Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2020 17:50

Super League: Πέρασε η πρόταση για τον υποβιβασμό

Γράφτηκε από τον
Super League: Πέρασε η πρόταση για τον υποβιβασμό

Η ΕΠΟ έκανε δεκτή την πρόταση της SL1 να υποβιβαστεί μόνο η τελευταία ομάδα (14η) της βαθμολογίας και η 13η να δώσει αγώνες μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στο πρωτάθλημα της SL2.

Διευθετήθηκε σήμερα (8/10) οριστικά το πόσοι και πώς θα υποβιβαστούν από τη Super League στη Super League 2 και εννοείται το πόσοι και πώς θα προβιβαστούν από την SL2 στην SL1.

Η προκήρυξη της μεγάλης κατηγορίας ανέφερε πως θα πέσει ο τελευταίος και ο 13ος θα δώσει μπαράζ με τον 2ο της SL2 (διπλό), ενώ εκείνη της δεύτερης λίγκας έκανε λόγο για απευθείας άνοδο των δύο πρώτων ομάδων της και αντίστοιχο υποβιβασμό των τελευταίων της SL. Σε αυτές τις περιπτώσεις, διαφωνιών δηλαδή, η τελική απόφαση ανήκει στην ΕΠΟ που με μεγάλη πλειοψηφία «υιοθέτησε» την προκήρυξη της SL.

Αυτόματα την τρέχουσα σεζόν θα πέσει ο τελευταίος και ο 13ος θα οδηγηθεί σε διπλό μπαράζ με τον 2ο της SL2. Οπως δηλαδή συνέβη και τη σεζόν 2019/20.

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ - με μοναδική διαφωνία αυτή του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Τάκη Αγραφιώτη - αποφάσισε την παράταση των συμβάσεων των συμβούλων του Κλάτενμπεργκ στην ΚΕΔ, Τριτσώνη, Κουκουλάκη, Καλύβα, Λώλη, Ιωσηφόγλου και Κόκκοτου, μέχρι το τέλος του 2020.

Ετσι, το μόνο που απομένει, είναι τι θα αποφασίσει η νέα διοίκηση που θα εκλεγεί στις 23 Νοεμβρίου.

Πηγή: gazzetta.gr