Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2020 00:16

Έδωσε ξανά ραντεβού στ’ αστέρια ο Ολυμπιακός, 0-0 στην Κύπρο με Ομόνοια!

Γράφτηκε από τον
Έδωσε ξανά ραντεβού στ’ αστέρια ο Ολυμπιακός, 0-0 στην Κύπρο με Ομόνοια!

Δικό του το σεντόνι! Ο Ολυμπιακός έφυγε ξεκούραστα με το 0-0 από την Κύπρο, όντας ανώτερος και πάλι από την Ομόνοια για να σφραγίσει πρόκριση στους ομίλους του Champions League για 20ή φορά.

Οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν τον τίτλο του απόλυτου φαβορί και στη ρεβάνς με την Ομόνοια, φεύγοντας… ατσαλάκωτοι από την Κύπρο με το 0-0 και σε συνδυασμό με το 2-0 του Φαλήρου πέρασαν στους ομίλους του Champions League. Για εικοστή φορά στην ιστορία τους.

Ανώτεροι συνολικά και ποιοτικά και πάλι οι «ερυθρόλευκοι», έχασαν αρκετές ευκαιρίες (κυρίως στο δεύτερο μέρος) για να φύγουν με τη νίκη από τη Λευκωσία, αλλά έπεσαν και πάλι πάνω στον εξαιρετικό Φαμπιάνο. Το πάλεψε ουσιαστικά μόνο στο α' μέρος το «τριφύλλι», ενώ πέταξε λευκή πετσέτα από τα μέσα του β' μέρους και μετά. Ανέπαφη και πάλι η εστία της ομάδας του Μαρτίνς.

Έτσι ξεκίνησαν

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός. Αφού Φορτούνης, Μασούρας και Χασάν δεν ήταν βασικοί, ενώ Εμβιλά, Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί βασικοί. Ο Σα θα ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ο Μπα με τον Σεμέδο ήταν τα στόπερ και ο Χολέμπας με τον Ραφίνια τα πλάγια μπακ. Μπουχαλάκης, Εμβιλά και Καμαρά η τριάδα στα χαφ, ενώ ο Βαλμπουενά κινήθηκε αριστερά και ο Ραντζέλοβιτς δεξιά, πλαισιώνοντας τον Ελ Αραμπί.

Άλλες τόσες αλλαγές είχε και η Ομόνοια, με τον Μπεργκ να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει Σενέ, Γκόμεθ και Τιάγκο. Ο Φαμπιάνο ξεκίνησε στο τέρμα, Λέσιακς, Λούφτνερ, Λανγκ και Χούμποτσαν ήταν στην άμυνα, Γκόμες, Κουσουλός και Τζιωνής στον άξονα, Μποτεάκ και Παπουλής στα «φτερά» και Ντουρίς στην κορυφή.

Το ματς

Εκ των πραγμάτων αναμενόταν μια αισθητά διαφορετική «μάχη» στη Λευκωσία σε σχέση με το Φάληρο. Ο Ολυμπιακός είχε κάβα το υπέρ του 2-0, το οποίο έπρεπε να προστατέψει (και κατά διαστήματα το έδειξε), ενώ η Ομόνοια ήταν αναγκασμένη να παίξει πιο μπροστά. Να μην οχυρωθεί πίσω όπως πριν από λίγες ημέρες, διότι διαφορετικά δεν θα ήταν δυνατόν να απειλήσει με αποκλεισμό. Έτσι κι έγινε μέχρι ενός σημείου.

Το «τριφύλλι» μπήκε με άλλες προθέσεις στον αγωνιστικό χώρο, με πιο επιθετική φιλοσοφία κι οι «ερυθρόλευκοι» το περίμεναν στα πρώτα λεπτά. Έκατσαν κάπως πίσω, ώστε να μην ρισκάρουν και ξεπέρασαν δίχως να αγχωθούν αυτό το διάστημα. Παρότι η ομάδα του Μπεργκ τους έκλεισε στην περιοχή με κάποια κόρνερ.

