Τρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2020 11:34

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ακόμα δεν ξέρει που θα... παίζει – Ολα τα σενάρια

Γράφτηκε από τον

Ούτε η... “Λάμψη” του Νίκου Φώσκολου δεν είχε τόσα επεισόδια, όσο το σίριαλ “αναδιάρθρωση”. Βλέπετε, φθάσαμε 8 Σεπτεμβρίου και ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσες κατηγορίες θα έχει τη νέα σεζόν το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ενδεικτικό της τραγελαφικής κατάστασης είναι ότι η Καλαμάτα μπορεί να παίξει από Β’ εθνική μέχρι... Δ’ εθνική.
Το πρώτο θα συμβεί αν με νομοθετική ρύθμιση Αυγενάκη καταργηθεί η Football League και δημιουργηθεί μια νέα Β’ εθνική (η παλιά Super League 2) δύο ομίλων και το δεύτερο αν δεν αλλάξει η προκήρυξη των πρωταθλημάτων, που σημαίνει ότι υποβιβάζονται στη Γ’ εθνική οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της Football League. (η Καλαμάτα ήταν στην προτελευταία θέση). Υπάρχει και τρίτο σενάριο να παίξει η Καλαμάτα ξανά στη FL, εφόσον δεν υποβιβαστεί κανείς και προβιβαστούν και οι 8 πρωταθλητές της Γ’ εθνικής. Σε αυτή την περίπτωση το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 11 ομάδων.
Θυμίζουμε, ότι η ΕΠΟ αποφάσισε τον Αύγουστο την αύξηση των ομάδων της Sl 2 σε 18 και της FL σε 16 και πέταξε το... μπαλάκι στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών ή καλύτερα στην κατάργηση της μίας κατηγορίας (FL).
Eτσι όλες οι ομάδες που έπαιζαν στο τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας θα ανέβαιναν στην πρώην SL2, μαζί με τις 8 πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ εθνικής. Ηρθε όμως πριν λίγες μέρες η προσφυγή των Χανίων στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να τα ανατρέψει όλα. Το δικαστήριο δικαίωσε την Κρητική ομάδα, που ζητούσε πρωτάθλημα 12 ομάδων στη SL2 και έβαλε “φρένο” στην αναδιάρθρωση.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης πάντως δεν το έχει.. ξεκόψει, καθώς δήλωσε ότι αναμένει την πρόταση της Ενωσης SL – Fl, ελπίζοντας ότι θα είναι ένα σχέδιο με ρεαλιστικά κριτήρια και πλάνο βιωσιμότητας. Ο υφυπουργός αναμένεται να συναντηθεί αυτή την εβδομάδα με τον πρόεδρο της Ενωσης Λεωνίδα Λεουτσάκο, ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Εξώδικο για αναβολή της
κλήρωσης της Γ’ εθνικής

Νίκη Βόλου και Καβάλα έστειλαν χθες εξώδικο στην ΕΠΟ και ζητούν να μην διεξαχθεί η προγραμματισμένη για σήμερα κλήρωση της Γ’ εθνικής. Και αυτό γιατί μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου δεν ισχύει η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για διεξαγωγή 18 ομάδων στη SL2 και 16 στη FL.
Ως εκ τούτου θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην κλήρωση της Γ’ εθνικής οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της FL (Kαλαμάτα, Τρίγλια, Ιάλυσος, Ασπρόπυργος) και οι 4 από τις 8 πρωταθλήτριες της Γ’ εθνικής.
Με μία λέξη μπάχαλο!

Φιλικό το Σάββατο

Μετά από διήμερο ρεπό λόγω της επιστροφής από το Πήλιο, οι παίκτες της Καλαμάτας θα επιστρέψουν σήμερα στις προπονήσεις. Τα νέα πρόσωπα θα είναι ο Σουμπίνιο και ο Γουέσλι Ντα Σίλβα. Ο δεύτερος θα δοκιμαστεί από το Νίκο Αναστόπουλο με σκοπό να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ.
Το Σάββατο η Καλαμάτα αναμένεται να δώσει και το πρώτο εντός έδρας φιλικό, με αντίπαλο μάλλον τον Πάμισο.