Πέμπτη, 12 Νοέμβριος 2020 13:42

ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ: “Δεν θα παιχτεί ποδόσφαιρο το 2020”, πιστεύει ο Τάκης Παναγόπουλος

Γράφτηκε από τον

Μήνας αγωνιστικής απραξίας είναι ο Νοέμβριος για τις ερασιτεχνικές ομάδες, καθώς λόγω της πανδημίας σταμάτησαν τα πρωταθλήματα, αλλά και οι ομαδικές προπονήσεις.

Ευχή όλων είναι τα περιοριστικά μέτρα να μην διαρκέσουν και το Δεκέμβριο, ώστε να γεμίσουν και πάλι οι αγωνιστικοί χώροι. Ο Τάκης Παναγόπουλος εμφανίζεται πάντως απαισιόδοξος. “Πιστεύω ότι δεν θα παιχτεί ποδόσφαιρο το 2020. Πάμε για το 2021 και θα πρέπει οι ομάδες να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους, αλλά και τα μπάτζετ”, λέει στην “Ε” ο προπονητής της ομάδας του Καλού Νερού και συνεχίζει: “Τα πράγματα είναι δυσοίωνα για το χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ζημιώνονται οι ακαδημίες και ο μαζικός αθλητισμός, γιατί δεν μπορούν τα παιδιά να προπονούνται, ενώ τα δημοτικά είναι ανοιχτά. Είναι αντιφατικά πράγματα, αλλά δεν κανονίζουμε εμείς και είναι κάτι που πρέπει να διαχειριστούμε”. Οσο για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η φετινή σεζόν για τα ερασιτεχνικό σωματεία, ο Τάκης Παναγόπουλος εκτιμά ότι: “Για να επιβιώσουν με τις σημερινές συνθήκες θα πρέπει να μην πληρώνονται πολύ οι παίκτες και τα μπάτζετ να είναι χαμηλά, γιατί δεν υπάρχουν έσοδα”.

Τέσσερις ομάδες για τον τίτλο

Ο Τάκης Παναγόπουλος σχολίασε και τη μάχη του τίτλου στην Α’ τοπική, όπου μετά από εφτά αγωνιστικές, η Εράνη βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. “Πιστεύω ότι θα διεκδικήσουν το
πρωτάθλημα, η Εράνη, η Κυπαρισσία, η Θουρία και ο Απόλλωνας. Τις περισσότερες πιθανότητες τις έχει η Κυπαρισσία γιατί έχει δυνατό ρόστερ. Η Κορώνη έχει καλή ομάδα, αλλά μακριά από την έδρα της χάνει πολύ από τη δύναμή της”.

Στόχος η άνετη παραμονή

Για το Καλό Νερό, ο προπονητής του τονίζει ότι στόχος είναι άνετη παραμονή. “Βγάλαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, παίζοντας και με τις τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας. Θεωρώ ότι το πρόσημο είναι θετικό. Θα μπορούσαμε να έχουμε βέβαια άλλους 2-3 βαθμούς. Το πρόγραμμα στη συνέχεια ήταν πιο ευνοϊκό, με παιχνίδια στα μέτρα μας και κανένας δεν ήθελε τη διακοπή. Ηταν όμως αναγκαίο κακό”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Καλό Νερό έχει δώσει μέχρι σήμερα μόνο δύο εντός έδρας ματς με Σπερχογεία και Α.Ε. Αβίας, τα οποία έχει κερδίσει. Αντίθετα εκτός μετρά μόνο ήττες κόντρα σε Ακρίτα Κορώνης, Τέλλο Αγρα, Εράνη και Κυπαρισσία, ενώ έχει κάνει και το ρεπό του. Ετσι με 6 βαθμούς ισοβαθμεί στην 11η θέση, με Εθνικό Μελιγαλά, Ομόνοια και Παπαφλέσσα Χώρας.