Δευτέρα, 14 Απρίλιος 2014 14:07

Η υποβιβασμένη Ομόνοια σταμάτησε (2-2) και το Δώριο

Γράφτηκε από τον

Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο "Γ. Λουκαρέας", όπου η Ομόνοια αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με το Δώριο.


Η Καλαματιανή ομάδα σε άλλο ένα παιχνίδι απέδειξε ότι δεν χαρίζεται σε κανέναν και αντιμετωπίζει κάθε αντίπαλο με στόχο τη νίκη. Στο προχθεσινό παιχνίδι θα μπορούσε να τα καταφέρει, καθώς προηγήθηκε στο σκορ με 2-0, ενώ σημείωσε και άλλα δύο γκολ, τα οποία όμως δεν μέτρησαν γιατί ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης με τη σύμφωνη γνώμη του βοηθού διαιτητή Ι. Γιαννέτσου τα ακύρωσε ως οφσάιντ. Παρότι έχει υποβιβαστεί κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο της και σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αγωνίστηκε με στόχο να κερδίσει. Στα θετικά για την Ομόνοια καταγράφεται και το γεγονός ότι σε άλλο ένα παιχνίδι χρησιμοποιήθηκαν τρεις νεαροί παίκτες Κώστας και Δημήτρης Κοστρίβας, Γιώργος Δρογγίτης, ενώ για λίγα λεπτά αγωνίστηκε και ο 15χρονος Κώστας Κυριακόπουλος, που έκανε την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Σε άλλο ένα ματς η Ομόνοια έχει παράπονα από τον διαιτητή Ψηλοπαναγιώτη, για το πέναλτι που έδωσε στο Δώριο, αλλά και τα δύο ακυρωθέντα γκολ, ενώ σε ένα ακόμη παιχνίδι ο προπονητής της Σωτήρης Μπουραντώνης δεν κάθισε στον πάγκο, είδε το ματς από την κερκίδα, αφού έχει τιμωρηθεί από την ΕΠΣΜ.
Το Δώριο είχε ανάγκη τους τρεις βαθμούς για να κάνει σημαντικό βήμα για τη σωτηρία του, αλλά αφού δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς καλός ήταν και ο ένας πόντος. Βέβαια αν είχε ευστοχήσει στο πέναλτι ο Αθ. Γκότσης ίσως να είχε πάρει και τους τρεις βαθμούς. Βέβαια μπορεί να σωθεί αρκεί να συγκεντρώσει τους απαραίτητους βαθμούς στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με Τσικλητήρα Πύλου (εντός) και Σπερχογεία (εκτός).
 
Φάσεις - γκολ

Στο 12' ο Χατζηπαναγιώτης κέρδισε δύο κόντρες και μπήκε στην περιοχή κάνοντας τη σέντρα για τον Μπουραντώνη, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 19' από κόρνερ του Ντόκου ο Παντελής έδιωξε αρχικά την μπάλα, οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να την απομακρύνουν και ο Κουραμπάς με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Στο 29' ο Ντόκος επιχείρησε το διαγώνιο συρτό σουτ και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό διαγώνιο σουτ του Μπουραντώνη, η μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 31' ο Παπαγεωργίου με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη ρίζα του κάθετου δοκαριού και άουτ. Στο 34' φάουλ από τα πλάγια μεταξύ της γραμμής της μεγάλης περιοχής και του πλαγιού άουτ εκτέλεσε ο Ντόκο και ο Παντελής που εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι απέκρουσε σωτήρια με το ένα χέρι σε κόρνερ. Στο 36' ο Ντόκο έκανε τη σέντρα χαμηλά στο α' δοκάρι και πριν βγει άουτ ο Μπουραντώνης με το τακουνάκι την έστειλε στη μικρή περιοχή εκεί που κινήθηκε ο Καλογερόπουλος, ο οποίος κοντρόλαρε την μπάλα με το στήθος και στη συνέχεια με πλασέ "έγραψε" το 2-0. Στο 40' ο Γεωργιόπουλος εκτέλεσε κόρνερ στη μικρή περιοχή και πετάχτηκε ο Κουλουράς έκανε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Με τη λήξη σχεδόν του α' μέρους στο 45' ο Παπαγεωργίου σούταρε λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε διαδοχικά στα σώματα του Γυφτέα και του Κουραμπά και πήρε πορεία προς τα δίχτυα, σχεδόν πάνω στη γραμμή προσπάθησε να τη διώξει ο Καλογερόπουλος αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι έγινε το 2-1. Στο 49' ο Γεωργιόπουλος με ατομική προσπάθεια έφτασε στην περιοχή από τα πλάγια και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στην περιοχή εκεί που ήταν ο Καρατζούλιας ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 52' σέντρα του Ντόκο από τη γωνία σχεδόν την μεγάλης περιοχής η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από τη συμβολή των δοκαριών. Στο 57' ο Κουλουράς εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια ο Σταθάς απέκρουσε η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά την μπλόκαρε πριν επωφεληθεί ο Παπαγεωργίου. Στο 74' ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης θεώρησε ότι υπήρξε ανατροπή του Κουλουρά από τους Γυφτέας και Δ. Κοστρίβα και σφύριξε αμέσως πέναλτι. Ο Αθ. Γκότσης το εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα προς τη δεξιά γωνία του Σταθά, εκεί όπου έπεσε ο έμπειρος τερματοφύλακας και απέκρουσε διατηρώντας το 2-1. Στο 81' ο Κουλουράς εκτέλεσε κόρνερ και σχεδόν στο σημείο του πέναλτι ο Νικητόπουλος σούταρε για γκολ, η μπάλα έφτασε στον Γιαννόπουλο, ο οποίος από τη μικρή περιοχή με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Σταθάς, Κ. Κοστρίβας (87' Κυριακόπουλος), Γυφτέας, Δ. Κοστρίβας, Ντανταβασίλης, Κουραμπάς, Ντόκο, Δρογγίτης, Καλογερόπουλος (75' Ντέρτζια), Μπουραντώνης (59' Α. Κωστόπουλος), Χατζηπαναγιώτης.
ΔΩΡΙΟ: Παντελής, Νικητόπουλος, Λούγκα, Αθ. Γκότσης, Μακρυνιώτης, Παπαγεωργίου, Γεωργιόπουλος, Καρατζούλιας, Γιαννόπουλος, Βεσέλης (5' λ.τρ. Γκρίτζαλης, 71' Ι. Γκότσης), Κουλουράς.