Σάββατο, 02 Μάιος 2020 20:29

ΕΠΟ: "Κυπελλούχοι στις ΕΠΣ όλης της χώρας έπειτα από κλήρωση"

Γράφτηκε από τον

H ΕΠΟ ενημέρωσε τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων ανά την επικράτεια πως στις περιπτώσεις που ο κυπελλούχος δεν έχει ήδη αναδειχθεί βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος, αυτό θα συμβεί μέσω κλήρωσης.

Κυπελλούχο με... κλήρωση θα έχουμε στις ΕΠΣ που δεν έχει ολοκληρωθεί αγωνιστικά η διοργάνωση. Σύμφωνα με την ενημέρωση που απέστειλε η ΕΠΟ προς τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων ανά την επικράτεια, στις περιπτώσεις που ο κυπελλούχος δεν έχει ήδη αναδειχθεί βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος, αυτό θα συμβεί μέσω κλήρωσης, στην οποία θα συμμετέχουν οι ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στην τελική ή στην ημιτελική φάση του θεσμού. 

Πρόλαβε η ΕΠΣ Μεσσηνίας!

Η ΕΠΣ Μεσσηνίας είναι από τις λίγες Ενώσης σε όλη τη χώρα που... πρόλαβε να βγάλει Κυπελλούχο εντός αγωνιστικών χώρων! Αυτός να θυμίσουμε πως είναι ο Α.Ο. Διαβολιτσίου που επικράτησε στον τελικό με 2-1 του Α.Ο. Μεθώνης. Ενας τελικός που διεξήχθη την Τετάρτη 11 Μαρτίου στο γήπεδο του Κορδία και ήταν κεκλεισμένων των θυρών, άσχετα αν στην κερκίδα και πέριξ του γηπέδου βρίσκονταν αρκετοί θεατές! Ηταν από τους τελευταίους αγώνες που έγιναν συνολικά στην χώρα, μιας και από το Σάββατο 14 Μαρτίου διεκόπησαν όλοι οι επίσημοι αγώνες σε όλες τις κατηγορίες. 

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ:

"Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Εκτ. Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για οριστική διακοπή της διεξαγωγής όλων των εθνικών και τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, καθώς και των διοργανώσεων κυπέλλου, την αρμοδιότητα και ευθύνη διεκπεραίωσης των οποίων έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, η επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ διευκρινίζει τα ακόλουθα.

Στις περιπτώσεις που ο κυπελλούχος δεν έχει ήδη αναδειχθεί βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος, τότε η ανάδειξή του θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος τα σωματεία που έχουν ήδη προκριθεί στην τελική ή στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Την ευθύνη διενέργειας της σχετικής διαδικασίας έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων".
Πηγή: sport24.gr