Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2020 11:23

Δύο όμιλοι στη SL2 ή... λουκέτο!

Γράφτηκε από τον

Στον Λευτέρη Αυγενάκη πέταξαν το... μπαλάκι της αναδιάρθρωσης οι ομάδες της Football League και οι οχτώ πρωταθλητές της Γ' εθνικής, ζητώντας από τον υφυπουργό Αθλητισμού να καταργήσει τη FL και να διεξαχθεί η Super League 2 με δύο ομίλους.

Διαφορετικά θα φθάσουν στα...άκρα και δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League. Me λίγα λόγια αναδιάρθρωση ή λουκέτο!

Η "Μαύρη Θύελλα" είναι μία από τις ομάδες που βρίσκονται στον... αέρα ενόψει της νέας σεζόν και ψήφισε και αυτή την κατάργηση της μίας επαγγελματικής κατηγορίας με νομοθετική ρύθμιση. Η απόφαση μάλιστα είναι ομόφωνη, όπως αναφέρεται στη ενημέρωση από τη Ενωση.
"Ολοκληρώθηκε η άτυπη τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Football League. Ομόφωνα οι 22 ομάδες της Football League εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο τάσσονται υπέρ της πρότασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. στον Υφυπουργό Αθλητισμού (συνεδρίαση 41/19.8.2020) για νομοθετική ρύθμιση εις τρόπον ώστε να γίνει κατάργηση της Football League και διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος της Super League 2 σε δυο ομίλους και οι ομάδες της FL θα απορροφηθούν στην Super League 2. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση νομοθετική παρέμβαση τότε οι ομάδες της Football League θα παραδώσουν τις σφραγίδες των ΠΑΕ και δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Football League", καταλήγει η ανακοίνωση, την ώρα που οι ΠΑΕ της Super League 2 ζητούν πρωτάθλημα με 12 ομάδες.

Super League 2 με 12 ομάδες
ζητούν οι ΠΑΕ της Β' κατηγορίας

Στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία οι ΠΑΕ που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, είναι αντίθετες με την αύξηση των ομάδων και την κατάργηση της Football League και ζητούν διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος της Super League 2 με δώδεκα ομάδες, μετά και τη δικαίωση της ΠΑΕ Χανιά από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ,
Σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι 11 εκ των 12 ΠΑΕ (με την υποσημείωση ότι δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με εκπρόσωπο του Πλατανιά), επισημαίνουν ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο έχει ακυρώσει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία προέβλεπε την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της SL2 μe 18 ομάδες και δηλώνουν την κατηγορηματική τους αντίθεση « σε οποιαδήποτε παρέμβαση από τον Υπουργό, η οποία θα καταργούσε το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών». Την ανακοίνωση προσυπογράφουν οι ΠΑΕ Ξάνθη, Πανιώνιος, Χανιά, Λεβαδειακός, ΑΕ Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα και Ιωνικός.
Η κόντρα λοιπόν κορυφώνεται και μένει να δούμε τι θα συμβεί και στη τηλεδιάσκεψη των ομάδων της SL2 την προσεχή Τετάρτη και αν τελικά θα υπάρξει παρέμβαση από τον Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στις επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.