Ο πρώτος που απείλησε πραγματικά ήταν ο Ολυμπιακός με τον Ελ Αραμπί στο 5’, όταν βγήκε απέναντι από τον Φαμπιάνο και δεν μπόρεσε να τον «τρυπήσει» στην κλειστή του γωνία. Η καλύτερη στιγμή του στον αγώνα σημειώθηκε, ωστόσο, στο 18’ με τον Καμαρά να παίρνει μετά το λάθος του Λανγκ και να μοιράζει στον Ραντζέλοβιτς που αστόχησε με εξωτερικό φάλτσο, σε μια φάση που θύμισε κάπως το γκολ του στον τελικό του Κυπέλλου.

Κι η Ομόνοια είχε δύο καλές φάσεις. Στη μια ειδικά καρδιοχτύπησαν οι Πειραιώτες κι οι φίλαθλοι τους. Η πρώτη ήρθε στο 11’ με κόρνερ σε του Τζιωνή που ήταν δραστήριος στο πρώτο μέρος, με τον Λούφτνερ να νικάει την άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά όχι και τον Σα, αφού αστόχησε για λίγο. Η «φωτιά» λίγο έλειψε να ανάψει στο 33’, με τον Μπα να βρίσκει αέρα, την μπάλα να στρώνεται στον Μποτεάκ, που είδε τον Σεμέδο να του παίρνει την… μπουκιά απ’ το στόμα.

Ακόμα πιο κοντά στα μέτρα του Ολυμπιακού ήταν το δεύτερο μέρος. Ο ρυθμός ήταν στα δικά του «θέλω», εκτός από το φάουλ του Μποτεάκ στο 46’ δεν υπήρξε φάση για να τους ανησυχήσει σε αυτό το διάστημα. Κατάφεραν έτσι να ροκανίσουν χρόνο, έχοντας παράλληλα τον απόλυτο έλεγχο σε σημαντικό κομμάτι του ημιχρόνου. Μάλιστα, μετά το 60’ βγήκαν πιο μπροστά, πίεσαν τους γηπεδούχους, που κυνηγούσαν το σκορ (αφού είχαν στην πλάτη τους το 2-0 από το Φάληρο), αλλά αυτός που κυνηγούσε το γκολ ήταν ο Ολυμπιακός.

Λίγο έλειψε να υπάρξει game over από το 65’, με τον Ελ Αραμπί να βλέπει την μπάλα να του στρώνεται και να αδειάζει τον αντίπαλό του, αλλά να μην καταφέρνει να δράσει ακαριαία ώστε να εκτελέσει, ενώ ο Ραντζέλοβιτς που το έκανε νικήθηκε από τον Φαμπιάνο. Θα περίμενε κανείς ότι σε εκείνο το σημείο η Ομόνοια θα έπαιζε την τελευταία της… ζαριά. Αφού ειδικά μετά τη διπλή αλλαγή (Κακουλής αντί Ντουρίς και Ασάντε αντί Παπουλή) του Μπεργκ, που είχε ως σκοπό να κάνει πολύ πιο επιθετική την ομάδα του.

Αμ δε! ο Ολυμπιακός είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και δύο πολύ καλές φάσεις μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ενώ οι Κύπριοι παραδόθηκαν ουσιαστικά σε αυτό το διάστημα. Έδειξαν να μην το πιστεύουν, να μην έχουν σωματικά και ψυχολογικά αποθέματα, ενώ δεν παρουσίασαν κάποια έμπνευση ώστε να ανατρέψουν τα δεδομένα. Θα μπορούσε μάλιστα η ομάδα του Μαρτίνς να φύγει και με τη νίκη από το ματς. Αφού η άμυνα των γηπεδούχων έδιωξε προ του Ρανζτέλοβιτς στο γύρισμα του Ελ Αραμπί, ενώ ο πολύ καλός και πάλι Φαμπιάνο είπε «όχι» στον Μασούρα στο 82’, στερώντας από τους Πειραιώτες το «2x2» κόντρα στο «τριφύλλι».

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσιακς, Κουσουλός, Γκόμες, Τζιόνης, Παπουλής (70' Ασάντες), Ντούρις (70' Κακουλής), Μποτεάκ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο, Ραφίνια, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (90'+1' Φορτούνης), Ραντζέλοβιτς (75' Μασούρας), Ελ Αραμπί

Πηγή: sport-fm.gr