Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2020 13:33

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 6-0: Πρόκριση με εντυπωσιακό σκορ (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 6-0: Πρόκριση με εντυπωσιακό σκορ (φωτό)

 

Πολύ εύστοχος στην τελική προσπάθεια αποδείχθηκε ο Απόλλωνας στη Σαββατιάτικη αναμέτρηση με τη Σπερχογεία, την οποία κέρδισε με 6-0 και προκρίθηκε στους “8” του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Οι νικητές πέτυχαν ένα γρήγορο γκολ στο πρώτο μέρος και στη συνέχεια παρά τις προσπάθειες τους δεν μπόρεσε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να βρουν ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα. Στην επανάληψη ήταν εύστοχοι και κατάφεραν σε 5 από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν να σημειώσουν ισάριθμα γκολ.

Η Σπερχογεία στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου, είχε μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει, όμως δεν την αξιοποίησε.

Επίσης άλλη μια καλή στιγμή είχε μετά το 2-0, αλλά ούτε σε αυτή την περίπτωση κατόρθωσε να απειλήσει ουσιαστικά. Στην συνέχεια ο Απόλλωνας έκανε φάσεις και κατόρθωσε να βάλει ακόμη 4 γκολ και να φτάσει σε μια άνετη σε σκορ νίκη.

Φάσεις - γκολ

Στο 10’ από την κάθετη πάσα του Καρύδη, ο Μούζος με σουτ άνοιξε το σκορ. Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους η Σπερχογεία βγήκε στην κόντρα ο Ζέππος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 50’ ο Γιακουμής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Καπινιάρη και ο διαιτητής Πλακογιάννης σφύριξε πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Μανωλόπουλος και έκανε το 2-0. Στο 53’ από κόρνερ του Ι. Καραχάλιου, ο Κ. Μάλαμας που κινήθηκε σχεδόν στο ύψος του πέναλτι με σουτ στην κίνηση προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Μπαχράμης απέκρουσε αρχικά και στη συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα. Στο 55’ ο Γιακουμής με απευθείας φάουλ πέρασε την μπάλα πάνω από το ανθρώπινο τείχος και την έστειλε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 3-0.

Στο 69’ ο Κουντάνης κινήθηκε πρώτος στην μπάλα σε προσπάθεια αμυντικού της Σπερχογείας να τροφοδοτήσει συμπαίκτη του, την πήρε, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ “έγραψε” το 4-0. Στο 74’ ο Βασιλόπουλος με κοντινό πλασέ σημείωσε το 5-0. Το σκορ έκλεισε στο 92’ ο 16χρονος μέσος Γιώργος Μούζος, που προωθήθηκε από τον Αίαντα, στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ με ωραία εκτέλεση. Συγκεκριμένα ο Γκότσης κινήθηκε από τα αριστερά και πάσαρε στον Μανωλόπουλο, αυτός με προσποίηση άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια και επωφελήθηκε ο Μούζος, ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σταματίου και μετά στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 6-0.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μπαχράμης (65’ Κυριακόπουλος), Καρύδης, Δασκαλάκης, Περιβολάρης (65’ Γκότσης), Καραχάλιος, Κοσμόπουλος (60’ Κουντάνης), Μούζος, Μανωλόπουλος, Βασιλόπουλος, Κάνιστρας (70’ Κακαλής), Γιακουμής.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Σταματίου, Μπούνας, Καπινιάρης (59’ Μπαντάς), Γαβράς, Ε. Δωδέκατος, Ζέππος, Τσάκωνας, Μπαζάνης, Κ. Μάλαμας, Καραχάλιος, Ν. Μάλαμας (56’ Μπραΐμης).