Σάββατο, 14 Νοέμβριος 2020 13:14

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: “Δύσκολη εποχή για τους παράγοντες”, λέει ο Αντώνης Μαυρέας

Γράφτηκε από τον

“Προέχει η υγεία και όλα τα άλλα θα έρθουν. Ευελπιστώ να βγει γρήγορα το εμβόλιο”...

Με αυτά τα λόγια σχολίασε στην “Ελευθερία” ο Αντώνης Μαυρέας τη νέα διακοπή της αγωνιστικής δράσης μέσα στο 2020 λόγω της πανδημίας. Ο τεχνικός του Πανθουριακού εύχεται να επιστρέψουν άμεσα τα παιδιά στα γήπεδα, γιατί όπως λέει “Η αθλητική δραστηριότητα είναι θέμα ζωής και τα παιδιά θα έχουν τρομερά προβλήματα”. Κατανοεί ωστόσο ότι οι συνθήκες στην παρούσα φάση δεν επιτρέπουν την ομαδική άθληση. “Βλέπουμε ότι μέρα με τη μέρα, γίνονται πιο δύσκολα τα πράγματα. Αυτό που συμβαίνει είναι δύσκολα για όλες τις ομάδες. Θα καθυστερήσει όπως φαίνεται η έναρξη του πρωταθλήματος και ίσως ξεκινήσουμε από το νέο χρόνο με εμβόλιμες αγωνιστικές”. Η αγωνιστική απραξία βέβαια έχει και οικονομικές συνέπειες για τους ερασιτεχνικούς συλλόγους, μιας και τα έσοδα είναι μηδαμινά. Ο Αντώνης Μαυρέας τονίζει ότι η εποχή είναι δύσκολη για τους παράγοντες.
“Το δύσκολο είναι για τους παράγοντες, πως θα μπορέσουν να συντηρήσουν τις ομάδες, όταν δεν υπάρχουν εισιτήρια, έσοδα, παρά μόνο έξοδα. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου”.

Αλλη ομάδα μετά την τέταρτη αγωνιστική

Ο Αντώνης Μαυρέας σχολίασε και το ξεκίνημα του Πανθουριακού στην Α’ τοπική, όπου μετά από εφτά αγωνιστικές βρίσκεται στην 6η θέση με 12 βαθμούς και στο -7 από την πρωτοπόρο Εράνη.
“Ημασταν στην καλύτερή μας κατάσταση όταν σταμάτησε το πρωτάθλημα και αυτό είναι το λυπηρό. Με τις μεταγραφές που έγιναν είμαστε πιο ποιοτικοί και σε αγωνιστική άνοδο. Στις πρώτες αγωνιστικές δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Κάθε νέα ομάδα όμως, θέλει το χρόνο της και αυτό φάνηκε, αφού αρχίζουμε και παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και έρχονται και τα αποτελέσματα. Στόχος είναι να παίξουμε κάποιο ρόλο στο πρωτάθλημα και να βρεθούμε σε απόσταση αναπνοής από τους πρωτοπόρους”. Στα αξιοσημείωτα ότι ο Πανθουριακός δεν είχε νίκη στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και έκτοτε μετρά τρεις συνεχόμενες με Εθνικό Μελιγαλά, Απόλλωνα Καλαμάτας και Ομόνοια. Από εκεί και πέρα, έχει τρεις ισοπαλίες με Α.Ε. Μάνης, Παπαφλέσσα Χώρας, Ολυμπιακό Ανάληψης και μια ήττα από τη Μεθώνη.