Πέμπτη, 15 Μάιος 2014 13:56

Tα σενάρια και τα κριτήρια ισοβαθμίας στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα

Γράφτηκε από τον

Το πιο πιθανό σενάριο είναι εκείνο της διπλής ισοβαθμίας, ενώ υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο της τριπλής ισοβαθμίας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο. Διπλή ισοβαθμία μπορεί να υπάρξει είτε του Ατρομήτου με τον ΠΑΟΚ, είτε του Ατρομήτου με τον Αστέρα Τρίπολης, είτε του ΠΑΟΚ με τον Αστέρας Τρίπολης.



Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη στην περίπτωση ισοβαθμίας είναι α) οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες στα πλέι οφ β) Η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες στα πλέι οφ, γ) σε περίπτωση εκ νέου ισοβαθμίας, τα εκτός έδρας τέρματα στους μεταξύ τους αγώνες στα πλέι οφ λογίζονται διπλά & δ) σε περίπτωση εκ νέου ισοβαθμίας, την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία των πλέι οφ καταλαμβάνει η ομάδα που κατατάχθηκε υψηλότερα στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πάρει την τελευταία θέση. Υστερεί στην διπλή ισοβαθμία με τον Αστέρα Τρίπολης, επομένως για να πάρει τη δεύτερη θέση θα πρέπει να πάρει περισσότερους βαθμούς στην άδεια Τούμπα απέναντι στον αδιάφορο Παναθηναϊκό από ότι ο Αστέρας στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Διαφορετικά θα τερματίσει τρίτος στα πλέι οφ καθώς υπερτερεί του Ατρομήτου στην ισοβαθμία (έχει 6 βαθμούς στα πλέι οφ απέναντι στους Περιστεριώτες). Σε τριπλή ισοβαθμία υστερεί με τον Αστέρα.

Ο Αστέρας μπορεί να τερματίσει δεύτερος ακόμα και αν δεν κερδίσει μέσα στο Περιστέρι, με την προϋπόθεση ότι αυτό δεν θα γίνει με σκορ 1-0. Συγκεκριμένα οι Αρκάδες παίρνουν το καλό εισιτήριο αν κερδίσουν τον Ατρόμητο ή αν πάρουν όσους βαθμούς κατακτήσει ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, καθώς υπερτερούν του «δικεφάλου» τόσο στην διπλή όσο και στην τριπλή ισοβαθμία. Αν δεν χάσει από τον Ατρόμητο μπορεί να τερματίσει τρίτος και ο ΠΑΟΚ την ίδια ώρα πάρει πιο πολλούς πόντους με τον Παναθηναϊκό. Ακόμη παίζει και το σενάριο να βγει τέταρτος αν χάσει στο Περιστέρι με σκορ 1-0 (θα έχουν ίδια αποτελέσματα και βαθμούς στα πλέι οφ, επομένως μετράει η κατάταξη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) ή με διαφορά δύο γκολ και ο ΠΑΟΚ πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα.

Ο Ατρόμητος θέλει νίκη επί του Αστέρα στο Περιστέρι με 1-0 ή με διαφορά δύο τερμάτων και παράλληλα να μην χάσει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα από τον Παναθηναϊκό. Σε αυτή την περίπτωση οι Περιστεριώτες ισοβαθμούν με τους Αρκάδες, αλλά παίρνουν την τρίτη θέση καθώς θα υπερτερούν, βάσει των κριτηρίων. Το σενάριο να διεκδικήσει την δεύτερη θέση ο Ατρόμητος σε περίπτωση που κερδίσει τον Αστέρα με τα παραπάνω σκορ και ταυτόχρονα χάσει ο ΠΑΟΚ στην έδρα του από τον Παναθηναϊκό δεν παίζει, καθώς με τις τρεις ομάδες τους 7 βαθμούς, οι Περιστεριώτες υστερούν έναντι των άλλων δύο στους πόντους στα μεταξύ τους παιχνίδια στα πλέι οφ. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, μένουν τέταρτοι, με τον ΠΑΟΚ τρίτο και τον Αστέρα να παίρνει το καλό εισιτήριο του Europa Legue.

Η βαθμολογία

1.Παναθηναϊκός 11β. 7-4
2.Αστέρας Τρίπολης 7β. 4-5
3.ΠΑΟΚ 7β. 7-4
4.Ατρόμητος 4β. 3-8

Τα αποτέλεσμα

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 1-1
ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 1-1

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-0
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 3-0
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-3

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0
Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-2

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-0
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-1

πηγη gazzetta.gr