Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2020 18:54

ΑΕΚ: Στα Σπάτα για τις μειώσεις ο Μελισσανίδης

Γράφτηκε από τον

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (10/6) στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων για να συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ το θέμα των μειώσεων.

Αρνητικοί παρουσιάστηκαν ενώπιον του τεχνικού διευθυντή της ομάδας Ίλια Ίβιτς, οι παίκτες της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της χθεσινής (9/6) προπόνησης, στο αίτημα της διοίκησης για μείωση των αποδοχών τους κατά 12% την τρέχουσα σεζόν.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και ισχυρές, κυρίως από ξένους ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτό το ενδεχόμενο. Παίκτες όπως ο Ολιβέιρα, ο Βράνιες, ο Λιβάγια, ο Χουλτ (κ.α.), στάθηκαν απέναντι σε αυτήν την απόφαση και ζήτησαν να μιλήσουν και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Για το λόγο αυτό, ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (10/6) στα Σπάτα, προκειμένου να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που δεν πρέπει να διαιωνίζεται και το οποίος φάνηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ότι έχει επηρεάσει τα αποδυτήρια.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στις μειώσεις είπε ότι το κλαμπ "αποφάσισε αυτό που λόγω της οικονομικής συγκυρίας επιτρέπει η FIFA και η UEFA γιατί η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ δύσκολη και βήμα βήμα θα διαπιστώνεται η εξέλιξη των πραγμάτων".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της 31ης Μαΐου οι παίκτες της ΑΕΚ θα έβλεπαν τις αποδοχές για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο να "ψαλιδίζονται" κατά 60%. Συζητήθηκαν πολλά, υπήρχαν ζητήματα που έπρεπε να ξεκαθαριστούν, ωστόσο στην τελική σούμα αρκετοί διαφώνησαν κι άφησαν το θέμα ανοικτό.

Η ΠΑΕ προκειμένου να διατηρήσει υψηλό το κίνητρο των παικτών ενόψει playoffs και Κυπέλλου, υποσχέθηκε επιστροφή του 30% των χρημάτων που θα τους αφαιρεθούν, εφόσον επιτευχθούν οι τρεις στόχοι που υπάρχουν μπροστά. Συγκεκριμένα, 10% επιστροφή για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, 10% για την κατάκτηση του Κυπέλλου και επιπλέον 10%, εφόσον καταφέρουν να προκριθούν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στο καθεστώς μειώσεων δεν συμπεριλαμβάνονται τα συμβόλαια με αποδοχές μικρότερες των 100.000 ευρώ για κάθε χρόνο, ενώ αξίζει αν σημειωθεί ότι συνολικά, από τους παίκτες της ομάδας "κόβεται" το 12% των ετήσιων αποδοχών τους. Μια λογική απόφαση η οποία μπορεί να αποφευχθεί κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της, μέσω της επίτευξης των στόχων που υπάρχουν μπροστά.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναφέρθηκε τόσο στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό για την πρώτη αγωνιστική των playoffs, όσο και στη συνέχεια και τα επόμενα ματς της Ένωσης: "Εύχομαι να είστε όλοι καλά, περάσαμε όλοι μια δύσκολη περίοδο με τον κορονοϊό, εύχομαι πάνω απ όλα υγεία σε εσάς και τις οικογένειες σας και το κλαμπ είναι δίπλα σας σε οποίο πρόβλημα παρουσιαστεί. Δεν ξεκινήσαμε καλά με Παναθηναϊκό, αλλά έχουμε μπροστά μας δυο στόχους να πετύχουμε και πιστεύω ότι στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι και ότι μπορούμε να τους πετύχουμε".

Όσον αφορά στο θέμα με Βερντε-Βρανιες και Σιμοες δεν είπε τίποτα περισσότερο από ότι ο Ίλια Ίβιτς την Τρίτη (9/6) και τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθούν ξανά τέτοιες συμπεριφορές που προσβάλλουν και τους συμπαίκτες σας αλλά και το κλαμπ

Πηγή: sport24.gr