Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2020 18:46

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2-1: Στο 92’ και με ανατροπή ήρθε η πρώτη νίκη (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με γκολ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πανθουριακός επικράτησε το Σάββατο στο “Σταύρος Παπαδόπουλος”, του Εθνικού Μελιγαλά με 2-1.

Η ομάδα της Θουρίας πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, μετά από τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, με γκολ που σημείωσε στο 92’ ο Πουλάκος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Μάλιστα κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του τρίποντου με ανατροπή στο σκορ αφού η ομάδα του Μελιγαλά, είχε πάρει το προβάδισμα από το 30ό λεπτό.
Ηταν ένα μέτριο παιχνίδι με λίγες φάσεις μπροστά στις εστίες των Λίβα και Αργυρόπουλου, αφού οι δύο ομάδες θέλησαν πρώτα να διασφαλίσουν το μηδέν στην άμυνα και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούσαν.

Φάσεις – γκολ

Στο 18’ ο Πουλάκος έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Α. Χαρλέπα, αυτός βγήκε μόνος απέναντι στον Αργυρόπουλο και με ψηλοκρεμαστό πλασέ επιχείρησε να σκοράρει, όμως η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 30′ ο Δαλκαφούκης έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στο πέναλτι σχεδόν για τον Σαούτη, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Λίβα και άνοιξε το σκορ. Στο 43’ ο Κακαλής έκανε το φάουλ από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής για τον Διαμαντή, αυτός σούταρε αμέσως και η μπάλα κατέληξε άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 57’ ο Σαραντόπουλος έκανε το σουτ από τη γραμμή σχεδόν της περιοχή, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και πέρασε κόρνερ, ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 68’ ο Σαραντόπουλος προσπάθησε να σκοράρει από μακριά, όμως η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε, κτύπησε στο κάτω μέρος του κάθετου δοκαριού. Στο 74’ από διαγώνια μπαλιά του Ι. Χαρλέπα, ο Α. Χαρλέπας μπήκε στην περιοχή και με σουτ στην κίνηση πρόλαβε την έξοδο του Αργυρόπουλου και έκανε το 1-1.

Στο 92’ ο Λυμπερόπουλος εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση και έστειλε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι σχεδόν με τον Αργυρόπουλο, υπό πίεση αντιπάλου να προσπαθεί να μπλοκάρει, χωρίς να τα καταφέρνει και στην εξέλιξη της φάσης ο Πουλάκος κινήθηκε πρώτος στην μπάλα και κατάφερε με δυνατό σουτ να σκοράρει και να δώσει την πρώτη νίκη στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι αμέσως έτρεξαν στο διαιτητή Πλακογιάννη ζητώντας του να δώσει επιθετικό φάουλ, σε δύο περιπτώσεις, η πρώτη στον Αργυρόπουλο, όταν επιχείρησε έξοδο για να μπλοκάρει ή να διώξει την μπάλα και η δεύτερη στη συνέχεια πάνω στον Νινιό που κτύπησε στη μύτη, προτού σκοράρει ο Πουλάκος.
Παράπονα από το διαιτητή Πλακογιάννη και την α’ βοηθό Στ. Τσαούση έχουν οι δύο ομάδες, ενώ χωρίς απαρατήρητος πέρασε ο β’ βοηθός Τσίρμπας.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Λίβας, Κακαλής, Καλύβας (66’ Μιχαλέας), Οδεμισιώτης, Γιαννακόπουλος, Λιόλιος, Α. Χαρλέπας (87’ Λυμπερόπουλος), Διαμαντής, Πουλάκος, Μπαλαούρας, Παντσιώτης (63’ Ι. Χαρλέπας).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Αργυρόπουλος, Διακουμάκος, Ζύλφο, Νινιός, Φέστας, Παπαδόπουλος, Σαραντόπουλος, Καρατζούλιας, Δαλκαφούκης, Σαούτης (79’ Α. Ρουμελιώτης), Κανελλόπουλος.