Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2020 11:25

Κούρσα για δύο ο τίτλος στην Α' τοπική;

Γράφτηκε από τον

Τριφυλιακή υπόθεση φαίνεται ότι θα είναι ο φετινός τίτλος στην Α' τοπική Μεσσηνίας.

Εράνη και Κυπαρισσία ξεχωρίζουν στις πρώτες εφτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος, όντας οι μόνες που αγνοούν την ήττα. Η Κυπαρισσία μετρά μάλιστα μόνο νίκες, αλλά βρίσκεται στη δεύτερη θέση, έχοντας ένα ματς λιγότερο από την πρωτοπόρο Εράνη που οδηγεί την κούρσα με 19 βαθμούς.
Ο ΑΟΚ έχει 18 και ακολουθούν με 14 βαθμούς ο Ακρίτας Κορώνης και ο Απόλλωνας Καλαμάτας. Από τις ομάδες της τετράδας μόνο η Κυπαρισσία έχει κάνει το ρεπό της, καθώς η Α' τοπική διεξάγεται με 17 ομάδες λόγω του ότι δεν συμμετέχει η ομάδα της Ανδρούσας.
Από εκεί και πέρα, ο Τέλλος Αγρας χάρη στο καλό ξεκίνημα βρίσκεται στην 5η θέση με 13 βαθμούς. 'Εκτος είναι ο Πανθουριακός με 12 βαθμούς, ο οποίος ξεκίνησε μουδιασμένα τη σεζόν (χωρίς τρίποντο σε 4 αγωνιστικές), αλλά με τρία διαδοχικά τρίποντα αρχίζει να καλύπτει το χαμένο έδαφος.
Από τη μέση της βαθμολογίας και ,κάτω οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές. Ενδεικτικά ο Ολυμπιακός Ανάληψης έχει 10 βαθμούς, η Α.Ε. Αβίας 8, Α.Ε. Μάνης και Μεθώνη από 7 βαθμούς, Εθνικός Μελιγαλά, Ομόνοια, Παπαφλέσσας Χώρας και Καλό Νερό έχουν από έξι βαθμούς, ο Τσικλητήρας Πύλου 5 βαθμούς, η Σπερχογεία τρεις βαθμούς και ο Απόλλωνας Πεταλιδίου ένα βαθμό.

Η Κυπαρισσία και η Εράνη είναι όπως προαναφέραμε οι ομάδες που θα δώσουν τη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ ο Πανθουριακός είναι το μεγάλο.... αουτσάιντερ. Ο Απόλλωνας Καλαμάτας μετά την αποχώρηση αρκετών βασικών παικτών έχει αλλάξει... ρότα, αλλά δεν παύει να είναι ανταγωνιστικός αντίπαλος. Το ίδιο και ο Ακρίτας Κορώνης που διαθέτει ποιοτικό ρόστερ...

Κορώνη και Απόλλωνας έχουν πορεία "καρμπόν" στις εφτά αγωνιστικές με τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Ο Ακρίτας έχει πετύχει 15 γκολ και έχει δεχτεί εννέα, ενώ ο Απόλλωνας έχει βρει 12 φορές το δρόμο για τα δίχτυα και έχει δει την εστία του να παραβιάζεται 6 φορές.
Οι δύο ομάδες αντάμωσαν στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος και αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2 στο γήπεδο της Καλλιθέας.
Την ώρα που η Κυπαρισσία περνούσε νικηφόρα από τον Κάμπο (2-1 με ανατροπή την Α.Ε. Μάνης) και η Εράνη επικρατούσε στα Φιλιατρά με 3-0 του Παπαφλέσσα Χώρας.
Η Εράνη ξεκίνησε με το... αριστερό το πρωτάθλημα (1-1 εκτός με την Α.Ε. Αβίας), αλλά μετά την πρεμιέρα έχει μόνο νίκες κόντρα σε Τσικλητήρα Πύλου (1-0), Απόλλωνα Πεταλιδίου (1-5), Καλό Νερό (2-1), Α.Ε Μάνης (0-1), Μεθώνη (1-0) και Παπαφλέσσα Χώρας (3-0).
Στα αξιοσημείωτα ότι πήρε τρία τρίποντα με γκολ στο φινάλε απέναντι σε Τσικλητήρα, Μάνη και Μεθώνη. Κάτι που δείχνει ότι οι παίκτες της φιλιατρινής ομάδας έχουν αυτοπεποίθηση και παλεύουν μέχρι το τέλος για τη νίκη.

