Τετάρτη, 19 Αύγουστος 2020 13:34

Ωρα αποφάσεων για Football League και Γ’ εθνική

Γράφτηκε από τον

Το τελευταίο επεισόδιο στο... σίριαλ “αναδιάρθρωση” θα παιχτεί σήμερα, καθώς ήρθε η ώρα να παρθεί οριστική απόφαση για το μέλλον των χαμηλότερων κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Σήμερα λοιπόν θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και το πιο “καυτό” θέμα που βρίσκεται στην ατζέντα είναι αυτό της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών. Η Καλαμάτα και πολλές ακόμα ομάδες στη Football League προσμένουν τη συγχώνευση με τη SL 2 ώστε να δημιουργηθεί μια Β’ εθνική με δύο ομίλους (Βορράς – Νότος). Κάτι που φαντάζει αρκετά πιθανό, αλλά τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Γι’ αυτό και στις τάξεις της “Μαύρης Θύελλας” υπάρχει αγωνία, μιας και η απόφαση αυτή θα κρίνει και το μεταγραφικό σχεδιασμό για τη νέα σεζόν. Ενδεικτικό ότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η προετοιμασία, μιας και ουδείς γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα παίζει τη νέα σεζόν η ομάδα.

Ο πιθανός όμιλος για
Πάμισο, Διαβολίτσι

Η απόφαση για αναδιάρθρωση θα επηρεάσει και το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, στο οποίο η Μεσσηνία θα έχει διπλή εκπροσώπηση. Α.Ο. Διαβολιτσίου και Πάμισος προσμένουν να μάθουν σε ποιον όμιλο θα τοποθετηθούν, αλλά και το τι θα ισχύσει για άνοδο και παραμονή.
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Θεοδώρου στην “Ωρα για Σπορ” η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων περιλαμβάνει 10 ομίλους και θα τεθεί προς ψήφιση στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ.
Οι μεσσηνιακές ομάδες βρίσκονται στον 9ο όμιλο μαζί με την Αχαία, την Ηλεία, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά. Ο εν λόγω όμιλος των 12 ομάδων έχει ως εξής:
ΕΠΣ Αχαΐας: Θύελλα Πατρών, Διαγόρας Βραχνέικων, Παναιγιάλειος, Αχαϊκή
ΕΠΣ Ηλείας: ΠΑΟ Βάρδας, Αίας Γαστούνης
ΕΠΣ Μεσσηνίας: Διαβολίτσι, Πάμισος Μεσσήνης
ΕΠΣ Ζακύνθου: Ζάκυνθος, ΑΟ Τσιλιβί, Εθνικός Σκουλικάδου
ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης: Παλληξουριακός