Παρασκευή, 20 Νοέμβριος 2020 11:07

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Αγνωστο πότε θα ξεκινήσουμε”, λέει ο Αρις Γαλανόπουλος

Γράφτηκε από τον

 

Τα γήπεδα άδειασαν και πάλι λόγω της πανδημίας και ουδείς γνωρίζει πότε θα τελειώσει η δεύτερη καραντίνα μέσα στο 2020, ώστε να αποκτήσουν και πάλι... ζωή οι αθλητικοί χώροι.

Στην Α1 τοπική κατηγορία δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν ούτε μήνα. Για την ακρίβεια έγιναν πέντε αγωνιστικές και υπολείπονται 17.
“Είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουμε. Τα παιδιά είναι ερασιτέχνες παίκτες. έχουν τις δουλειές τους και δεν μπορεί να γίνει προγραμματισμός. Πιστεύω ότι από το νέο έτος θα μπορέσει να ξεκινήσει μια προπονητική διαδικασία. Ας πούμε το Φεβρουάριο και αυτή είναι η αισιόδοξη πλευρά, γιατί φαίνεται ότι θα τραβήξει... πολύ. Μακάρι να μπορούσαμε να ξεκινήσουμε και αύριο, αλλά δεν γίνεται”, λέει στην “Ε” ο Αρις Γαλανόπουλος για την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας.
Ο παλαίμαχος άσος της “Μαύρης Θύελλας” και νυν τεχνικός του Ηρακλή Καλαμάτας, τονίζει ότι οι παίκτες προέρχονταν ήδη από μεγάλη αποχή και μετά τη νέα διακοπή υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών.
Κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει και στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, πόσο μάλλον σε ερασιτέχνες, όπου το ποδόσφαιρο δεν είναι προτεραιότητα στη ζωή τους. “Η επόμενη μέρα θα θέλει το χρόνο της”, λέει χαρακτηριστικά ο Αρις Γαλανόπουλος, προσθέτοντας πως “Υπάρχουν οι κρατικές αποφάσεις και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις”. Για την πορεία του Ηρακλή στο ξεκίνημα (1 νίκη, 4 ήττες) δήλωσε ότι: ‘Το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα δεν ήταν ιδανικό, παρότι ξεκινήσαμε δυνατά στο κύπελλο. Υπάρχει προβληματισμός για τα αποτελέσματα.
Η Α1 τοπική είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία. Οι ομάδες δεν βρίσκονταν στο κατάλληλο τάιμινγκ και έβλεπες κάποιες ομάδες που δεν το περίμενες, να είναι ανταγωνιστικές. Δεν είναι κριτήριο οι πέντε αγωνιστικές. Η διάρκεια μετράει και το τι θα γίνει στο τέλος..Είναι άστοχο όμως να γίνει πρόβλεψη με αυτές τις συνθήκες”.

“Εχουν χάσει το νόημα της ηλικίας τους”

Ο Αρις Γαλανόπουλος εκτός από προπονητής του Ηρακλή, είναι και εκ των προπονητών της ακαδημίας ‘Tornados”.
“Οι προπονήσεις έχουν φυσικά σταματήσει από τις αρχές του μήνα, αφού προέχει η υγεία των παιδιών, όπως και όλων μας. Είναι τελείως διαφορετικό όμως όλη αυτή την κατάσταση να τη ζεις με τα μικρά παιδιά σε σχέση με τις ανδρικές ομάδες”, παρατηρεί ο νεαρός τεχνικός, τονίζοντας ότι: “Τα παιδιά έχουν χάσει το νόημα της ηλικίας τους, που είναι το παιχνίδι. Από τη μεριά μας προσπαθούμε διαδικτυακά πλέον να είμαστε όσο γίνεται περισσότερο κοντά τους. Οχι τόσο για να κρατήσουμε τα παιδιά σε αγωνιστική φόρμα, όσο για να μην χάσουν το αίσθημα της ομαδικότητας και ότι βρίσκονται σε μια κοινωνία, που πρεσβεύει περισσότερα απ’ ότι ένα άθλημα".