Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 07:48

«Από εμάς εξαρτάται...», λέει ο Αλέξανδρος Καραχάλιος που πιστεύει στην άνοδο της "Μαύρης Θύελλας"

Γράφτηκε από τον

Ο Αλέξανδρος Καραχάλιος είναι η κορυφαία μεταγραφή της φετινής «Μαύρης Θύελλας», αν θεωρήσουμε ότι αυτή του Χρήστου Καλαντζή λογίζεται περισσότερο ως επιστροφή και όχι σαν μία νέα άφιξη.
Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός αποτελεί  σταθερή αξία από το ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας ελάχιστα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, ενώ την περασμένη Κυριακή βρήκε το ψυχικό σθένος να οδηγήσει με ηγετική εμφάνιση την «ασπρόμαυρη» ομάδα στην ανατροπή της χρονιάς.

Παρά το ταξίδι από την Αθήνα, όπου την ίδια μέρα τελέστηκε το μνημόσυνο του πατέρα του που πέθανε πρόσφατα, βρέθηκε αρχικά στον πάγκο και στη συνέχεια κλήθηκε να βγάλει τα... κάστανα από τη φωτιά, μπαίνοντας σαν αλλαγή στον αγώνα στο 66’, δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Αρη Αιτωλικού. Από την πολύ γνώριμη πλέον για τον ίδιο θέση του δεξιού εξτρέμ δημιούργησε πάμπολλα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, με τα στατιστικά (ένα γκολ και δύο ασίστ σε μισή ώρα αγώνα) πραγματικά να τον... αποθεώνουν!
«Αν ήταν στο χέρι μου θα έπαιζα από την αρχή αλλά ο προπονητής μου θέλησε να με προστατέψει γνωρίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα είμαι αρκετά επηρεασμένος από το θάνατο πατέρα μου. Ηθελα να παίξω γιατί σε όλο το ταξίδι από την Αθήνα μέχρι την Καλαμάτα έβλεπα τη μορφή του να μου λέει «μπες μέσα και παίξε», όπως συνήθιζε παλιότερα όταν βλεπόμασταν πριν από τον αγώνα. Ηταν ο άνθρωπος που μου μετέδωσε το μικρόβιο του ποδοσφαίρου, με πήρε από το χέρι σε πολύ μικρή ηλικία και με πήγε στο γήπεδο, αλλά τα τελευταία χρόνια εμφανιζόταν μόνο μετά το τέλος του παιχνιδιού για να μη με αγχώσει με την παρουσία του» υποστηρίζει το δεξί... φτερό της ασπρόμαυρης ομάδας.    
Το ακόμα πιο ενδιαφέρον στην περίπτωση του Αλέξανδρου Καραχάλιου είναι ότι πριν από δέκα χρόνια, σε ηλικία 18 ετών είχε μπροστά του σε ένα τραπέζι ένα συμβόλαιο με το λογότυπο της ΠΑΕ Καλαμάτα, αλλά το χέρι του δεν πήρε το στυλό για το υπογράψει!
Οπως αποκαλύψαμε στο ξεκίνημα της σεζόν μέσα απ’ το «Notosport» ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ήταν έτοιμος να κατηφορίσει στη Μεσσηνία τον Ιανουάριο του 2004 σαν αντάλλαγμα για την παραχώρηση του Γουνδουλάκη στον Πανιώνιο, αλλά την τελευταία στιγμή έκανε πίσω, βλέποντας τη διάρκεια του συμβολαίου που του προτάθηκε να φτάνει μέχρι το 2010! «Ημουν δεκαοκτώ ετών, είχα κάμποσες συμμετοχές με τον Πανιώνιο στην Α’ Εθνική και θεώρησα ότι ένα εξαετές συμβόλαιο στη δεύτερη κατηγορία δεν θα ήταν ένα σωστό βήμα στην καριέρα μου. Χωρίς φυσικά αυτό να μειώνει σε καμία περίπτωση την ποδοσφαιρική υπόσταση της «Μαύρης Θύελλας», που όταν εγώ ξεκινούσα το ποδόσφαιρο ήταν μία από τις στιβαρές επαρχιακές ομάδες της Α’ Εθνικής» θυμάται ο Αλέξανδρος Καραχάλιος που έδειχνε από το περασμένο καλοκαίρι αρκετά συνειδητοποιημένος ότι έρχεται σε ένα σύλλογο που είναι σαφώς μεγαλύτερο μέγεθος για την τρίτη κατηγορία: «Κατάλαβα από την πρώτη μέρα πόσο μεγάλη ομάδα είναι η Καλαμάτα κυκλοφορώντας έξω στο δρόμο. Η απήχηση που έχει αυτή η ομάδα στην τοπική κοινωνία είναι απίστευτη, όπως και το συναίσθημα που νιώθεις όταν έρχεται κόσμος που δεν γνωρίζεις να σου σφίξει το χέρι ή να σου χτυπήσει φιλικά την πλάτη».
