Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2020 10:59

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 1-1: Ενα καλό ημίχρονο δεν αρκούσε για τη νίκη (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το χθεσινό φιλικό της Καλαμάτας με τον Αστέρα Βλαχιώτη.

Οι δύο ομάδες σκόραραν από μια φορά στο Δημοτικό Στάδιο, όπως είχε συμβεί και στο μεταξύ τους τεστ το Σεπτέμβριο στη Μικρομάνη. Ο Μάρτσεφ στο 51’ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Αστέρα, για να απαντήσει πέντε λεπτά αργότερα ο Μπουσμπίμπα για την Καλαμάτα, που στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλή και είχε ευκαιρίες για την ανατροπή. Αντίθετα στο πρώτο ημίχρονο είδαμε κακό ποιοτικά ματς, χωρίς φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο 45λεπτο. Κυκλοφόρησαν την μπάλα και φάνηκαν να έχουν περισσότερες δυνάμεις από τον Αστέρα, που δεν δέχτηκε δεύτερο γκολ χάρη στον γκολκίπερ Φαρμάκη ο οποίος πέρασε ως αλλαγή μετά την ανάπαυλα.

Ο Νίκος Αναστόπουλος χρησιμοποίησε συνολικά 21 ποδοσφαιριστές με τον Γκιοατά να είναι ο μόνος που έπαιξε σε όλο το ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ ο Γάλλος Εβάν Σαλίν, ο οποίος δοκιμάζεται, ενώ πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Μπάμπης Παυλίδης. Ο έμπειρος μέσος στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε έκανε αισθητή την παρουσία του, έχοντας μία ασίστ και μία ευκαιρία να σκοράρει. Θετικός σ’ ένα ακόμα φιλικό και ο Γκιοατά που φαίνεται ότι “δένει” στο κέντρο της άμυνας με τον Παπαγεωργίου. Ακόμα βέβαια μένει σχεδόν ένας μήνας μέχρι την πρεμιέρα της Football League και ο Νίκος Αναστόπουλος θα συνεχίσει τις δοκιμές σε σχήματα και πρόσωπα.

Πώς έπαιξε

Την εστία της Καλαμάτας υπερασπίστηκε ο Ταϊρης με μπακ Μαβινγκά (δεξιά) και Κωνσταντινόπουλο (αριστερά). Γκιοατά και Παπαγεωργίου συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στον άξονα ο Ζαχαρόπουλο ως συνδετικός κρίκος αμυντικής και μεσαίας γραμμής με στηρίγματα τους Τριανταφυλλάκη και Σουμπίνιο, με τον Βραζιλιάνο σε δημιουργικό ρόλο.

Στις πτέρυγες ήταν οι Μπουσμπίμπα, Κέρι και στην κορυφή της επίθεσης ο Φελίπε.

Χωρίς συγκινήσεις το πρώτο ημίχρονο

Η Καλαμάτα είχε κατοχή, αλλά όχι τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Αστέρα που στηρίχθηκε στη δύναμη και στο πρέσινγκ. Χρειάστηκε να φθάσουμε στο 31’ για να απειλήσει μετά από ωραία ομαδική συνεργασία, με τελική αποδέκτη το Φελίπε που δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα προ του Παϊτέρη.

Σε αυτή τη φάση, που είναι η μοναδική αξιόλογη στο πρώτο μέρος η μπάλα πέρασε από Κέρι, Μαβινγκά, Σουμπίνιο, Φελίπε.

Την... ξύπνησε το 0-1

Μετά από ένα πρώτο μέρος που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, το δεύτερο 45λπετο ξεκίνησε εντυπωσιακά.

Στο 51’ ο Σκεντεράι εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ στο κέντρο και έπιασε στον ύπνο της άμυνας της Καλαμάτας, με τον Μάρτσεφ από αριστερά να πλασάρει εύστοχα τον Αραμπατζή. Το 0-1 ξύπνησε την Καλαμάτα που ισοφάρισε στο 56’.

Ο Μπουσμπίμπα υποδέχτηκε με πλάτη την μπάλα, γύρισε και με σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Φαρμάκη. Στο 57’ ο Φελίπε δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον τερματοφύλακα του Αστέρα, που δέχτηκε πίεση. Στο 67’ είπε “όχι” στο σουτ του νεοεισελθόντα Παπατόλιου, ενώ στο 80’ ο Γκιοατά δεν μπόρεσε σε κενή εστία στο β’ δοκάρι να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Νέα ευκαιρία στο 89’ με τον Παυλίδη να στρώνει για τον Ηλιόπουλο το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε με το ένα χέρι ο Φαρμάκης.

Ο τελευταίος απέκρουσε και το σουτ του Παυλίδη στο 91’, ύστερα από ασίστ του Μαρκόφσκι, που μπήκε στο 77’, καθώς είναι ακόμα πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, όπως και αρκετοί ακόμα παίκτες.

Να σημειωθεί ότι στο Στάδιο βρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι, αν και το ματς ήταν... κεκλεισμένων των θυρών, που στο φινάλε αποθέωσαν τους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου.

Το φιλικό διαιτήτευσε ο Κουρτέσης με βοηθούς τους Σωτηρόπουλο και Καραμπέτσο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταϊρης (46’ Αραμπατζής), Μαβινγκά (85’ Γκαλίτσιος), Γκιοατά, Παπαγεωργίου (77’ Τσελεπίδης), Κωνσταντινόπουλος (46’ Σαλίν), Τριανταφυλλάκης (63’ Παπατόλιος), Σουμπίνιο (60’ Ηλιόπουλος), Ζαχαρόπουλος (90’ Καρούτης), Κέρι (85’ Παυλίδης), Μπουσμπίμπα (77’ Μαρκόφσκι), Φελίπε (64’ Γουέσλει).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ: Παϊτέρης, Ευαγγελιδάκης, Πρίκας, Καρνέζος, Μάγκας, Νικολάου, Κομάτσι, Σκεντεράι, Βερνάρδος, Καλλέργης, Μάρτσεφ. Επαιξαν και οι Φαρμάκης, Κουρτέσης, Μπαρμπόσα, Ζαϊμι, Ασημάκης, Παλιάτσιος, Τζάκσον, Σαμπά, Γκάτσι.