Τρίτη, 16 Ιούνιος 2020 09:30

ΕΠΟ: Ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές!

Γράφτηκε από τον

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ θα αφορά κυρίως στην τροποποίηση του καταστατικού για τις εκλογές της. Το θέμα που... καίει για την Εκτελεστική της Παρασκευής.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ συγκαλείται σήμερα Τρίτη και ώρα 10 π.μ. στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, με μοναδικό θέμα «Τροποποίηση των διατάξεων των άρθρων 82 και 9 του Παραρτήματος Γ΄ του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. Τα παραπάνω άρθρα αφορούν τον ορισμό του χρόνου διενέργειας των τακτικών αρχαιρεσιών για την εκλογή των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης και όλων των λοιπών αιρετών Οργάνων της Ε.Π.Ο. πλην των δικαστικών οργάνων της, καθώς και την ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την τρέχουσα θητεία των και τις αμέσως προσεχείς αρχαιρεσίες».

Όπερ σημαίνει πως θα πρέπει να επέλθει η τροποποίηση του καταστατικού για την διενέργεια των εκλογών από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο (αυτήν την στιγμή τα δεδομένα δείχνουν Οκτώβριο). Πηγές κοντά στην ΕΠΟ ξεκαθάριζαν πως δεν έχουν κανένα θέμα να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο και ότι βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και της FIFA / UEFA, που απομένει να στείλουν μία πλήρη ολιστική μελέτη / έκθεση, που θα περιλαμβάνει και το πλαίσιο των εκλογών μέσα. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συγκληθεί, χωρίς άλλη πρόσκληση, την επόμενη ώρα της ίδιας ημέρας, δηλαδή στις 11 π.μ. στον ίδιο τόπο με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

Εν όψει της σύγκλησης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα ακολουθηθεί ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο:

α. όλοι οι εισερχόμενοι στον χώρο θα θερμομετρηθούν και θα τους διανεμηθούν μάσκες και γάντια (αντισηπτικά θα υπάρχουν σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου).

β. θα τηρηθούν αποστάσεις ασφαλείας, τόσο στον χώρο παραλαβής των διαπιστεύσεων, όσο και στην αίθουσα της συνεδρίασης. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ανάγκη χρήση της μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων σε όλη τη διάρκεια της παραμονής στους χώρους του ξενοδοχείου.

Επίσης το υγειονομικό πρωτόκολλο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. έχει αποσταλεί ήδη σε όλες τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας. Σχετικά με την ΕΠΟ όμως υπάρχει και η Εκτελεστική Επιτροπή της Παρασκευής.

Μπορεί και δύο αντίπαλοι για Γραμμένο

Ο Βαγγέλης Γραμμένος εκτιμάται πως θα ξανακατέβει στις εκλογές και θα επιδιώξει να βγει και πάλι. Τα δεδομένα σε σχέση με τον ισχυρό άνδρα της ΕΠΟ βέβαια έχουν αλλάξει και δεν είναι τόσο σίγουρο πως θα έχει την ίδια δυναμική σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Παράλληλα διαρρέεται πως στις εκλογές της ΕΠΟ μπορεί να έχει ακόμα και δύο αντιπάλους. Ένας εξ αυτών πιθανότατα θα είναι από την πλευρά του Ολυμπιακού που δεν στήριξε ποτέ την συγκεκριμένη επιλογή, η οποία αναδείχθηκε με την τότε σύμπραξη των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας.

Την Παρασκευή ξεκαθαρίζει για τον ορισμό της λήξης της περιόδου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έχει βάλει για την Παρασκευή συνεδρίαση. Εκεί υπάρχουν δύο βασικά ζητήματα. Το ένα είναι που είχε θίξει ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει να μην κλείσει η περιόδος προτού τελειώσει και τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια και τις εν γένει υποχρεώσεις του (υπάρχει το ματς με τη Γουλβς εκτός έδρας μάλλον για τις 13 Αυγούστου) γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση θα έχει πρόβλημα και με τους παίκτες του των οποίων λήγουν τα συμβόλαια (όπως των Ομάρ, Γκασπάρ ή και Αβραάμ με Τοροσίδη). Το ζήτησε αυτό εγγράφως και με επιστολή σε έντονο και αρκετά σκληρό ύφος (καθώς στα αυτιά των ανθρώπων των Πειραιωτών είχαν φτάσει πληροφορίες για ολοκλήρωση της σεζόν στις 31 Ιουλίου). Οι ερυθρόλευκοι είχαν καταγγείλει δόλο και σκοπιμότητα και αναφέρουν από τον Ολυμπιακό ότι θα κινηθούν ανάλογα εάν διαπιστώσουν ότι πλήττονται τα συμφέροντά τους.

Στην ατζέντα της Εκτελεστικής της Παρασκευής υπάρχει ως βασικό θέμα ο ορισμός και η λήξη περιόδου και η λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Επίσης το να γίνει η επέκταση των συμβάσεων των μελών της ΚΕΔ / ΕΠΟ για έναν μήνα ακόμα προκειμένου να τελειώσει ομαλά το πρωτάθλημα.

Πηγή: gazzetta.gr