Παρασκευή, 01 Μάιος 2020 13:42

«Ελεύθερη» τηλεοπτική μετάδοση της Bundesliga ζητούν οι πρόεδροι των συλλόγων

Γράφτηκε από τον
«Ελεύθερη» τηλεοπτική μετάδοση της Bundesliga ζητούν οι πρόεδροι των συλλόγων

Έτοιμη να επιστρέψει στη δράση φαίνεται πως είναι η Bundesliga, με την επανέναρξη να προσδιορίζεται χρονικά, στο δεύτερο 15ήμερο του Μαΐου.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει συνάθροιση πολλών ατόμων στα σπίτια, προκειμένου να παρακολουθήσουν από τη συνδρομητική τηλεόραση την αγαπημένη τους ομάδα.

Υπολογίζοντας αυτή την πιθανότητα, οι πρόεδροι των γερμανικών συλλόγων, προτείνουν την «ελεύθερη» μετάδοση των αναμετρήσεων για τις εναπομείνασες εννέα αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

«Πρέπει να αποτρέψουμε την πανδημία Covid-19 από το να συνεχίσει να καταστρέφει», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες και πρόσθεσε: Εάν όλοι οι αγώνες διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος αρκετές δεκάδες άτομα να καταλήξουν στο σπίτι ενός φιλάθλου που έχει εγγραφεί στο Sky Sport Deutschland ή στο DAZN (σ.σ. τα δύο συνδρομητικά κανάλια που κατέχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα). Θα υπήρχε τότε υψηλός κίνδυνος μόλυνσης και αυτό δεν είναι επιθυμητό. Το Sky πρέπει να σκεφτεί να μεταδώσει ελεύθερα τους αγώνες, δίνοντας το παράδειγμα».

Όπως αναφέρεται σχετικά, το Sky Sport θα προσφέρει μια ελκυστική τιμή συνδρομής για το τέλος της σεζόν.

Ο Χένες, θεωρεί ότι οι αγώνες θα πρέπει να μεταδοθούν από ένα από τα δημόσια κανάλια, όπως το ARD ή το ZDF και συνεχίζει: «Σε αυτήν την περίπτωση, το Sky θα πρέπει να λάβει ένα σημαντικό ποσό».

Το Sky Sport Deutschland που εδρεύει στο Μόναχο, προσανατολίζεται να συμφωνήσει για «ελεύθερη» μετάδοση των πρώτων δύο αγωνιστικών και να επανεξετάσει την κατάσταση για τις υπόλοιπες επτά. Μάλιστα, οι ιθύνοντες του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, έχουν στο τραπέζι την πιθανότητα μίας ιδιαίτερα ελκυστικής προσφοράς, ύψους 10 ευρώ, προκειμένου να προσελκύσουν νέους συνδρομητές.

ΑΠΕ - ΜΠΕ