Τετάρτη, 08 Ιούλιος 2020 13:47

Το νέο συμβούλιο στους παλαίμαχους της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Το νέο συμβούλιο στους παλαίμαχους της Καλαμάτας

Καινούργιο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδσφαιριστών Π.Σ. “Η Καλαμάτα”, τη Δευτέρα το βράδυ.


Το νέο συμβούλιο απαρτίζεται από τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης Μανώλη Θεοδώρου, Κώστα Παλαμάρα, Κώστα Παρασκευόπουλο, Παναγιώτη Σερεμέτη, δύο νέα μέλη οι Βασίλης Μπλέτσας, Κώστας Μπιζίμης και ο Ακης Δάλλας. Ο τελευταίος δεν ήταν μέλος της προηγούμενης διοίκησης, αλλά έχει διατελέσει παράγοντας πιο παλιά.
Ο Μανώλης Θεοδώρου κατέλαβε την πρώτη θέση με 35 σταυρούς και ακολούθησαν οι Κώστας Παρασκευόπουλος με 32, Βασίλης Μπλέτσας, Κώστας Μπιζίμης, Κώστας Παλαμάρας με 30 Παναγιώτης Σερεμέτης με 29 και Ακης Δάλλας με 26, οι οποίοι και θα είναι στο νέο 7μελής διοικητικό συμβούλιο.
Στην εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν οι Κώστας Ασημακόπουλος με 33 σταυρούς, Νικήτας Παπανικολόπουλος με 31 και Νίκος Μουλατσιώτης με 31.

Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός

Την έναρξη της συνέλευσης έκανε με σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος της Αγγελος Σκαφιδάς και στη συνέχεια έδωσε το λόγω στον πρόεδρο της απερχόμενου συμβουλίου των παλαιμάχων Μανώλη Θεοδώρου για να κάνει το διοικητικό απολογισμό.
Ο επί σειρά ετών πρόεδρος ξεκίνησε λέγοντας ότι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που είχαμε να κάνουμε τη φετινή χρονιά αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού. Για το 2018 είπε ότι έγινε φιλικό αγώνας με την ομάδα του Πανεπιστημίου και τα έσοδα από αυτό δόθηκαν στο “Χαμόγελο του παιδιού”. Επίσης το “Χαμόγελο του παιδιού” πραγματοποίησε εκδήλωση στην Καλαμάτα, την οποία και ενισχύσαμε με ένα σεβαστό ποσό. Το 2019 παίξαμε φιλικό και πάλι με την ομάδα του Πανεπιστημίου, αυτή τη φορά για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καλαμάτας. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε το κοινωνικό μας έργο.
Σε ότι αφορά τις εκλογές προσπαθούμε να φέρουμε νέα πρόσωπα στη διοίκηση γι’ αυτό το λόγο δεν έθεσαν υποψηφιότητα οι Αγγελος Σκαφιδάς, Αντώνης Μαυρέας, Βασίλης Φωτεινάκης. Μπήκαν δύο νέα πρόσωπα ο Βασίλης Μπλέτσας με τον Κώστα Μπιζίμη και επέστρεψε ο Ακης Δάλλας.
Αμέσως μετά αναφέρθηκε στον πρόωρο χαμό του μέλος του συνδέσμου Ηλία Λαγογιάννης, τον οποίο θα μνημονεύσουν οι παλαίμαχοι στο φιλικό που θα δώσουν το επόμενο διάστημα με το Μεσσηνιακό. Σε αυτό θα μνημονεύσουν και το Τάκη Κυριακόπουλο παλαίμαχο του Μεσσηνιακού που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Ακόμη είπε ότι το Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί το καθιερωμένο πλέον φιλικό στη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου.

Παράπονα από την ΠΑΕ

Ο κ. Θεοδώρου στη συνέχεια εξέφρασε παράπονο εκ μέρος των παλαιμάχων στη διοίκηση της ΠΑΕ Καλαμάτα γιατί δεν ενδιαφέρεται για να υπάρχει συνεργασία μαζί τους. Σημείωσε μάλιστα ότι οι προηγούμενοι πρόεδροι της ομάδας Λυκούργος Γαϊτανάρος και Σταύρος Παπαδόπουλος είχαν καλή συνεργασία. Και κλείνοντας το θέμα αυτό τόνισε ότι όλοι οι παλαίμαχοι ευχόμαστε να πάει καλά η ομάδα να παίξει στη Β’ εθνική και ας μην επιθυμεί συνεργασία η διοίκηση της ΠΑΕ.

Δεν παίζουν με ΠΑΟΚ

Ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Καλαμάτας τελειώνοντας αναφέρθηκε στη διεξαγωγή φιλικών αγώνων το επόμενο διάστημα με τις αντίστοιχες ομάδες του ΠΑΟΚ και της Σπάρτης. Σε ότι αφορά το φιλικό με τον ΠΑΟΚ, που υπήρχε η σκέψη να γίνει την άλλη εβδομάδα στην Καλαμάτα, αυτό δεν κατέστη δυνατό και δεν αποκλείεται να αποφασιστεί να διεξαχθεί κάποια άλλη φορά. Για τα φιλικά με τη Σπάρτη ο κ. Θεοδώρου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι έχει πρόταση από τη Σπάρτη για τη διεξαγωγή φιλικών, να γίνει ένα στην Καλαμάτα και το άλλο στην πρωτεύουσα της Λακωνίας.

Προτάσεις από παλαίμαχους

Μετά από την ολοκλήρωση του διοικητικού απολογισμού, έγιναν προτάσεις από τα μέλη του συνδέσμου. Ο Κώστας Καρλαύτης πρότεινε να βρίσκονται οι παλαίμαχοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να κάνουν και παιχνίδια μεταξύ τους, ώστε να είναι όλοι κοντά και να μην χάνεται η επαφή.
Ακολούθως το λόγο πήρε ο Γιώργος Ασημακόπουλος από τα νέα μέλη του συνδέσμου, ο οποίος πρότεινε να βρεθεί ένας χώρος και να λειτουργήσει ως γραφεία του συνδέσμου, να είναι χώρος συνάντησης των παλαιμάχων να διαμορφωθεί με φωτογραφίες από αγώνες και στιγμές των παλαιμάχων. Να λειτουργεί ως χώρος συνάντησης πριν από παιχνίδια της Καλαμάτας, είτε μετά από αυτά. Εκεί να γίνονται εκδηλώσεις των παλαιμάχων, αλλά και να συγκεντρώνονται εκεί όταν πρόκειται να πάνε σε κάποια εκδήλωση, αγώνα εντός ή εκτός νομού.

Θετικό πρόσημο

Ο ταμίας των παλαιμάχων Κώστας Παλαμάρας στη σύντομη αναφορά του για τον οικονομικό απολογισμό ανέφερε ότι κλείνει με θετικό πρόσημο, σημειώνοντας ότι το ταμείο κλείνει με έσοδα.
Ακολούθησε η έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού από τα μέλη της συνέλευσης και προχώρησε η διαδικασία των εκλογών.