Καλύτερη άμυνα και επίθεση

Η δεύτερη της βαθμολογίας Κυπαρισσία, αν εξαιρέσουμε το πρόσφατο ματς με τη Μάνη, φθάνει εύκολα στην κατάκτηση των τριών βαθμών.
Στη δεύτερη αγωνιστική (είχε ρεπό στην πρεμιέρα) νίκησε 3-0 εντός την Ομόνοια, ακολούθησε το 6-0 στον Κάμπο με την Α.Ε. Αβίας, και το 8-0 στην έδρα της με τον Τσικλητήρα Πύλου. Την πέμπτη αγωνιστική επικράτησε στο Πεταλίδι με 2-0 του τοπικού Απόλλωνα και την 6η αγωνιστική νίκησε με 3-1 το Καλό Νερό. Πριν ανακοινωθεί η διακοπή των πρωταθλημάτων νίκησε εκτός έδρας με 2-1 την Α.Ε. Μάνης.
Σε έξι δηλαδή παιχνίδια έχει πετύχει 24 γκολ και έχει δεχτεί δυο, αριθμοί που συνιστούν την καλύτερη επίθεση και άμυνα του πρωταθλήματος, αντίστοιχα.
Η Κυπαρισσία έχει στις τάξεις της και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Θανάση Αντωνόπουλο που με εννέα γκολ σε έξι αναμετρήσεις, οδεύει για ρεκόρ σκοραρίσματος.

Η διακοπή που μπορεί
να αλλάξει τις ισορροπίες

Πρόκειται πάντως για μια ομάδα με ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές, που δικαιολογημένα θεωρείται φαβορί για τον τίτλο και κατ' επέκταση την άνοδο στη Γ' εθνική. Το ζήτημα βέβαια είναι αν η Κυπαρισσία θα επηρεαστεί και πόσο από τη διακοπή της αγωνιστικής δράσης λόγω της εξάπλωσης του κορονοιού. Ο Νοέμβριος θα κυλήσει χωρίς αγώνες για την ποδοσφαιρική Μεσσηνία και είναι άγνωστο αν θα έχουμε πρωτάθλημα το Δεκέμβριο ή θα πάμε για το νέο... έτος. Κάτι που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες του πρωταθλήματος.
Αυτό το ερωτηματικό για τη φόρμα ισχύει φυσικά και για τις 17 ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής. Μία από αυτές που ήταν σε ανοδική πορεία και δεν ευνοείται σίγουρα από τη διακοπή είναι ο Πανθουριακός, που ενισχύθηκε κιόλας στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Κολλημένος στην αρχή
με την... ισοπαλία

Ο Πανθουριακός ξεκίνησε με ισοπαλία το πρωτάθλημα (2-2) με την Α.Ε. Μάνης και ενώ μέχρι το 87' ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Ακολούθησε η ήττα στη Μεθώνη με 2-1 από την ομώνυμη ομάδα και η νέα ισοπαλία με σκορ 2-2 αυτή τη φορά απέναντι στον Παπαφλέσσα Χώρας. Η νίκη δεν ήρθε ούτε την τέταρτη αγωνιστική για τον Πανθουριακό (1-1 με Ολυμπιακό Ανάληψης). Κόντρα στον Εθνικό Μελιγαλά όμως έκανε "σεφτέ" , νικώντας 2-1 και αυτό το αποτέλεσμα έδωσε το έναυσμα για τη βαθμολογική αντεπίθεση. Κέρδισε στη συνέχεια με 1-0 τον Απόλλωνα Καλαμάτας και στην 7η αγωνιστική με 4-2 την Ομόνοια. Ετσι με εννέα βαθμούς στις τελευταίες τρεις στροφές έχει αναρριχηθεί στην 6η θέση και στο -7 από την πρωτοπόρο Εράνη.

Δύο ομάδες χωρίς νίκη

Η Εράνη και η Κυπαρισσία έχουν τις περισσότερες νίκες (από έξι) στο ξεκίνημα της Α' τοπικής, ενώ Σπερχογεία και Απόλλωνας Πεταλιδίου αγνοούν ακόμα το τρίποντο και μοιραία βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Οι ¨ταύροι" έχουν τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες με τέρματα 7-15, ενώ ο Απόλλωνας μετρά μόλις μια ισοπαλία και πέντε ήττες (έχει κάνει το ρεπό του) με γκολ 3-14.