Παρασκευή, 24 Απρίλιος 2020 18:07

Κώτσιρας: «Θα έπρεπε να έχει ακυρωθεί η χρονιά»

Γράφτηκε από τον

Ο Γιάννης Κώτσιρας πήρε ξεκάθαρη θέση, μέσω του gazzetta.gr, για την επιστροφή στη δράση, δεν έκρυψε την επιθυμία του να επιστρέψει στην Εθνική ενώ δεν διστάζει να πει πως η προοπτική του εξωτερικού δεν τον αφήνει ασυγκίνητο.

Ενα από τα καλύτερα μπακ του πρωταθλήματος, ο Γιάννης Κώτσιρας, μέσω του gazzetta.gr στέλνει μήνυμα επιστροφής στην Εθνική!

Παράλληλα, τονίζει την επιθυμία του να παίξει στο εξωτερικό - παρόλο που ο Αστέρας του παρέχει τα πάντα - ενώ είναι κατά των ομαδικών προπονήσεων μέσω κάμερας, αλλά και της επιστροφής στη δράση.

Ο δεξιός μπακ του Αστέρα Τρίπολης... μετράει τα όνειρά του στο gazzetta.gr:

Γεια σου Γιάννη. Πρωτόγνωρη κατάσταση η καραντίνα, έτσι;

Με την καραντίνα μένω μέσα και γω. Κάνω τις ασκήσεις μου, διαβάζω κανένα βιβλίο, βλέπω σειρές και μπορώ να πηγαίνω για τρέξιμο.

Ποιες σειρές έχεις δει αυτές τις μέρες;

Casa de Papel και The English Game.

Εχεις ανακαλύψει κάποιο... κρυφό σου ταλέντο;

Όχι δεν έχω ανακαλύψει κάποιο άλλο ταλέντο μου.

Η γνώμη σου για την ομαδική προπόνηση μέσω κάμερας από το σπίτι;

Η τεχνική μέσω κάμερας δεν νομίζω ότι βοηθάει γιατί αυτός που είναι επαγγελματίας και σέβεται αυτό που κάνει, θα προσέξει τον εαυτό του και το σώμα του και θα κάνει όσα του λένε ο γυμναστής του κι ο γυμναστής της ομάδας. Πρέπει να κάνει αυτά που κάνει για να διατηρηθεί στο όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο γίνεται.

Εσύ πως νιώθεις το σώμα σου;

Νομίζω ότι είμαι σε καλό επίπεδο, έχω κάνει καλά τρεξίματα και θα επανέλθω σε καλή κατάσταση».

Πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα;

Από τη στιγμή που θα υπάρχει ασφάλεια των αθλητών και το έχουν αποφασίσει οι αρμόδιοι είμαι σύμφωνος αλλά ίσως θα έπρεπε να έχει ακυρωθεί η χρονιά, από την αρχή που υπήρξε το πρόβλημα με τον κορονοϊό.

Κεφάλαιο Εθνική. Περιμένεις να φορέσεις ξανά την φανέλα με το εθνόσημο;

Σίγουρα θέλω να επιστρέψω στην Εθνική, είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα και πρέπει να είναι περήφανος όποιος φοράει την φανέλα. Θα προσπαθήσω μέσω των αγώνων και των εμφανίσεών μου να στρέψω το ενδιαφέρον του προπονητή πάνω μου.

Είχες δηλώσει παλιότερα ότι θα είναι όνειρο να σκοράρεις και να πανηγυρίσεις στο Κολοκοτρώνης. Το πέτυχες. Κλήθηκες στην Εθνική... Τώρα τι άλλο έχεις ως όνειρο;

Νομίζω σε οποιοδήποτε θα άρεσε μια προοπτική του εξωτερικού ή μια μεταγραφή. Στον Αστέρα, όμως, είμαι πολύ καλά, η ομάδα μού προσφέρει τα πάντα αλλά θα ήταν πολύ ωραία εμπειρία να αγωνιστώ στο εξωτερικό.

Ο Αστέρα σίγουρα δεν έχει στόχο να παίζει στα play out. Τι να περιμένουμε από την ομάδα;

Η ομάδα του Αστέρα δεν είναι για να αγωνίζεται στα play out αλλά για τα play offs. Με σωστή δουλειά και τις απαραίτητες κινήσεις, την επόμενη χρονιά εφόσον το επιστρέψει ο κορονοϊός που υπάρχει στο προσκήνιο, να πάμε τον Αστέρα ακόμα πιο ψηλά και να βρεθούμε στην πρώτη 6άδα!

Το μήνυμά σου στον κόσμο;

Ο κόσμος να συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα μας, όπως κάνει, εφόσον και τα γήπεδα δεν είναι κεκλεισμένων των θυρών και να μας υποστηρίζει. Και εμείς παίρνουμε δύναμη απ' αυτούς.