Τρίτη, 24 Νοέμβριος 2020 12:35

ΠΣΑΠ - ΜΠΑΝΤΗΣ: “Κινδυνεύει η καριέρα των ποδοσφαιριστών”

Γράφτηκε από τον

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Γιώργος Μπαντής, ήταν καλεσμένος στην “Ώρα των Πρωταθλητών” στα κανάλια της Nova και αναφέρθηκε στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές για την καριέρα τους,
όσο τα πρωταθλήματα της SL2 και της FL δεν ξεκινούν.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μπαντής, όπως αναφέρει και το soccerplus. τόνισε:

Για τη συμβολική κίνηση των παικτών της SL1, που καθυστέρησαν τη σέντρα των αγώνων στην 9η αγωνιστική:
«Εμείς περιμέναμε τη σέντρα των αγώνων για ένα λεπτό. Οι συνάδελφοί μας από τη δεύτερη και την τρίτη κατηγορία περιμένουν την πολυπόθητη έναρξη των πρωταθλημάτων τους πάνω από 340.000 λεπτά, που αυτό αντιστοιχεί σε περίπου οχτώ μήνες. Αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η ίδια τους η καριέρα. Στον αθλητή δυστυχώς κάθε λεπτό που χάνεται δεν αναπληρώνεται».
Για την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου κλάδου:

«Μεγάλη η ιδιαιτερότητα στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Μέρα που περνάει δεν επιστρέφεται πίσω. Ενας αθλητής εάν σταματήσει τις προπονήσεις και τους αγώνες δεν μπορεί μετά από έναν μήνα να επανέλθει με μία ημέρα προετοιμασία. Ο χρόνος πιέζει τόσο πολύ, που πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα αυτών των δύο κατηγοριών.
Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης με εξαίρεση την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει όλα τα επαγγελματικά τους πρωταθλήματα.
Ενας κλάδος εργαζομένων όπως ο δικός μας είναι ελεγχόμενος. Είμαστε 25 ποδοσφαιριστές και άλλοι 10 προπονητές και φυσικοθεραπευτές που μπαίνουμε κάθε μέρα σε ένα γήπεδο, και είμαστε κάθε μέρα οι ίδιοι. Δεν είμαστε σαν ένα κατάστημα λιανικής ή εστίασης, που κάθε μέρα μπαίνει κόσμος διαφορετικός. Το πρωτόκολλο που τηρούμε έχει αποδείξει ότι είναι πολύ αποτελεσματικό και δεν ευθύνεται στη διασπορά του κορονοϊού».
Από την τηλεδιάσκεψη με τον κ. Αυγενάκη τι συμπεράσματα βγήκαν: «Μου μετέφερε το ζήτημα της SL2 και της FL είναι στον ΕΟΔΥ, εκείνοι θα αποφασίσουν. Εγώ του ζήτησα να μεταφέρει και εκείνος με τη σειρά του την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου επαγγέλματος και γιατί όχι να μην κάνουμε κι εμείς οι ίδιοι ένα ραντεβού με τον ΕΟΔΥ».
Ο κ. Μπαντής ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην εθνική Ελλάδος Γυναικών που έχει στις 27/11 επίσημο παιχνίδι στη Γερμανία και οι διεθνείς λόγω του lockdown έχουν σταματήσει τις προπονήσεις 23 ημέρες. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ τόνισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει πώς η ΕΠΟ δεν πήρε εξαίρεση για τις συγκεκριμένες αθλήτριες προκειμένου να προπονηθούν για αυτό το ματς και πώς δεν ζήτησε αναβολή του αγώνα.