Δευτέρα, 02 Νοέμβριος 2020 15:02

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-2: Με οδηγό τον Αντωνόπουλο έκανε την ανατροπή και το “6 στα 6” (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 Παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και κάνοντας την ανατροπή στο σκορ η Κυπαρισσία πήρε σπουδαίο διπλό το Σάββατο στον Κάμπο επί της Α.Ε. Μάνης με 2-1.

Ετσι ο ΑΟΚ έκανε το “6 στα 6” στην Α’ τοπική, είναι στο -1 από την Εράνη (με ματς λιγότερο) και συνεχίζει ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου, που είναι και ο μεγάλος στόχος!
Η Σαββατιάτικη νίκη ήταν η πιο δύσκολη της σεζόν για την Τριφυλιακή ομάδα μιας και ήρθε απέναντι σε ένα δυνατό σύνολο με έμπειρους παίκτες που ευτύχησε να προηγηθεί με το ξεκίνημα του ματς.

Ανταγωνιστική η Μάνη

Η Μάνη που αδικείται από τη θέση της στη βαθμολογία, είχε πολύ καλή εικόνα στο προχθεσινό ματς και θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.
Προηγήθηκε νωρίς με τον Χελά, είχε δοκάρι με τον ίδιο παίκτη στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους για να κάνει το 2-1 και γενικώς ήταν η ομάδα που δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλη την επίδοξη πρωταθλήτρια Κυπαρισσία.
Παράλληλα οι Μανιάτες διαμαρτύρονται και για τη φάση που έγινε το 1-2, θεωρώντας πως η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή στην προβολή του Σκοτζάι, σε μια πολύ δύσκολη φάση που ούτε ο τηλεοπτικός φακός δεν ξεκαθαρίζει αν ο γκολκίπερ Αντωνόπουλος πρόλαβε να απομακρύνει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή της εστίας ή όχι.

Για να επιστρέψουμε στον ΑΟΚ, ο οποίος έδειξε χαρακτήρα προχθές στον Κάμπο και πήρε ένα σπουδαίο διπλό έχοντας και πάλι πρωταγωνιστή τον Θανάση Αντωνόπουλο. Ο Ηλειος επιθετικός που κάνει πράγματα και θάματα στο φετινό πρωτάθλημα, έβαλε άλλο ένα γκολ το Σάββατο και... σέρβιρε στον Σκοτζάι για το 1-2. Ο Αντωνόπουλος έχει πετύχει εννέα γκολ σε έξι παιχνίδια και οδηγεί με ασφάλεια την ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου στην πορεία προς τη πρωτιά.

Γρήγορο προβάδισμα με Χελά

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό από το πρώτο λεπτό και στο 6’ οι γηπεδούχοι έβαλαν... φωτιά βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα... Ο Γιαννής μετά από βαθιά μπαλιά έκανε ωραίο κοντρόλ και έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Χελά να πετάγεται και με πλασέ στην κίνηση από τη μικρή περιοχή να γράφει το 1-0.
Στο 10’ το χτύπημα φάουλ του Π. Μπουτσικάκη για τον ΑΟΚ έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η ομάδα του Τάκη Δρούγα έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 12’ όταν μετά από σέντρα του Αλεξανδρόπουλου από αριστερά και κακό διώξιμο των αμυντικών, ο Μουστάκας... όπλισε και σούταρε, όμως ο Παπάς έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ.
Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και στο 14’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν όταν με πλάτη στην εστία ο Παναγόπουλος γύρισε και έπιασε διαγώνιο σουτ, με τον Αντωνόπουλο να του λέει “όχι”.
Δύο λεπτά αργότερα η Κυπαρισσία ζήτησε πέναλτι όταν ο Σκοτζάι μετά από κούρσα από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, με την μπάλα να χτυπά στον Πολυμενέα και τους “κυανόλευκους” να φωνάζουν για χέρι...
Ο κ. Ψηλοπαναγιώτης έδωσε συνέχεια στο ματς, σε μια πραγματικά δύσκολη φάση.

