Δευτέρα, 11 Μάιος 2020 17:55

Premier League: "Πράσινο φως" για σέντρα από 1η Ιουνίου

Γράφτηκε από τον

Με απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, η Premier League μπορεί να συνεχιστεί από 1η Ιουνίου. Δίχως θεατές τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο.

Το "πράσινο φως" για την επιστροφή στη δράση από 1η Ιουνίου έδωσε η βρετανική κυβέρνηση για την Premier League, μέσα από ένα πλάνο 50 σελίδων για την άρση των μέτρων.

Οι αγώνες πάντως, όποτε ξεκινήσουν, θα γίνουν χωρίς θεατές. Τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο ή μέχρι να βρεθεί εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται βέβαια πως οι ιθύνοντες της Premier League δεν έχουν συμφωνήσει σε βασικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το αν θα παίξουν σε ουδέτερα γήπεδα ή όχι. Υπάρχουν όμως έξι ομάδες που αντιδρούν στο συγκεκριμένο πλάνο. Συγκεκριμένα, Νόριτς, Γουότφορντ, Άστον Βίλα, Μπόρνμουθ, Γουέστ Χαμ και Μπράιτον.

Οι περισσότεροι παράγοντες, σε κάθε περίπτωση, όπως έχει γίνει σαφές σε προηγούμενες τηλεδιασκέψεις, είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα και ο μεγάλος τους στόχος για να κάνουν την αρχή ήταν η 8η Ιουνίου. Το σίγουρο είναι ότι κανένα επαγγελματικό άθλημα δεν θα παιχτεί στην χώρα μέχρι την 1η Ιουνίου, με ή χωρίς θεατές.

Υπενθυμίζεται ότι η Μπράιτον ανακοίνωσε πως και τρίτος παίκτης της ομάδας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και τέθηκε σε 14ημερη καραντίνα, ενώ οι διοικούντες το σύλλογο εκφράζουν αντιρρήσεις για τη συνέχιση του πρωταθλήματος.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν χάσει τη ζωή τους 32.065 άνθρωποι λόγω κορονοϊού, ενώ τα κρούσματα είναι 223,060.
Πηγή: sport24.gr