Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 14:25

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-2: Μόνος πρώτος με άνετο διπλό! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-2: Μόνος πρώτος με άνετο διπλό! (φωτό)

Ανετο διπλό, “4 στα 4” στο πρωτάθλημα και μοναξιά στην κορυφή της Α’ τοπικής για τον Απόλλωνα Καλαμάτας!

Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου νίκησε εύκολα χθες με 2-0 τον Εθνικό στο Μελιγαλά και απολαμβάνει μόνη την πρώτη θέση, μετά την ήττα του Τέλλου Αγρα στη Μεθώνη. Οι ασπρόμαυροι “καθάρισαν” στο πρώτο ημίχρονο το ματς, διάστημα κατά το οποίο έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και εκτός από τα δύο γκολ με τους Κάνιστρα και Γιακουμή, είχαν ένα δοκάρι και αρκετές ακόμη ευκαιρίες.

Ο Απόλλωνας έδειξε πως είναι ικανός να διεκδικήσει μέχρι τέλους φέτος το πρωτάθλημα, μιας και είναι μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας με αυτοματισμούς, έχει εναλλακτικές λύσεις και υπάρχει ισορροπία μεταξύ επιθετικής και αμυντικής γραμμής.

Δεν είναι τυχαίο πως πέρασε εύκολα από την έδρα του Εθνικού, που θεωρείται ως μια από τις δυνατές ομάδες της κατηγορίας.

Από την άλλη η ομάδα του Μελιγαλά εμφάνισε πολλές αδυναμίες στην αμυντική γραμμή, τα λάθη στα μετόπισθεν διαδεχόταν το ένα το άλλο και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η διαφορά με τον Απόλλωνα έδειχνε μεγάλη.

Πολύ δυνατό ξεκίνημα για Απόλλωνα

Μόλις στο πρώτο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν όταν ύστερα από λάθος διώξιμο του Αργυρόπουλου, ο Κάνιστρας επιχείρησε να “κρεμάσει” τον γκολκίπερ του Εθνικού, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Η πίεση ψηλά των μεσοεπιθετικών του Απόλλωνα παραλίγο να αποφέρει το πρώτο γκολ στο 5’, όταν ο Γιακουμής έκλεψε την μπάλα από τον Φέστα, αλλά το πλασέ του από το ύψος του πέναλτι έφυγε σύριζα άουτ.

Προβάδισμα με Κάνιστρα,

δεύτερο γκολ με Γιακουμή

Δύο λεπτά αργότερα ο Κάνιστρας μπήκε κατά μέτωπο, δεν μπόρεσε να τον ανακόψει κανένας αμυντικός και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 10’ ο Γιακουμής έκλεψε την μπάλα από τον Διακουμάκο (πιθανότατα με φάουλ) και έκοψε από αριστερά την μπάλα στον Βασιλόπουλο, ο οποίος σε κενή εστία άργησε χαρακτηριστικά και σούταρε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού, με την μπάλα να φεύγει άουτ! Ηταν μία από τις ευκαιρίες που λέμε πως δεν χάνονται!

Η υπεροχή του Απόλλωνα απέδωσε καρπούς για δεύτερη φορά στο 24’ όταν οι Κάνιστρας, Καρύδης και Γιακουμής άλλαξαν ωραία την μπάλα και ο τελευταίος με διαγώνιο πλασέ έγραψε το 0-2.

Νέα καλή στιγμή στο 29’ για τον Απόλλωνα, που κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο, με τον εξαιρετικό Καρύδη να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει λίγο άουτ.

Επεσε ο ρυθμός στο δεύτερο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια ωραία φάση για την καλαματιανή ομάδα, όταν στο 46’ οι Κουντάνης και Κάνιστρας έπαιξαν το 1-2, με τον πρώτο να σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς για την ομάδα του Πάνου Πολίμου σημειώθηκε στο 50’ με τον Δαλκαφούκη να δίνει στον Σαραντόπουλο που σούταρε δυνατά, όμως ο Κυριακόπουλος απέκρουσε.

Ο Απόλλωνας έδωσε λίγο χώρο στον Εθνικό, αλλά έλεγχε το ματς και στο 68’ ο Βασιλόπουλος μετά από ωραία ενέργεια έκανε το συρτό σουτ που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο τελευταίο ημίωρο ο νεαρός Μούζος πήρε τη θέση του επίσης νεαρού Καρύδη, με τους δύο πιτσιρικάδες να δείχνουν εξαιρετικά δείγματα γραφής.

Στο 71’ ύστερα από βαθιά μπαλιά ο Μούζος έκανε ωραίο κοντρόλ και μπήκε στην περιοχή, με τον Σαούτη να πέφτει άτσαλα πάνω του και να τον ρίχνει κάτω. Ηταν μια περίπτωση πέναλτι που δεν δόθηκε από τον κ. Σκόρδο.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μανωλόπουλος βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Μούζο, ο οποίος πιεζόμενος έπιασε ένα ξαφνικό σουτ, το οποίο απέκρουσε με τα πόδια ο Αργυρόπουλος.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο Απόλλωνας κράτησε εύκολα τη νίκη, μιας και η ομάδα του Μελιγαλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Κυριακόπουλου.

Το ματς σφύριξε ο Σκόρδος και βοηθοί ήταν οι Μιχαλόπουλος και Αντωνόπουλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Αργυρόπουλος, Φέστας, Ρουμελιώτης (46’ Ζύλφο), Μακρής (70’ Κλεφτόγιαννης), Διακουμάκος (46’ Παπαδόπουλος), Καρατζούλιας, Λάγιος, Σαραντόπουλος, Δαλκαφούκης (84’ Κωτσιόπουλος), Κανελλόπουλος (84’ Κωστόπουλος), Σαούτης.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κυριακόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Δασκαλάκης, Παχής, Καραχάλιος, Κουντάνης, Νικολόπουλος (86’ Λαγωνικάκος), Βασιλόπουλος (86’ Γκότσης), Καρύδης (63’ λ. τρ. Μούζος), Κάνιστρας, Γιακουμής (70’ Μανωλόπουλος).