Παρασκευή, 24 Απρίλιος 2020 12:04

Θέλουν διακοπή οι περισσότερες ομάδες σε SL2 και Football League

Γράφτηκε από τον

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 12 ομάδων της Super League 2 και των τριών εκπροσώπων της Football League έγινε χθες το μεσημέρι, με σκοπό να συζητηθεί το μέλλον των πρωταθλημάτων.

Η συζήτηση διήρκεσε δύο ώρες, χωρίς ωστόσο να παρθεί κάποια απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, οι περισσότερες ομάδες είναι υπέρ της διακοπής των πρωταθλημάτων λόγω του κόστους, ενώ υποστηρίζουν ότι θα είναι δύσκολο να αγωνιστούν και οι παίκτες, εκ των οποίων οι ξένοι βρίσκονται στις πατρίδες τους. Τις εξελίξεις περιμένει με αγωνία και η Καλαμάτα, η οποία μετέχει στη Football Leajue και είναι σε δυσχερή θέση όσον αφορά την παραμονή. Η αναδιάρθρωση ίσως να δώσει τη λύση στη... "Μαύρη Θύελλα¨.
Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, όπως αναφέρει η mikriliga αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα working group, που θα αποτελείται από τον πρόεδρο της Ένωσης Λεωνίδα Λεουτσάκο και από τις ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Χανιά, Τρίκαλα, Ιάλυσος που θα τρέξουν ζητήματα που «καίνε» τις δύο κατηγορίες. Ουσιαστική απόφαση δεν πάρθηκε καθώς άπαντες περιμένουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες από εβδομάδα για τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα και τι ακριβώς θα γίνει με τις αθλητικές δραστηριότητες.Παρόλα αυτά συζητήθηκαν θέματα όπως οι οικονομικές ζημίες των ομάδων από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ στο τραπέζι έπεσε και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης. Ήδη πέρασε σχετική τροπολογία στη Βουλή που δίνει τη δυνατότητα για ολοκλήρωση της σεζόν στις ομοσπονδίες αλλά και για αναδιαρθρώσεις. Η «ομάδα εργασίας» που συστάθηκε θα αναλάβει μια σειρά από δράσεις που θα έχουν να κάνουν κυρίως με το οικονομικό κομμάτι και ειδικότερα για την επόμενη ημέρα. Όλοι αντιλαμβάνονται πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα λόγω της κρίσης που εξακολουθεί να προκαλεί ο φονικός ιός. Από αύριο θα ξεκινήσουν επαφές μέσω τηλεδιάσκεψης με φόντο την εξέρευση λύσεων για την οικονομική τόνωση των ομάδων, ενώ θα γίνουν και σχετικά τηλε-ραντεβού με τον ΠΣΑΠ, την ΕΠΟ και τον Λευτέρη Αυγενάκη".