Πέμπτη, 14 Μάιος 2020 15:54

Μπερναμπέου: Με πτυσσόμενο γκαζόν το νέο στολίδι της Ρεάλ Μαδρίτης

Γράφτηκε από τον

Το νέο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" θα έχει πτυσσόμενο γκαζόν, το οποίο θα μπορεί να αφαιρείται σε περιπτώσεις που το γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιείται και για άλλους σκοπούς.

Το ολοκαίνουργιο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" θα είναι ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, το οποίο θα μπορεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός τεράστιου κλαμπ όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Θα παρέχει όλες τις ανέσεις που απαιτούνται και δεν θα μπορούσε να μην έχει οτιδήποτε τελευταίο όσον αφορά στο κομμάτι της τεχνολογίας.

Άλλωστε, πέφτουν πολλά χρήματα σε αυτό το πρότζεκτ, το οποίο θα "μεγαλώσει" ακόμα περισσότερο τον σύλλογο, τον κατά πολλούς μεγαλύτερο του πλανήτη. Στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου πέφτει πολύ μεγάλο βάρος, διότι πρέπει πάντα να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και να μην ταλαιπωρείται.

Στόχος είναι το "Μπερναμπέου" να μπορεί να χρησιμοποιείται και για άλλους σκοπούς και για το λόγο αυτό το γκαζόν θα είναι... πτυσσόμενο. Ναι, μέσα σε λίγα λεπτά θα μπορεί να αφαιρείται σε πλάκες και θα μεταφέρεται σε συγκεκριμένο χώρο, όταν θα γίνονται άλλα events όπως για παράδειγμα συναυλίες, ενώ η Marca αναφέρει ότι μελλοντικά θα μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και για αγώνες μπάσκετ.

Σε γήπεδα όπως της Σάλκε και της Τότεναμ το γρασίδι μπορεί να αφαιρείται, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει στο νέο "Μπερναμπέου", γι' αυτό και αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί τεχνολογία τέτοια που θα μετακινεί τον αγωνιστικό χώρο. Το σχέδιο είναι αρκετά φιλόδοξο, διότι θα πρέπει και ο χώρος που θα μεταφέρεται ο αγωνιστικό χώρος, να μπορεί να έχει τη σωστή θερμοκρασία και τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να τον διατηρεί σε άριστη κατάσταση.

Αυτό δεν είναι εύκολο, διότι απαιτεί δουλειά κάτω από το "Μπερναμπέου", η οποία θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Επειδή μάλιστα το γήπεδο θα βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, δεν θα πρέπει να υπάρχουν καταστροφές, διότι η περιοχή είναι κατοικίσιμη.

Να τονιστεί ότι τέτοια δυνατότητα έχει το γήπεδο της Λιλ, το "Pierre Mauroy", το οποίο μετατρέπεται σε γήπεδο μπάσκετ μέσα σε λίγα λεπτά και μάλιστα φιλοξένησε αγώνες του Ευρωμπάσκετ 2015 από τη φάση των "16" και έπειτα. Στο συγκεκριμένο γήπεδο, ο χλοοτάπητας μεταφέρεται σε ράγες και παραμερίζεται για να πάρει τη θέση του το παρκέ, ενώ η χωρητικότητα του γηπέδου από 50.000 μειώνεται σε 27.000 θεατές.

Όπως και να 'χει, το νέο στολίδι της Ρεάλ πρόκειται να καταπλήξει τους πάντες και δεν θα θυμίζει σε τίποτα το επιβλητικό αλλά παλιό "Μπερναμπέου" του σήμερα. Η Ρεάλ θέλει να δημιουργήσει ένα γήπεδο, το οποίο θα είναι ανοικτό 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, όπου δεν θα ταλαιπωρείται ο αγωνιστικός χώρος και θα μπορεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τόσο του κλαμπ όσο και των επισκεπτών του.

Πηγή: sport24.gr