Τρίτη, 02 Ιούνιος 2020 18:25

Οριστικά «λουκέτο» στο πρωτάθλημα της Football League

Γράφτηκε από τον
Οριστικά «λουκέτο» στο πρωτάθλημα της Football League

H Λίγκα ανακοίνωσε την απόφασή της να διακοπεί το πρωτάθλημα και πρότεινε δύο λύσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Την διακοπή του πρωταθλήματος της Footgball League αποφάσισε η Λίγκα στο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των ομάδων μετά την πανδημία του Covid-19, αλλά και του υψηλού κόστους του υγειονομικού πρωτοκόλλου, που πρέπει να ακολουθηθεί για να συνεχιστεί η σεζόν. Επιπλέον η Football League πρότεινε δύο επιλογές για τη διεξαγωγή της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η πρώτη προβλέπει συγχώνευση με τη Super League 2 και τη δημιουργία Βόρειου και Νότιου Ομίλου και η δεύτερη λύση προτείνει άνοδο 8 ομάδων από την FL στην SL2, χωρίς υποβιβασμό καμίας ομάδας.

Η ανακοίνωση της Football League

«Μετά την πανδημία του Covid – 19, οι ομάδες της Football League έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία και επιπρόσθετα το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν. Για τους λόγους αυτούς, στη σημερινή σύσκεψη των ΠΑΕ μελών της Football League, αποφασίστηκαν όπως εισηγηθούν στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας τα εξής:

1) Όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου να γίνει περαίωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και οριστική διακοπή αυτού

2) Όπως υποβληθούν δυο προτάσεις αναδιάρθρωσης:

α) Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.

β) Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων».

Πηγή: ethnos.gr