Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2020 13:21

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 2-0: Με Μανωλόπουλο και Βασιλόπουλο έκανε το τρία στα τρία (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 2-0: Με Μανωλόπουλο και Βασιλόπουλο έκανε το τρία στα τρία (φωτό)

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση ο Απόλλων Καλαμάτας κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ολυμπιακού Καλαμάτας και να φτάσει στη νίκη με 2-0, στη σαββατιάτικη αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο Ασπροχώματος.

Με αυτή τη νίκη η Καλαματιανή ομάδα, έκανε το τρία στα τρία και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας. Βέβαια εκείνο που κρατούν οι “ασπρόμαυροι” από την προχθεσινή αναμέτρηση είναι το νικηφόρο αποτέλεσμα και τίποτα παραπάνω. Η ομάδα μπορεί να υλοποίηση τον στόχο που ήταν η κατάκτηση των τριών πόντων, όμως δεν συνοδεύτηκε και από καλή εμφάνιση. Η ομάδα μπορεί να δείχνει από τις πρώτες αγωνιστικές ότι θα είναι από αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν, αλλά όπως σημείωσε μιλώντας στην “Ελευθερία” ο προπονητής Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος σε σύντομη δήλωση του: “Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω στο φετινό πρωτάθλημα θα πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοση μας”.

Ο Ολυμπιακός μετά τα πρώτα 25 λεπτά, που δεν φάνηκε ιδιαίτερα, ανέβασε σταδιακά την απόδοση του και προσπάθησε μέχρι το τέλος ώστε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να έχει αντίκρισμα και η εντός έδρας νίκη που σημείωσε στον προηγούμενο αγώνα, αλλά και να συνεχίσει τη συγκέντρωση βαθμών ώστε να πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.
Ο Απόλλωνας ήταν εύστοχος σε δύο από τις φάσεις που δημιούργησε κατά τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε στη νίκη, που τον διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά την ολοκλήρωση των τριών πρώτων αγωνιστικών στην Α’ τοπική. Θα μπορούσε να έχει πάρει κεφάλι στο σκορ από το α’ ημίχρονο, αλλά το γκολ του Κάνιστρα στο 25’ δεν μέτρησε γιατί ο β’ βοηθός Τσίρμπας υπέδειξε ότι ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Μανωλόπουλος εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά, ο Κάνιστρας με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά όπως προαναφέραμε το γκολ δεν μέτρησε.

Εντονα παράπονα από το διαιτητή Ρέκκα έχουν οι φιλοξενούμενοι γιατί όπως υποστηρίζουν δεν υπήρχε παράβαση στη φάση που οι γηπεδούχοι κέρδισαν το πέναλτι και πήραν κεφάλι στο σκορ. Επίσης παράπονα εξέφρασαν και για δύο πέναλτι, τα οποία έγιναν μετά το 1-0 και πριν ο Απόλλωνας πετύχει το δεύτερο του γκολ. Συγκεκριμένα στο 73’ ο Κακογιάννης ανατράπηκε κοντά στη μικρή περιοχή από αμυντικό και στο 80’ ο Σταματόπουλος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα αμυντικού, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο διαιτητής Ρέκκας δεν διαπίστωσε κάποια παράβαση.

Τα γκολ που έκριναν το παιχνίδι σημείωσαν οι Μανωλόπουλος και Βασιλόπουλος. Συγκεκριμένα στο 54’ ο Μούζος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Δημητρακόπουλο και ο διαιτητής Ρέκκας σφύριξε το πέναλτι και ο Μανωλόπουλος με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 1-0. Στο 85’ ο Κάνιστρας τροφοδότησε τον Βασιλόπουλο και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 2-0.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μπαχράμης, Κωνσταντόπουλος, Δασκαλάκης, Παχής, Καραχάλιος, Κουντάνης, Μούζος (76’ Γκότσης), Καρύδης (55’ Μιχαλόπουλος), Κάνιστρας, Μανωλόπουλος (55’ Βασιλόπουλος), Γιακουμής.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Κατσίποδας, Δημητρίου, Γιαννόπουλος (70’ Θεοδωσόπουλος), Δημητρακόπουλος, Μωραγιάννης (59’ λ.τρ. Σταματόπουλος), Κακογιάννης (89’ Βλαχάκης), Τσώνης, Ξυδιάς, Κοντομανωλόπουλος, Παπαβασιλόπουλος (89’ Σπύρος), Παυλάκος.