Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2020 17:02

Δεν πέρασε η αναδιάρθρωση από την Ενωση

Γράφτηκε από τον
Δεν πέρασε η αναδιάρθρωση από την Ενωση

Δεν πέρασε η πρόταση των περισσότερων ομάδων της Football League για αναδιάρθρωση και ενοποίηση της τρίτη τη τάξει κατηγορίας με την Super League 2, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Ενωσης.

Παρότι η εν λόγω πρόταση είχε την πλειοψηφία των ομάδων, δεν συγκεντρώθηκε το ποσοστό που απαιτούνταν και έτσι η πρόταση που προκρίθηκε είναι να τη νέα σεζόν να έχει 16 ομάδες η Super League 2 και 14 η Football League. Η εξέλιξη αυτή φυσικά δεν είναι ευχάριστη για την "Μαύρη Θύελλα" που περίμενε πως και πως την ενοποίηση των δύο κατηγοριών για να ανέβει ουσιαστικά κατηγορία.
Τώρα με αυτά τα δεδομένα και αν αλλάξει κάτι δραματικά η ομάδα της Καλαμάτας θα συμμετάσχει και τη σεζόν 2020-21 στη Football League.
Η προθεσμία μάλιστα για τις δηλώσεις συμμετοχής είναι η 20η Αυγούστου, ενώ η σέντρα ορίστηκε για τις 4 Οκτωβρίου.
Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβε τις εξής αποφάσεις:

«1) Αποφάσισε ομόφωνα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ετέθη πρόταση από ομάδες της Football League για ενιαία κατηγορία με την Super League 2 με δυο ομίλους των 16 ομάδων. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν δέκα (10) ομάδες και πέντε (5) κατά. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 που θέτει ο νόμος 4684/20. Παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη πρόταση περί τροποποίησης των προκηρύξεων με τις κατηγορίες διαχωρισμένες ως εξής: SL1 18 ομάδες, Super League 2 16 ομάδες και η Football League 14 ομάδες.

2) Αποφασίστηκε ως ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής η 20ή Αυγούστου και έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 η 4η Οκτωβρίου».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της mikriliga.com κατά της αναδιάρθρωσης ψήφισαν οι Λεβαδειακός, Απολλων Λάρισας, Καραϊσκάκης, Τρίκαλα και Δόξα Δράμας.