Με περίτεχνη ενέργεια
το 1-1 ο Αντωνόπουλος

Μετά το εικοσάλεπτο ο φρενήρης ρυθμός έπεσε, με τον ΑΟΚ να διατηρεί τον έλεγχο και να προσπαθεί να απειλήσει με ωραίες συνεργασίες των Σκοτζάι, Αντωνόπουλου και Χρ. Μπουτσικάκη και τον Κατσιώλη να κάνει πολλή δουλειά στον άξονα.
Στο 38’ ήρθε η ισοφάριση χάρις στην κλάση του Θανάση Αντωνόπουλου...
Ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, δέχθηκε την πάσα από τον Παναγόπουλο,
με μια περίτεχνη ενέργεια πέρασε ανάμεσα από δύο αμυντικούς, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με πλασέ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, σε ένα καίριο χρονικά σημείο.
Η Τριφυλιακή ομάδα είχε ένα καλό γυριστό σουτ του Χρ. Μπουτσικάκη (από πάσα Σκοτζάι) στο 40’ που μπλόκαρε ο Αντωνόπουλος.

Δοκάρι με Χελά στο 46’

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν το πόδι πατημένο στο γκάζι... Μόλις στο 46’ ο Χελάς έπιασε ένα συρτό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να σταματά στη ρίζα του αριστερού δοκαριού!
Μέχρι να συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού η Μάνη ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και είχε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή.

Ο Σκοτζάι το 1-2 στο 61’

Στο 61’ ο ΑΟΚ δίχως να είναι καλύτερος βρήκε και δεύτερο γκολ ύστερα από ωραίο συνδυασμό... Μετά από φάση διαρκείας, ο Παναγόπουλος σήκωσε την μπάλα για τον Αντωνόπουλο που από πλάγια θέση πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να πηγαίνει παράλληλα από την εστία και τον Σκοτζάι να πιάνει την προβολή... Ο γκολκίπερ Αντωνόπουλος απομάκρυνε με τα πόδια, όμως ο
α’ βοηθός Μιχαλόπουλος έδειξε πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή και ο κ. Ψηλοπαναγιώτης έδειξε σέντρα (1-2).

Φωνές από τους
Μανιάτες για το γκολ

Οι Μανιάτες φώναξαν για την κατακύρωση του γκολ, σε μια δύσκολη όπως προείπαμε φάση.
Η Μάνη προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και στο 65’ το χτύπημα φάουλ του Κλουβάτου απέκρουσε με γροθιές ο Παπάς.
Η ομάδα του Ηλία Αντωνόπουλου έχοντας το προβάδισμα, έλεγξε το ματς και δεν απειλήθηκε μέχρι το φινάλε. Αντιθέτως είχε δύο μεγάλες στιγμές για να πετύχει και τρίτο γκολ. Στο 79’ οι Χρ. Μπουτσικάκης και Σπυρόπουλος έπαιξαν το 1-2, με τον πρώτο να πλασάρει και τον Αντωνόπουλο να διώχνει... Η μπάλα έφτασε στον Παναγόπουλο που σε κενή εστία έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα χτύπησε στον Πολυμενέα και έφυγε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Θ. Αντωνόπουλος έπιασε ένα φοβερό σουτ δέκα μέτρα έξω από την περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας της Μάνης απέκρουσε δύσκολα με το ένα χέρι σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία για κάτι καλό στο 93’, όμως η κεφαλιά του Αλεξανδρόπουλου από κόρνερ του Μουστάκα δεν βρήκε τον στόχο.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ψηλοπαναγιώτης και βοηθοί οι Χριστοδούλου και Γ. Μιχαλόπουλος.
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Αντωνόπουλος, Πουλάκος, Κλουβάτος, Πολυμενέας (81’ Δουρούμης), Αλεξανδρόπουλος, Χελάς, Χατζηπαναγιώτης (67’ Φετάχου), Μουστάκας, Τσουλάκος, Μπέρμπερη, Γιαννής.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Παπάς, Ανδρουτσής (70’ Ζαφείρης), Π. Μπουτσικάκης, Χρ. Μπουτσικάκης (89’ Βασίλεφ), Κατσιώλης, Παναγόπουλος (91’ Διονυσόπουλος), Αντωνόπουλος, Μιτρόφ, Μαρκόπουλος (46’ Σπυρόπουλος), Καπλάνης, Σκοτζάι (91’ Κοσμόπουλος)

Κρούσμα κορονοϊού
στην Κυπαρισσία

Κρούσμα κορονοϊού έχει και η ομάδα της Κυπαρισσίας. Ποδοσφαιριστής της ομάδας έκανε τεστ το Σάββατο το πρωί που ήταν θετικό και έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα με τη Μάνη. Στην συνέχεια έκαναν τεστ όλα τα μέλη της αποστολής της Τριφυλιακής ομάδας, τα οποία αρνητικά.