Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2020 11:18

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ετοιμη να επιστρέφει στην κορυφή της Α’ τοπικής μετά από 6 χρόνια

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ετοιμη να επιστρέφει στην κορυφή της Α’ τοπικής μετά από 6 χρόνια

Στη... μέση έχει μείνει η προσπάθεια της Κυπαρισσίας να επιστρέψει στην κορυφή της ποδοσφαιρικής Μεσσηνίας μετά από έξι χρόνια...

Η διακοπή κάθε αθλητικής ερασιτεχνικής δραστηριότητας εδώ και δέκα ημέρες λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, βρήκε τον ΑΟΚ στη 2η θέση της Α’ τοπικής Μεσσηνίας, έχοντας όμως κάνει το απόλυτο νικών μέχρι τώρα. Εξι στα έξι έχει η ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου και βρίσκεται στο -1 από την πρωτοπόρο Εράνη, που όμως έχει ένα ματς περισσότερο μιας και δεν έχει κάνει το ρεπό της.
Η Κυπαρισσία στήθηκε φέτος για να κατακτήσει τον τίτλο στην πρώτη κατηγορία και κατά πολλούς είναι το φαβορί για να τα καταφέρει.
Η εικόνα της στα έξι ματς που έχει δώσει δείχνει πως έχει όλα τα φόντα να κόψει πρώτη το νήμα και να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη Γ’ εθνική κατηγορία.
Ο Ηλίας Φωτόπουλος βρίσκεται ένα χρόνο στον πάγκο των “κυανόλευκων” και πλέον γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην ποδοσφαιρική Μεσσηνία.

“Μας έκοψε τον ρυθμό...”

Η διακοπή των πρωταθλημάτων βρήκε τον ΑΟΚ σε σταθερά ανοδική πορεία...
Ας δούμε τι λέει περί αυτού ο Ηλειος τεχνικός... “Από άποψη υγείας, η διακοπή φαίνεται πως είναι για καλό και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Πρέπει να πειθαρχήσουμε, να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών και να ευχηθούμε να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αυτή η περιπέτεια με τον κορονοϊό.


Οσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι για την ομάδα μας δεν ήταν καθόλου καλή η διακοπή. Είχαμε ρυθμό, ήμασταν σε καλή κατάσταση και όταν δεν παίζεις χάνεις τη φρεσκάδα και την ενέργεια σου. Περιμένουμε τις εξελίξεις, για να ξαναμπούμε στο γήπεδο και να μας επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο”.

“Περίμενα το 6 στα 6”

Για την πορεία του ΑΟΚ μέχρι τώρα και αν περίμενε το απόλυτο των νικών ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε: “Δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος από το ξεκίνημα. Αλλες νίκες ήρθαν εύκολα, άλλες δύσκολα, πάντως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Το 6 στα 6 το περίμενα και πέρυσι άλλωστε νομίζω είχε κάνει εννέα σερί νίκες, οπότε γιατί όχι να μην ξαναγίνει;”.
Για το επίπεδο της Α’ τοπικής ο κ. Φωτόπουλος θεωρεί πως είναι λίγο πεσμένο σε σχέση με πέρυσι, όμως “το ίδιο συμβαίνει και στην Ηλεία, είναι γενικότερη η κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο”.

“Μεγάλη μας αντίπαλος η Εράνη”

Ποιες ομάδες έχει ξεχωρίσει ο Ηλίας Φωτόπουλος στην Α’ τοπική και με ποιες πιστεύει πως θα διεκδικήσει τον τίτλο;
“Η Εράνη που είναι πρωτοπόρος φαίνεται πως θα είναι ο κύριος αντίπαλος μας. Ομως δεν μπορώ να παραγνωρίσω τον Απόλλωνα Καλαμάτας, τον Πανθουριακό και τη Μάνη. Μπορεί να έχουν χάσει έδαφος στη βαθμολογία, αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και μπορεί να το καλύψουν, αν εμείς έχουμε ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων.
Η Εράνη δείχνει πως διαθέτει δυνατή ομάδα, είναι στην κορυφή και έχει πολλές πιθανότητες για την πρωτιά.

“Ξεχωρίζω Απόλλωνα, Θουρία και Μάνη”

Δεν υποτιμώ τον Απόλλωνα παρά τις αποχωρήσεις βασικών παικτών, γιατί διαθέτει ένα ομοιογενές σύνολο που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.
Ο Πανθουριακός ενισχύθηκε μεταγραφικά το τελευταίο διάστημα και θα είναι ανταγωνιστικός, ανεξάρτητα αν δεν είχε καλό ξεκίνημα.
Και η Μάνη έχει καλή ομάδα, θα είναι ρυθμιστής του πρωταθλήματος και μέσα στις πρώτες θέσεις”.
Εκτός από το πρωτάθλημα ο ΑΟΚ στοχεύει φέτος και στην κατάκτηση του κυπέλλου, θέλοντας να κάνει το νταμπλ στη Μεσσηνία.
Αυτό επισημαίνει ο Ηλειος προπονητής που προσθέτει πως η ομάδα έχει στηθεί φέτος για να παίζει για τη νίκη σε κάθε ματς.
Η Κυπαρισσία έχει προκριθεί στους “8” του κυπέλλου και παίζει νοκ άουτ ματς με την Ομόνοια, όποτε φυσικά ξεκινήσουν και πάλι οι αθλητικές δραστηριότητες.