Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2020 14:09

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Β. ΣΠΗΛΙΩΤΗ: “Η ΕΠΟ θα αποφασίσει για τα τοπικά πρωταθλήματα”

Γράφτηκε από τον

Η διοργανώτρια του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, η ΕΠΟ θα αποφασίσει για το τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα, όταν λήξη η πανδημία.

Αυτό αφορά και τη Μεσσηνία, καθώς ότι αποφασίσει η ΕΠΟ θα ισχύσει και στα τοπικά πρωταθλήματα, όπως ανάφερε στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην “Ελευθερία”, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης.
Ο διοικητικός παράγοντας της ΕΠΣΜ, μίλησε ακόμη για το τι θα γίνει στη Γ’ εθνική, τα πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων (μικτών), αλλά το προπονητικό τουρνουά αγοριών Κ16. Για τα έργα που θα γίνουν στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, αλλά και τις εκλογές της ΕΠΟ.

- Ποιες είναι οι σκέψεις της ΕΠΣΜ για τις διοργανώσεις της, όταν τελειώσει η πανδημία;
Για τα τοπικά πρωταθλήματα τι σκέφτεστε. Εχετε επαφές με τη διοίκηση της ΕΠΟ, καθώς και με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΜ ώστε να συζητήσετε για το αν θα συνεχιστούν ή θα ολοκληρωθούν ως έχουν; Εχετε στο μυαλό σας κάποιο πλάνο και πιο είναι αυτό;

“H ΕΠΟ θα μας ενημερώσει για το πως θα τελειώσουμε τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Δηλαδή αν θα συνεχίσουμε τα πρωταθλήματα ή θα τα τελειώσουμε τώρα, είτε με επικύρωση, είτε με ακύρωση και η σεζόν θα είναι ως μη γενόμενη. Η επικοινωνία μας με την ΕΠΟ είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση, ώστε να δούμε τι θα γίνει. Να δούμε τι θέλουν και εμείς να είμαστε όσο το δυνατόν έτοιμοι. Οτι θα μας πει, αν είναι να παίξουμε θα το κάνουμε. Δεν θα αφήσει στις ΕΠΣ να αποφασίσουν. Οτι θα αποφασίσει η ΕΠΟ αυτό θα γίνει”.

- Με την ΕΠΟ είστε σε επικοινωνία σχετικά με το τι θα γίνει με τη Γ’ εθνική, τα πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων, αλλά και το προπονητικό τουρνουά αγοριών Κ16;

“Ολα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, αυτά της προεπιλογής εθνικών ομάδων οδεύουν προς ακύρωση και όσο αφορά το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατά 99 τοις εκατό θα ισχύσει και στη Γ’ εθνική ότι θα ισχύσει και για τα τοπικά. Οσον αφορά το προπονητικό τουρνουά, πήρε αναβολή λόγω της πανδημίας, αλλά όταν θα αποφασιστεί η επιστροφή στις αθλητικές δραστηριότητες θα προγραμματιστεί να γίνει”.

- Με τα σωματεία του νομού το διάστημα της αναστολής έχετε επαφές; Εχουν προτάσεις για το τι θα γίνει όταν αρθεί η απόφαση της αναστολής;

“Με όλους τους παράγοντες μιλάω. Το σύνολο αυτών θέλουν να μην συνεχιστεί κανένα πρωτάθλημα και να τελειώσει εδώ, όπως έχει εξελιχθεί μέχρι τη στιγμή της αναστολής. Αλλά για ότι και να γίνει η απόφαση θα είναι από την ΕΠΟ”.

- Θα ήθελα και την άποψη σας σχετικά με τα πρωταθλήματα υποδομής, το παλαιμάχων, τι σκέφτεστε γι’ αυτά;

“Οσον αφορά τα πρωταθλήματα υποδομής, ήταν σε εξέλιξη, αλλά λόγω της πανδημίας σταμάτησαν. Σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε από την ΕΠΟ θα ακυρωθούν”.

- Αυτή την περίοδο που δεν υπάρχει αθλητική δραστηριότητα υπάρχει περίπτωση να γίνουν έργα ανακατασκευής του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ;

“Η διαδικασία για να ξεκινήσουν οι εργασίες έχει ολοκληρωθεί, έχει κατατεθεί ο φάκελος, έχει περάσει από το περιφερειακό συμβούλιο και περιμένουμε την Περιφέρεια να αποφασίσει για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα”.

- Τι προβλέπει το σχέδιο ανακατασκευής του αθλητικού κέντρου, ποια είναι τα έργα βελτίωσης που θα γίνουν;

“Τα έργα αφορούν την αλλαγή του τάπητα στο κεντρικό γήπεδο και στα δύο γήπεδα 5x5. Επίσης στο κεντρικό γήπεδο θα γίνουν εργασίες στο χώρο που βρίσκεται ο αγωγός ομβρίων υδάτων που είχε πρόβλημα, καθώς σε εκείνο το σημείο είχε υποχωρήσει το έδαφος”.

- Η ΕΠΟ μετά και από εισήγηση της UEFA, ήταν να προχωρήσει σε εκλογές τέλος Ιουλίου, όμως λόγω της πανδημίας, αυτό αναμένεται να πάει πίσω;

“Η ΟΥΕΦΑ ζήτησε από την ΕΠΟ να αλλάξει το καταστατικό και από εκεί που ήταν να γίνονται οι εκλογές κάθε Οκτώβριο, να γίνονται τον Ιούλιο. Λόγω κορονοϊου πήρε αναβολή και περιμένουμε την ΕΠΟ με τη λήξη των μέτρων να προγραμματίσει άμεσα σε γενική συνέλευση για εκλογές”.

“Τηρούμε τα μέτρα, μένουμε σπίτι και προσέχουμε”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, ολοκλήρωσε τη συνέντευξη, στέλνοντας μήνυμα με αφορμή την πανδημία: “Τηρούμε τα μέτρα, μένουμε σπίτι και προσέχουμε. Να είναι σίγουροι οι Μεσσήνιοι παράγοντες ότι η ΕΠΣΜ με την επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητα θα κάνει ότι είναι δυνατόν για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο. Θα είναι πάντα δίπλα στα σωματεία”.