Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 13:51

Πέντε Μεσσήνιοι στη σχολή προπονητών βόλεϊ Γ’ κατηγορίας

Γράφτηκε από τον

Πέντε Μεσσήνιοι θα συμμετάσχουν στη σχολή προπονητών πετοσφαίρισης Γ’ κατηγορίας Αθήνας, που θα ξεκινήσει πιθανό από σήμερα διαδικτυακά για κάποια μαθήματα και στη συνέχεια δια ζώσης.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν ο γιος του αντιπροέδρου της Καλαμάτας ‘80 Κώστα Βλάσση, Παναγιώτης Βλάσσης, ο Γιώργος Κουλιέρης, που μέχρι πέρσι ήταν προπονητής στην ανδρική ομάδα της Καλαμάτα ‘80, ο Αλέξανδρος Μπούρας, λίμπερο τη φετινή σεζόν στην Καλαματιανή ομάδα και τα αδέρφια Παναγιώτης και Στάθης Χανδρινός.
Ο Παναγιώτης Βλάσσης, ως αθλητής έχει αγωνιστεί σε Καλαμάτα ‘80, ΑΕ Γκύζη Πολυγώνου, Πήγασο Νέου Κόσμου και Εθνικό Αθηνών. Ο Γιώργος Κουλιέρης, πρώην προπονητής στην ανδρική ομάδα της Καλαμάτα ‘80, ο οποίος ως αθλητής έχει κάνει σπουδαία καριέρα, ξεκίνησε από τα αναπτυξιακά τμήματα του Μεσσηνιακού, συνέχισε στην ανδρική ομάδα του ιστορικού συλλόγου και μετά αγωνίστηκε σε Κτησιφώντα Παιανίας, Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, Φιλία Ηλιούπολης, Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφιας, Πανελλήνιο, Α.Ο. Παγκρατίου, ΠΑΟΚ, Πανελλήνιο, Ολυμπιακό Πειραιώς, ΕΑ Πατρών, Πανελλήνιο, Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ΑΕΚ, Πανελλήνιο, Καλαμάτα ‘80 και Ακρίτα.
Ο Αλέξανδρος Μπούρας, που φέτος αγωνίστηκε στην Καλαμάτα ‘80, ξεκίνησε το βόλεϊ από τη Γ.Ε. Μεσσηνίας και αγωνίστηκε κατά σειρά σε Δ.Ε. Κοζάνης, Γ.Ε. Μεσσηνίας, Α.Ο. Παλλήνης, Α.Ο. Κηφισιάς, Κολλέγιο Αθηνών, Παναθηναϊκό, Παλλήνη.
Ο Στάθης Χανδρινός άρχισε το βόλεϊ από τη Γ.Ε. Μεσσηνίας και έπαιξε ακόμη σε ΑΕΠ Ολυμπιάς, ΑΣ Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας, Πανερυθραϊκός, ΑΕ Νίκαια, Παμβοχαϊκό, ΑΕΚ, ΑΟ Ταταύλα. Από το 2007 και μετά ασχολείται με την προπονητική, όπου έχει συνεργασίες με την Ε.Ο.ΠΕ., στα τμήματα ανάπτυξης, στις εθνικές ομάδες ανάπτυξης, αλλά και στις εθνικές ανδρών και γυναικών στο μπιτς βόλεϊ.
Ο Παναγιώτης Χανδρινός, ο οποίος είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου και βρίσκεται στον σχετικό πίνακα των αξιολογημένων διαιτητών βόλεϊ, ενώ στο παρελθόν έπαιξε βόλεϊ στη Γ.Ε. Μεσσηνίας και στην Καλαμάτα ‘80.
Για να συμμετάσχει κάποιος σε σχολή προπονητών απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις, όπως να είναι παίκτης σε ομάδα 5 χρόνια, το σωματείο αυτό να έχει αναγνώριση από Γ.Γ.Α. ότι βρίσκεται σε λειτουργία. Οπως σημειώνει η Κ.Ε.Δ./Ε.Ο.ΠΕ., ως πιθανή ημερομηνία έναρξης των διαδικτυακών μαθημάτων είναι σήμερα Δευτέρα.

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση σχετικά με το ποιοι θα παρακολουθήσουν τη σχολή είναι η ακόλουθη: “Η Επιτροπή Διοίκησης της Σχολής Προπονητών Πετοσφαίρισης Γ’ Κατηγορίας Αθήνας, στην 4η κατά σειρά Συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στις 24/4/2020 και αφού έλαβε υπόψη της:
α) Τα άρθρα 6 & 8 Προϋποθέσεις Συμμετοχής, και Δικαιολογητικά Συμμετοχής αντίστοιχα της υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΑ/ΤΠΕΑ/668658/22534/12023/3040/28.11.2019 (ΦΕΚ 4622/Β/ 13.12.2019) Απόφασης ίδρυσης της Σχολής, β) Το Ν.2725/1999, Αρ.3 «Κωλύματα εγγραφής – Περιορισμοί», γ) Τον έλεγχο των ενστάσεων - αιτήσεων των ενδιαφερομένων με αρ.πρωτ.

Αποφασίζει
Την έγκριση και ανάρτηση οριστικών πινάκων εισακτέων και απορριπτέων στη Σχολή Πετοσφαίρισης Γ’ Κατηγορίας στην Αθήνα ως εξής:
Α) Οριστικός Πίνακας εισακτέων στη Σχολή Προπονητών Πετοσφαίρισης Γ΄ Κατηγορίας στην Αθήνα και Β) Οριστικός Πίνακας απορριπτέων υποψηφίων λόγω προσκόμισης ελλιπούς φακέλου δικαιολογητικών, εκπρόθεσμων αιτήσεων, μη αναγνωρισμένων σωματείων και μη πλήρωσης προϋπόθεσης ηλικίας.

Καταβολή των παραβόλων της σχολής προπονητών Γ' κατηγορίας

Η Ε.Ο.ΠΕ., με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου γνωστοποίησε πως θα γίνει η καταβολή των χρημάτων για το παράβολο συμμετοχής στη σχολή προπονητή.
Συγκεκριμένα αναφέρει: “Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, αποφάσισε ότι, όσοι απο τους επιτυχόντες της σχολής προπονητών Γ' κατηγορίας επιθυμούν, μπορούν να καταθέσουν το σχετικό παράβολο σε δύο (2) δόσεις των 125 ευρώ.