Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2020 12:25

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Οι περισσότερες ομάδες θα σβήσουν από τον χάρτη”, εκτιμά ο Τάκης Σακελλαρόπουλος

Γράφτηκε από τον

“Λουκέτο” για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 μπήκε στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Μεσσηνίας, αλλά και όλης της χώρας, λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα μετά και το lockdown” που ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σταματούν και οι ομαδικές προπονήσεις. Ως εκ τούτου οι ομάδες βρίσκονται στην κατάσταση που ήταν το Μάρτιο και ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος πότε θα επιστρέψουν και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς. Πέρα από το αγωνιστικό, προκύπτει βέβαια και οικονομικό ζήτημα, αφού τα έσοδα έχουν μειωθεί αισθητά και τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα. Ο Τάκης Σακελλαρόπουλος, που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στον πάγκο του Απόλλωνα Καλαμάτας, θεωρεί ότι τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο. Για τον ικανό τεχνικό η λύση είναι οι συγχωνεύσεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι περισσότερες ομάδες, θα σβήσουν, όπως λέει, από τον... χάρτη.
“Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί κάνουν επιτακτική την ανάγκη για συγχωνεύσεις ή συνεργασίες. Οι παράγοντες που έχουν μείνει, πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της συνεργασίας ή της διάλυσης. Τα έξοδα
είναι πάρα πολλά και οι περισσότερες ομάδες θα σβήσουν από το... χάρτη”. Δηλώνει χαρακτηριστικά στην “Ε” ο Τάκης Σακελλαρόπουλος.

“Θα συνεργαζόμουν με το... Μεσσηνιακό”

Ο προπονητής του Απόλλωνα δηλώνει μάλιστα ότι αν ήταν στο.. χέρι του θα συνεργαζόταν μ ‘ ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της Μεσσηνίας και της χώρας το Μεσσηνιακό. Προτείνει ακόμα για
παράδειγμα: “Οι ομάδες που είναι στο “μπλοκ” του γηπέδου “Γ. Λουκαρέας” να πάνε σ’ ένα μοντέλο συγχωνεύσεων ή αυτές της Δυτικής Παραλίας ή στο “Π. Μπαχράμης” ώστε να μπορούν να βγαίνουν τα έξοδα”.

Μέχρι... 40 ομάδες

Σε ερώτηση της “Ε” για τον αριθμό των ομάδων που.. αντέχει η Μεσσηνία, ο Τάκης Σακελλαρόπουλος εκτίμησε μάξιμουμ 40 ομάδες και στις τρεις κατηγορίες, την Α, την Α1 και τη Β’ τοπική. Ηδη άλλωστε και φέτος αρκετές ομάδες σε όλες τις κατηγορίες δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής. Στον Απόλλωνα Καλαμάτας αποφάσισαν να ρίξουν το μπάτζετ και γι’ αυτό αποχώρησαν πρόσφατα οι Κουντάνης, Βασιλόπουλος, Δασκαλάκης, Λαγωνικάκος και νωρίτερα ο Κακαλής. Ο Τάκης Σακελλαρόπουλος, ωστόσο, εκτιμά ότι η ομάδα του μπορεί να λειτουργήσει, μιας και παίρνει ταλαντούχους παίκτες από τον Αίαντα.