Πέμπτη, 02 Ιούλιος 2020 13:48

Αναδιάρθρωση στα γυναικεία πρωταθλήματα, συνεχίζει στη Β' εθνική ο Εθνικός Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Αναδιάρθρωση στα γυναικεία πρωταθλήματα,  συνεχίζει στη Β' εθνική ο Εθνικός Καλαμάτας

Την αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο γυναικείο ποδόσφαιρο, ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Από την ερχόμενη σεζόν οι ομάδες της Α’ εθνικής θα αυξηθούν σε 22 από 12 που ήταν σήμερα και το πρωτάθλημα θα γίνεται σε δύο ομίλους. Κάτι που σημαίνει ότι από τη φετινή Β’ εθνική θα ανέβουν 10 ομάδες, οι οποίοι συγκέντρωσαν συνολικά την υψηλότερη βαθμολογία και όχι ξεχωριστά στον καθένα από τους 4 ομίλους. Ο Εθνικός Καλαμάτας, που μετείχε στη Β’ εθνική, δεν συγκαταλέγεται σε αυτές και θα παίξει και τη νέα σεζόν στη δεύτερη κατηγορία. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει: “Ανακοινώνεται η αναδιάρθρωση των Γυναικείων Πρωταθλημάτων για την περίοδο 2020-21, όπως προέκυψε από το Πρακτικό της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου και την τροποποίηση της Ε.Ε. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
1) Αύξηση του αριθμού των ομάδων της Α΄ Κατηγορίας από δώδεκα (12) σε είκοσι δύο (22) και δημιουργία δύο (2) Ομίλων.
2) Προβιβασμό από τη Β΄ στην Α΄ Κατηγορία, των δέκα (10) ομάδων που συγκέντρωσαν στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας την περίοδο 2019-2020, την υψηλότερη βαθμολογία συνολικά (34 ομάδες) και όχι ξεχωριστά στον καθένα από τους τέσσερις ομίλους της κατηγορίας.
3) Προβιβασμό από τη Γ΄ στη Β΄ Κατηγορία δέκα (10) ομάδων και συγκεκριμένα:
α) Όσον αφορά τους Ομίλους 1ος - 6ος, προβιβάζονται οι ομάδες οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, η κάθε μία στον Όμιλο της (πρωτοπόροι των 6 Ομίλων), σύνολο έξι (6) ομάδες και
β) Όσον αφορά τον 7ο και 8ο Όμιλο που ο καθένας είναι χωρισμένος σε δύο (2) Περιφέρειες, προβιβάζονται οι ομάδες οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, η κάθε μία στη Περιφέρεια του Ομίλου της (πρωτοπόροι των 4 Περιφερειών). Σύνολο τέσσερις (4) ομάδες.
4) Δεν θα υποβιβασθεί καμία από τις ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της Α΄ και της Β΄ Κατηγορίας”.