Τετάρτη, 14 Μάιος 2014 22:41

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ 2-0: Αλλιώς περίμεναν το τελευταίο εντός έδρας ματς... - "Θα βρεθεί εκεί που αξίζει η ομάδα" λέει ο Γκόφας

Γράφτηκε από τον

Αλλιώς φαντάζονταν οι άνθρωποι της "Μαύρης Θύελλας" το τελευταίο φετινό εντός έδρας παιχνίδι, όμως η ομάδα έμεινε για μια ακόμη χρονιά μακριά από τις θέσεις της ανόδου και η φιέστα που όλοι ονειρεύονταν δεν έγινε ποτέ… Αντίθετα στο Δημοτικό Στάδιο βρέθηκαν μόλις 200 περίπου φίλοι των «μελανόλευκων» οι οποίοι είδαν τους παίκτες του Μίλτου Γκόφα να κλείνουν τα φετινά εντός έδρας παιχνίδια τους με νίκη 2-0 επί του υποβιβασμένου Πανναυπλιακού.


Το ματς λοιπόν δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για καμιά από τις δύο ομάδες. Η σκοπιμότητα λοιπόν έλειψε, όχι όμως και η διάθεση, ειδικά από τα νεαρά παιδιά που πήραν χρόνο συμμετοχής και θέλησαν να δείξουν πράγματα. Ο Κουντάνης έπαιξε σε όλο το ματς ενώ χρόνο συμμετοχής πήραν οι επίσης νεαροί Μεσσήνιοι παίκτες Κωνσταντακόπουλος, Κακκαλής και Βασιλόπουλος.
Πρωταγωνιστής του αγώνα πάντως ήταν ένας έμπειρος κεντρικός αμυντικός, ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος ο οποίος με δύο κεφαλιές έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με γκολ στο τέλος του πρώτου ημίχρονου και στο ξεκίνημα της επανάληψης.
Οι Μεσσήνιοι έφτασαν δίκαια και εύκολα στην τελική επικράτηση απέναντι στον μαχητικό αλλά αδύναμο Πανναυπλιακό, με σημαντικότερο κέρδος την συμμετοχή των 4 νεαρών παικτών που προαναφέρθηκαν.

Το φιλμ του αγώνα

Στο 2' ο Ζαχαρόπουλος προσπάθησε να πετύχει ένα πολύ ωραίο γκολ, όμως το πλασαριστό σουτ που επιχείρησε έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.
Στο 13' οι Μεσσήνιοι παραλίγο να ανοίξουν το σκορ με γκολ… αντιπάλου. Ο Ηλιόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Κομνηνός προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι όμως δεν βρήκε καλά την μπάλα και την έστειλε πρώτα στο κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια κόρνερ.
Στο 25' ήταν η σειρά του Βασίλη Αθανασόπουλου να απειλήσει, όταν έκανε μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια, αλλά ο Σ. Γκομέλης κόντραρε σωτήρια το σουτ του επιθετικού της Καλαμάτας.
Στο 29' είχαμε το πρώτο και τελευταίο αξιόλογο σουτ των φιλοξενούμενων στο ματς, με τον Καρέλη να στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.
Τελικά το σκορ άνοιξε στο 44' όταν ο Καραχάλιος εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Κωνσταντόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ - καρμπόν για τους γπηεδούχους: Ο Καραχάλιος εκτέλεσε κόρνερ, ο Κωνσταντόπουλος πήδηξε ξανά πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0. Ο Λιόλιος απείλησε με δυο καλές εκτελέσεις φάουλ στο 62' και το 66' αλλά το σκορ δεν άλλαξε με τους λιγοστούς φιλάθλους να χειροκροτούν στο τέλος τους παίκτες του Γκόφα.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Αγγελάκου από την Αρκαδία. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Καρέλης, Μπαϊράμι από τον Πανναυπλιακό και ο Αθανασόπουλος από την Καλαμάτα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ριγανάς (61' Κωνσταντακόπουλος), Λιόλιος, Σοφός, Κωνσταντόπουλος, Καντούτσης, Καραχάλιος (71' Βασιλόπουλος), Κουντάνης, Ζαχαρόπουλος, Μπελεβέτης (79' Κακκαλής), Ηλιόπουλος, Αθανασόπουλος,
ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ: Μπαιράμι, Κάπλατζης, Κομνηνός (56' Φλεβάρης), Ευθυμίου, Σ. Γκολέμης, Καραμάνος, Τσουρδίνης, Μιχαλόπουλος (63' Κουκούλης), Δριμουράς, Καρέλης (78' Μπελέσης), Γκολέμης.

ΜΙΛΤΟΣ ΓΚΟΦΑΣ: «Θα βρεθεί εκεί  που αξίζει η Καλαμάτα»

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς, ο Μίλτος Γκόφας στάθηκε στην συμμετοχή πολλών νεαρών παικτών από πλευράς Καλαμάτας. Τόνισε ότι η ομάδα μπορεί να ποντάρει σε αυτά τα παιδιά και προαννήγγειλε ότι θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και στο τελευταίο ματς με τον Εθνικό Σαγέικων.
Έδωσε συγχαρητήρια στον Πανναυπλιακό γιατί, όπως είπε, διατηρεί την οργάνωση και την αξιοπρέπεια του παρότι έχει υποβιβαστεί ενώ σημείωσε πως το ματς κρίθηκε από δύο στημένες φάσεις και ότι η Καλαμάτα ήταν καλύτερη.
Επιπλέον τόνισε πως όλοι στην ομάδα πίστεψαν κάποια στιγμή ότι θα πάρουν το πρωτάθλημα, όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμεναν. Ωστόσο εξέφρασε την πίστη ότι η Καλαμάτα θα κάνει μια νέα καλύτερη προσπάθεια τη νέα χρονιά και ότι θα βρεθεί εκεί που αξίζει.
Ο προπονητής του Πανναυπλιακού Νίκος Χορμής τόνισε πως στον πρώτο γύρο πίστευε ότι η Καλαμάτα θα πάρει τον τίτλο. «Δεν ξέρω τι συνέβη και τελικά προσπέρασε η Ερμιονίδα. Χάσαμε από δύο στημένες φάσεις όπου δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Δίνω συγχαρητήρια όμως στους παίκτες μου γιατί παίζουν για το πρεστίζ της ομάδας».
Από πλευράς παικτών, ο Κακκαλής της Καλαμάτας σημείωσε ότι η Καλαμάτα έκανε καλή προσπάθεια στο ματς και πήρε αυτό που ήθελε και άξιζε ενώ ο Ηλ. Γκολέμης του Πανναυπλιακού τόνισε ότι η ομάδα του για μια ακόμη φορά πλήρωσε την αδυναμία της στις στημένες φάσεις.