Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2020 10:44

Παρέδωσαν τις σφραγίδες τους οι ομάδες της Football League!

Γράφτηκε από τον

Στο γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη βρίσκονται από χθες το μεσημέρι οι σφραγίδες των 22 συλλόγων της Football League, μεταξύ των οποίων και της “Μαύρης Θύελλας”.

Οι ΠΑΕ της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας έκαναν πράξη την απόφασή τους και πήγαν στα γραφεία της ΓΓΑ, όπου παρέδωσαν τις σφραγίδες των σωματείων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ωστόσο, εκείνη την ώρα βρισκόταν στη Βουλή για τη συζήτηση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Ετσι τριμελής αντιπροσωπεία της FL συζήτησε για λίγη ώρα με την γραμματέα του κ. Αυγενάκη και αποχώρησε, περιμένοντας πλέον από τον υφυπουργό να υλοποιήσει, όπως λένε, τις δεσμεύσεις του για αναδιάρθρωση.

Μάλιστα τα μέλη του Συνεταιρισμού αποφάσισαν να αναστείλουν όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις , μέχρι ο κ. Αυγενάκης να τοποθετηθεί επί του θέματος. Θυμίζουμε, ότι οι ομάδες της FL και οι οχτώ πρωταθλητές της Γ’ εθνικής ζητούν την κατάργηση της τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας και τη δημιουργία μιας Β’ εθνικής (η νυν Super League 2) με δύο ομίλους. Διαφορετικά δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League και γι’ αυτό άλλωστε προχώρησαν στη χθεσινή συμβολική κίνηση. Την ίδια ώρα η SL2 έχει εκ διαμέτρου αντίθετη θέση και επιθυμεί πρωτάθλημα 12 ομάδων. Mένει να δούμε ποιος θα βγει κερδισμένος από αυτή την ιστορία.

Ο χαμένος είναι πάντως το ελληνικό ποδόσφαιρο, μιας και το ημερολόγιο δείχνει 12 Σεπτεμβρίου και όλα είναι στον “αέρα”.

Στην Αθήνα Παπασταμάτης και Ράλλης

Στη χθεσινή κινητοποίηση των ομάδων της FL, την Καλαμάτα εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος της ομάδας Κώστας Παπασταμάτης και ο μέτοχος Γιώργος Ράλλης. Χθες το απόγευμα η μεσσηνιακή ΠΑΕ εξέδωσε και ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι δεν θα γίνει το σημερινό φιλικό με τον Πάμισο, καθώς αναστέλλονται όλες οι υποχρεώσεις.

“ Τα 22 μέλη του Συνεταιρισμού ανακοινώνουμε την αναβολή των προγραμματισμένων φιλικών αναμετρήσεων, αναστέλλουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις έως την τελική τοποθέτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού για την δημιουργία μιας ΕΝΙΑΙΑΣ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΥΟ ΟΜΙΛΩΝ. Συνεπώς ο προγραμματισμένος για αύριο φιλικός αγώνας της ομάδας μας με τον Πάμισο αναβάλλεται”, καταλήγει η ανακοίνωση.