Εξι αγωνιστικές πριν από το τέλος του φετινού πρωταθλήματος η «Μαύρη Θύελλα» κυνηγάει από απόσταση 4 βαθμών την πρωτοπόρο ΑΕ Ερμιονίδας, ωστόσο ο 28χρονος μεσοεπιθετικός δίνει 75%  πιθανότητες στο καλύτερο συνέριο, αυτό της προσπέρασης! «Πιστεύω ότι προλαβαίνουμε ακόμα να τερματίσουμε πρώτοι, αν κάνουμε μόνο νίκες ως το τέλος. Δεν περισσεύει κανένας βαθμός από ‘δω και πέρα. Μελετώντας και το πρόγραμμα της Ερμιονίδας δίνω 75% πιθανότητες να βρεθούμε στην κορυφή μέχρι το τέλος» τόνισε ο έμπειρος επιθετικός που δεν το κρύβει ότι κλονίστηκε αρκετά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όταν η Καλαμάτα ήταν χωρίς βαθμό την τρίτη αγωνιστική: «Ηταν ένα πραγματικό σοκ, αλλά όχι το μεγαλύτερο. Τα χειρότερα τα έζησα μετά την ήττα από την Ερμιονίδα εδώ. Παίζω μπάλα επαγγελματικά πάνω από μία δεκαετία και ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα μου έχασε, ενώ είχε προηγηθεί με 2-0. Ακόμα και τώρα δεν έχω καταλάβει τι συνέβη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Για πέντε βράδια έβλεπα το ίδιο εφιάλτη στον ύπνο μου. Ευτυχώς, όμως, είμαστε ακόμα ζωντανοί και μπορούμε να τα καταφέρουμε».    
Η εξαιρετική πορεία μετά το τραγικό ξεκίνημα πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον αναμορφωτή Μίλτο Γκόφα, που δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από την κουβέντα μας. «Με το που ανέλαβε, έσφιξε τα λουριά. Μας έδωσε να καταλάβουμε ότι όποιος κάνει λάθος από ‘δω και πέρα θα βρεθεί εκτός ενδεκάδας, όσο σημαντικός και να είναι. Τα ανεπίτρεπτα λάθη από όλους μας που σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζουν ούτε με την ατομική, αλλά ούτε και με τη συνολική ποιότητα που διαθέτουμε σαν ομάδα είναι η αιτία που δεν έχουμε πιάσει ακόμα κορυφή. Αλλά επιμένω ότι ακόμα εξαρτάται από μας» παραδέχτηκε.
Αύριο η «Μαύρη Θύελλας» υποδέχεται τον Παναργειακό σε ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι που πιθανότατα θα κρίνει τη δεύτερη θέση. «Σύμφωνα με τη θεωρία που έχω για το ποδόσφαιρο για να βγεις σίγουρα δεύτερος πρέπει να κυνηγάς την πρωτιά. Αυτό κάναμε μέχρι τώρα κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Και για το αυριανό παιχνίδι θα πω το ίδιο, ότι από τη δική μας εμφάνιση θα εξαρτηθεί το αποτέλεσμα, κάτι που αποδείχτηκε και στον αγώνα του πρώτου γύρου στο Αργος» υποστηρίζει ο 28χρονος μεσοεπιθετικός.
Η καθημερινότητα του Αλέξανδρου Καραχάλιου περιλαμβάνει μία βόλτα στην Παραλία, που ο ίδιος αν και... κοσμογυρισμένος (έχει κάνει 12 μεταγραφές!) δεν έχει συναντήσει αλλού. «Η Παραλία της Καλαμάτας είναι το κάτι άλλο, δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα αυτό το τοπίο, ίσως ούτε και στον κόσμο. Οταν πάλι ο καιρός δεν το επιτρέπει αράζω σπίτι και βλέπω ταινίες παρέα με τη σύντροφό μου Βιβή, που με ακολουθεί εδώ και τέσσερα χρόνια» αναφέρει και για φινάλε ζητάει ακόμα μεγαλύτερη συμπαράσταση από τον κόσμο: «Το παράδοξο με το φίλαθλο κόσμο της Καλαμάτας είναι ότι με την ομάδα ασχολούνται πολλοί περισσότεροι, σε σχέση με όσους έρχονται στο γήπεδο. Είναι πολύ απαιτητικός ο κόσμος εδώ και δικαιολογημένα γιατί είχε συνηθίσει να βλέπει την ομάδα της πόλης του σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Για το ότι δεν γεμίζει κάθε Κυριακή το γήπεδο μέχρι ένα βαθμό φταίμε κι εμείς, γιατί τον απογοητεύσαμε φέτος και ειδικά σε κρίσιμα παιχνίδια αλλά σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς και πιστεύω ότι τώρα που ο καιρός βελτιώνεται ο κόσμος θα είναι πολύ περισσότερος στο γήπεδο. Για τους οργανωμένους τι να πω, δεν έχω λόγια, το γεγονός και μόνο ότι μας ακολουθούν παντού τα λέει όλα».