Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2020 17:12

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βάζουν τέλος στο σχέδιό για το “Project Big Picture”

Γράφτηκε από τον

Τελικά δεν πέρασε το σχέδιο αναδιάρθρωσης που είχε σκοπό να δώσει στις έξι μεγάλες ομάδες της Premier League τα ηνία του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς τα υπόλοιπα clubs, αλλά και όλοι οι οπαδοί εναντιώθηκαν.

Την περασμένη Κυριακή, κυκλοφόρησε η τεράστια είδηση για τα σχέδια που επιμελήθηκαν από κοινού οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες των Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ώστε να αναδιαρθρώσουν το αγγλικό ποδόσφαιρο. Το πλάνο ονομάστηκε “Project Big Picture” και ουσιαστικά ο βασικός σκοπός του ήταν να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τη διαχείριση όχι μόνο της Premier League, αλλά ολόκληρου του οικοδομήματος της μπάλας στο Νησί οι έξι μεγάλες ομάδες (Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Αρσεναλ, Τότεναμ). Τελικά το σχέδιό τους δεν πέρασε και οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι στο γήπεδο, αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από αυτό. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Αυτό συνέβη έπειτα από την τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης, όπου πήραν μέρος οι 20 ομάδες της Premier League. Πέραν των έξι μεγάλων, καμία άλλη δεν δέχτηκε την υλοποίηση του πλάνου. Από την Κυριακή πάντως και η διοργανώτρια αρχή είχε ξεκαθαρίσει την αντίθεσή της, ενώ το ίδιο έκαναν ακόμα και οι οργανωμένοι οπαδοί του big six, εκδίδοντας κοινή ανακοίνωση ενάντια στον σχεδιασμό του “Project Big Picture”. Οπότε, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ουσιαστικά υπαναχώρησαν, δίχως να έχουν καταφέρει να πείσουν κανέναν, παρά τα δελεαστικά πλάνα τους για τις μικρότερες ομάδες, αλλά κυρίως προς τις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας.

Πηγή: gazzetta.gr