Σάββατο, 18 Απρίλιος 2020 12:08

Ολα ανοιχτά για Γ' εθνική και τοπικά πρωταθλήματα

Γράφτηκε από τον

Η μάχη με τον κορονοϊό συνεχίζεται και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει αθλητική δράση.

Απαντες αναμένουν τις εξελίξεις από την πανδημία, που θα καθορίσουν πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Τα σενάρια πάντως για την επόμενη μέρα δίνουν και παίρνουν.
Οσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πολύ πιθανή η αναδιάρθρωση στις επαγγελματικές κατηγορίες, αφού με τα σημερινά δεδομένα η χώρα μας δεν... αντέχει τρεις επαγγελματικές κατηγορίες. Κάτι που αν συμβεί θα επηρεάσει και τη Football League όπου μετέχει η Καλαμάτα, αλλά και το Διαβολίτσι που αγωνίζεται φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του στην ερασιτεχνική Γ' εθνική.
Σε λίγες μέρες η SL 1 θα κάνει τηλεδιάσκεψη, στην οποία και θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις.

Στο τέλος Απριλίου η απόφαση της ΕΠΟ

Το ίδιο αναμένεται να πράξει τέλη Απριλίου και η ΕΠΟ, επίσης με τον ίδιο τρόπο.
Στην τηλεδιάσκεψη θα αποφασιστεί το αν θα συνεχιστεί και με ποιο τρόπο η Γ' εθνική, αλλά και το τι θα συμβεί με τα πρωταθλήματα των Ενώσεων.
Θυμίζουμε, ότι στην τρίτη εθνική υπολείπονται τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η σεζόν, αλλά εκκρεμούν και τα μπαράζ για την άνοδο.
Πρόθεση της ομοσπονδίας, όπως ανέφερε σε πρόσφατο δημοσίευμα και το metrosport.gr είναι: "Να εξαντληθούν οι πιθανότητες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Με δεδομένο πως απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου, στην ΕΠΟ εκτιμούν πως το πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, με τη διεξαγωγή των εναπομεινάντων αγώνων Κυριακή-Τετάρτη- Κυριακή". Ακόμα σημειώνεται ότι είναι πιθανό και να μην χρειαστούν τα μπαράζ ανόδου: " Σε περίπτωση, που οι επίσημες αρχές δώσουν την άδεια για έναρξη προπονήσεων στις αρχές Μαΐου, άνθρωποι της ΕΠΟ εκτιμούν πως οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές θα μπορούσαν να διεξαχθούν στις αρχές Ιουνίου. Όσο για τα μπαράζ ανόδου; Είναι μια άλλη ιστορία και σαφέστατα η διεξαγωγή τους αποτελεί συνάρτηση των αποφάσεων που θα ληφθούν για τη Super League 2 και τη Football League. Σε περίπτωση που προχωρήσει η λύση της αναδιάρθρωσης για τις δύο μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες, το πιθανότερο σενάριο θέλει να ανεβαίνουν απευθείας και χωρίς μπαράζ οι πρωταθλητές και των οκτώ ομίλων".
Για τα πρωταθλήματα των Ενώσεων πάντως η λύση είναι πιο δύσκολη, αφού εκκρεμούν σε αρκετούς νομούς πολλές αγωνιστικές. Πολλοί ισχυρίζονται ότι δύσκολα θα συνεχιστούν.
Η απάντηση θα δοθεί στο τέλος Απριλίου, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του και ο ταμίας της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣΘ Περικλής Λασκαράκης. Μιλώντας στη "Θεσσαλία". τόνισε μάλιστα πως πάμε σε μια λύση '"πακέτο" για Γ' εθνική και τοπικά.
"Η προσπάθεια η οποία γίνεται είναι να ληφθεί μία συγκεντρωτική απόφαση που θα αφορά όλα τα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων- μελών μας, αλλά και τη Γ’ Εθνική κατηγορία. Πρόθεσή μας, βεβαίως, είναι να μείνει ικανοποιημένο το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων διότι σε μία οριζόντια απόφαση δεν είναι πολύ εύκολο να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Έχει εξουσιοδοτηθεί η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ που θα κάνει τηλεδιάσκεψη τις επόμενες ημέρες για να μελετήσει όλα τα δεδομένα. Θα συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη Γ’ Εθνική, αν και τα θέματα της συγκεκριμένης κατηγορίας τα γνωρίζει ούτως ή άλλως, καθώς και από τις Ενώσεις για να διαπιστώσει σε ποια φάση βρίσκονται τα δικά τους πρωταθλήματα. Ακολούθως η Επιτροπή Διοργανώσεων θα κάνει μία συνολική εισήγηση, αν είναι δυνατόν και αμέσως μετά το Πάσχα, έτσι ώστε στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να οδηγηθούμε στη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λασκαράκης.