθλημα. Σίγουρα όμως θα πρέπει να δοθεί ένας χρόνος τουλάχιστον τριών εβδομάδων, για να γίνει μια μικρή προετοιμασία και να επιστρέψουν οι ομάδες στη δράση", λέει στην "Ε" ο προπονητής του Εθνικού Μελιγαλά.
Ο Παναγιώτης Πολίμος τονίζει ότι θα υπάρξουν προβλήματα στις ομάδες, με ποδοσφαιριστές που πρέπει να πάνε στις καλοκαιρινές τους δουλειές και οι ισορροπίες θα αλλάξουν Ο ίδιος δηλώνει αρνητικός για τη συνέχιση του πρωταθλήματος.
"Η γνώμη μου για την συνέχεια του πρωταθλήματος είναι αρνητική, όσο και να ανυπομονώ να γυρίσω στην δράση. βλέποντας μπροστά μου μόνο την υγεία των αθλητών, που εάν έχουμε συνέχεια των πρωταθλημάτων, θα την βάλουμε σε κίνδυνο". Για τις δύσκολες μέρες που ζούμε ο τεχνικός του Εθνικού σημείωσε: "Όπως όλος ο κόσμος, έτσι κι εγώ βιώνω μια πρωτόγνωρη κατάσταση καραντίνας μένοντας σπίτι. Πράγμα δύσκολο στην εποχή μας και προσπαθώ να περνάω όσο πιο δημιουργικά γίνεται με την οικογένεια μου, τηρώντας πάντως τις εντολές των ειδικών για να βγούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα από αυτή την κατάσταση".

Ικανοποίηση για τη φετινή πορεία

Ο Παναγιώτης Πολίμος έκανε ένα σχόλιο και για τη φετινή πορεία του Εθνικού. "Για την μέχρι τώρα πορεία του Εθνικού, δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου και να προχωράει άνετα στην πρώτη οχτάδα του πρωταθλήματος.
Η διακοπή μας βρήκε σε μια σταθερά ανοδική πορεία, αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε στον πρώτο γύρο είχαν αρχίσει να εξαλείφονται".