Δευτέρα, 07 Σεπτέμβριος 2020 13:42

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 3-4 στα πέναλτι (1-1 παρ.): Μεγάλη πρόκριση στη “ρώσικη ρουλέτα” (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Τη μεγάλη έκπληξη στην πρεμιέρα του κυπέλλου Μεσσηνίας έκανε ο Ολυμπιακός Ανάληψης, αφήνοντας εκτός θεσμού τον Πάμισο.

Οι “ερυθρόλευκοι” νίκησαν στα πέναλτι με σκορ 4-3, καθώς ο κανονικός αγώνας και η παράταση στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης ολοκληρώθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. 

Ο Ολυμπιακός μέχρι το 89’ ήταν μάλιστα μπροστά στο σκορ, αλλά ο Πάμισος ισοφάρισε και στην επόμενη φάση είχε δοκάρι για την ολική ανατροπή. Στο έξτρα ημίωρο δεν άλλαξε κάτι και όλα κρίθηκαν στη “ρώσικη ρουλέτα” με τους παίκτες του Ολυμπιακού να ευστοχούν σε όλες τις εκτελέσεις.
Αντίθετα ο Αράπι και ο Αριστομενόπουλος δεν βρήκαν στόχο και έτσι ο Πάμισος, ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αποκλείστηκε με το “καλημέρα”.

Ο Ολυμπιακός στους “16” θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια που απέκλεισε εκτός έδρας τον Παπαφλέσσα Χώρας.
Οσο για τον Πάμισο, επικεντρώνεται πλέον στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, όπου επιστρέφει μετά από ένα χρόνο και θα πρέπει πλέον να διαχειριστεί και τον αποκλεισμό στο τοπικό ντέρμπι.
Οι Νησιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας, όχι όμως και την ουσία, αφού στο 4’ ο Βέλλης πλάσαρε άουτ και στο 14’ ο Μπόρχαν δεν μπόρεσε σε τρεις προσπάθειες να βρει δίχτυα (τις δύο απέκρουσε ο Κατσίποδας και στην τρίτη πλάσαρε άουτ) στη φάση του αγώνα.
Ο Κατσίποδας είπε και πάλι “όχι” σε ουτ του Μποαρχάν στο 30’ και στο 35’ το σουτ του Βέλλη πέρασε άουτ. Νέα ευκαιρία για τον Πάμισο με τον Σαραντόπουλο στο 43’.

Οι “ερυθρόλευκοι” που έπαιζαν με αντεπιθέσεις, είχαν δοκάρι στο 44’ σε σουτ του Παπαβασιλόπουλου και μία ακόμα καλή στιγμή με τον Σταματόπουλο στο 45’. Ο τελευταίος σκόραρε στο 56’ με διπλή προσπάθεια, έπειτα από φάουλ του Ξυδιά και έκανε τους συμπαίκτες του να πιστέψουν στην πρόκριση.
Ο Κατσίποδας ήταν σταθερός κάτω από τα γκολπόστ και σταμάτησε για ακόμα μια φορά τον Μπαρχάν στο 60’.
Στο 89’, ωστόσο, ένας αμυντικός ο Δημήτρης Φιλόπουλους με ωραίο σουτ ισοφάρισε σε 1-1 και στο επόμενο λεπτό, ο Σαραντόπουλος σε φάση διαρκείας πλάσαρε στο δοκάρι!
Στην παράταση οι προσπάθειες του Αράπι στο 104’ και του Σαραντόπουλου στο 110’ δεν βρήκαν στόχο και έτσι με το 1-1 να παραμένει, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι με τον Ολυμπιακό Ανάληψης να νικά με 4-3.

Η σειρά των πέναλτι

(Π) Φιλόπουλος 1-0
(Ο) Κρεμμύδας 1-1
(Π) Αράπι άουτ
(Ο) Τσώνης 1-2
(Π) Γεωργιόπουλος 2-2
(Ο) Παπαβασιλόπουλος 2-3
(Π) Σαραντόπουλος 3-3
(Ο) Χαρμπιλας 3-4
(Π) Αριστομενόπουλος δοκάρι

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιώτης με βοηθούς τους Γεωργαντά και Μιχαλόπουλο.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Τόσκα, Αριστομενόπουλος, Θώδης, Μπούνας, Φιλόπουλος, Γεωργιόπουλος, Μπορχάν (62’ Aράπι), Ντίσα (71’ Μωράκης), Σαραντόπουλος, Παπαδόπουλος (87’Στασινόπουλος), Βέλλης (62’ Χαραλαμπόπουλος)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Κατσίποδας,Τσώνης, Γιαννόπουλος, Δημητρακόπουλος (30΄λ.τρ. Παπαβασιλόπουλος) Μωραγιάννης, Κρεμμύδας, Ξυδιάς (83’ Χαρμπίλας), Δημητρίου, Κοντομανωλόπουλος (54’ Σκαφιδάς), Καλογερόπουλος, Σταματόπουλος (83’ Θεοδωρόπουλος).