Παρασκευή, 29 Μάιος 2020 11:40

Διακοπή και αναδιάρθρωση θέλουν στη Football League

Γράφτηκε από τον

Απίθανο θεωρείται να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Football League, το οποίο διεκόπη λόγω της πανδημίας τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Πλέον έχουν περάσει 2,5 μήνες από την τελευταία φορά που κύλησε η μπάλα στο χορτάρι και η πλειοψηφία των ομάδων της κατηγορίας εμφανίζεται αρνητική, όσον αφορά την επανεκκίνηση. Ο βασικότερος λόγος δεν είναι άλλος από το οικονομικό, διότι οι ΠΑΕ θα πρέπει να ακολουθήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει και στις μεγαλύτερες επαγγελματικές κατηγορίες.
Πρακτικά σημαίνει ότι χρειάζονται συνεχή τεστ κορονοϊού και το κόστος είναι απαγορευτικό, ενώ υπάρχει και οργανωτικό ζήτημα με τις εγκαταστάσεις για τη διεξαγωγή των προπονήσεων.
Γι' αυτό και στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης η κουβέντα περιστράφηκε για το πως θα τερματιστεί ή σεζόν Οι 14 ΠΑΕ φαίνεται να συμφωνούν στο να διακοπεί οριστικά η FL και να επικυρωθεί η βαθμολογία, χωρίς ωστόσο να υποβιβαστεί καμία ομάδα!

Μένει η Καλαμάτα αν περάσει η πρόταση να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα!

Με βάση την προκήρυξη οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται στη Γ' εθνική και μεταξύ αυτών που βρίσκονται στη ζώνη είναι και η Καλαμάτα.
Η "Μαύρη Θύελλα" ευελπιστεί όμως, ότι θα αποφύγει την πτώση αν περάσει η παραπάνω πρόταση. Το θέμα βέβαια είναι ότι εφόσον δεν πέσει καμία ομάδα, η νέα Football League θα έχει περισσότερες ομάδες, από τη στιγμή που είναι ειλημμένη απόφαση να προβιβαστούν και οι οχτώ πρωταθλητές της Γ' εθνικής. Οι ΠΑΕ της FL ;έχουν βάλει στο τραπέζι και το θέμα της αναδιάρθρωσης, επιθυμώντας τη συνένωση με τη Super League 2 προκειμένου να προκύψει μια κατηγορία με δύο ομίλους (Βορράς - Νότος).
Ετσι τη νέα σεζόν η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας θα αποτελείται από 32 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους, με βάση γεωγραφικά κριτήρια.
Η παραπάνω πρόταση δεν φαίνεται να είναι αποδεκτή από τη SL2, καθώς σε αυτή την περίπτωση οι ΠΑΕ που μετέχουν στη δεύτερη κατηγορία θα δουν τα τηλεοπτικά τους έσοδα να συρρικνώνονται. Οι 14 ομάδες της FL αναμένεται να έχουν μία ακόμα τηλεδιάσκεψη την προσεχή εβδομάδα με τον πρόεδρο της Λίγκας Λεωνίδα Λεουτσάκο, στην οποία και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.
Η τάση ωστόσο είναι να διακοπεί το πρωτάθλημα, να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα και στη συνέχεια να γίνει προσπάθεια ώστε να προχωρήσει η αναδιάρθρωση.