Κυριακή, 06 Δεκέμβριος 2020 11:31

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: "Η Γενική Συνέλευση θα εγκρίνει το μνημόνιο και τις διμερείς συμφωνίες”

Γράφτηκε από τον

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έδωσε στη δημοσιότητα το πρωί της Παρασκευής το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας για το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» σε Βοτανικό και Λεωφόρο
Αλεξάνδρας, που υπέγραψε πριν από δύο εβδομάδες μαζί με τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες πλευρές (κυβέρνηση, δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ, περιφέρεια, Alpha Bank-Πειραιώς).

Αναλύοντας ορισμένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα επί του συγκεκριμένου MoU, η πλευρά του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, διευκρινίζει πως:
1.Αυτό που υπεγράφη στις 20 Νοεμβρίου είναι ένα μνημόνιο συνεργασίας, σαν αυτά που είχαν υπογραφεί το 2005 και το 2017 σχετικά με το Βοτανικό και το Γουδή αντιστοίχως. Η όλη διαδικασία ήταν ίδια: Πρώτα υπογράφηκαν από τους εμπλεκόμενους φορείς, έπειτα δημοσιοποιήθηκαν και στη συνέχεια πέρασαν από Γενικές Συνελεύσεις. Ουσιαστικά πρόκειται για μια συμφωνία μεταξύ των συνεργαζομένων για να συμβάλλουν άπαντες σε ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας. Τόνιζαν δε από τον Ερασιτέχνη πως «...δεν πρόκειται για κάτι το δεσμευτικό, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στις διμερείς συμφωνίες με ΑΕΠ Ελαιώνα (Alpha Bank-Πειραιώς) και ΠΑΕ τότε δεν θα έχει καμία απολύτως ισχύ».
2.Ο Ερασιτέχνης θα προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες μέχρι τη Γενική Συνέλευση των μελών του, χωρίς ωστόσο να υπογράψει κάτι, καθότι αυτό θα αποφασιστεί από το σώμα στη Γ.Σ. Ως εκ τούτου το
μνημόνιο που υπεγράφη δεν θα έχει κάποια ισχύ σε περίπτωση που δεν περάσει από την ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του Παναθηναϊκού Α.Ο. Και συμπλήρωναν από τον Α.Ο., πως «...το Προεδρικό διάταγμα και οι διμερείς συμφωνίες είναι εκείνες που όταν υπογραφούν θα έχουν ρήτρες κλπ κι όχι το MoU».
3.Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί όταν είναι έτοιμες (αλλά όχι υπογεγραμμένες ακόμα) οι διμερείς συμφωνίες με ΑΕΠ Ελαιώνα και ΠΑΕ. Προσδιορίζεται χρονικά γύρω στον Φεβρουάριο, ωστόσο αυτό θα κριθεί και από τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρούνται εκείνη τη στιγμή.
4.Οι διμερείς συμφωνίες θα γνωστοποιηθούν και θα παρουσιαστούν στα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού πριν τη Γενική Συνέλευση, έτσι ώστε να έχουν την πλήρη εικόνα και όλα τα δεδομένα στα
χέρια τους.
ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
-Ίδια δικαιώματα με τη Λεωφόρο στο Βοτανικό στο 100% των εγκαταστάσεων και όχι στο 50%
-Δωρεάν παραχώρηση για 99 χρόνια των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη και του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Βοτανικό
-Δωρεάν παραχώρηση και εκμετάλλευση για 99 χρόνια του μουσείου και του εντευκτηρίου που θα χτιστούν στον ιστορικό χώρο του νέου πάρκου της Λεωφόρου. Ως εκ τούτου ο Παναθηναϊκός δεν θα αποκοπεί ποτέ από τη ρίζα του και θα έχει πάντα ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή του.
-Σύγχρονες εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη με δωρεάν έξοδα λειτουργίας και συντήρησης
-Γήπεδο ποδοσφαίρου 40.000 θέσεων
-Τη δυνατότητα για δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ σε κοντινή απόσταση εφόσον κριθεί από την
ΚΑΕ συμφέρουσα.
ΤΙ ΠΡΟΣΔΟΚΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
-Οικονομική αυτοτέλεια μέσα από το ύψος του ενοικίου και άλλων μορφών οικονομικής στήριξης, μέσα από τη διμερή συμφωνία που θα κάνει με την ΠΑΕ.\

-Κοινή χρήση με τον Δήμο Αθηναίων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου στο Βοτανικό.
-Την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των 7.500 τ.μ. σε αθλητικές εγκαταστάσεις μέσα από τη διμερή συμφωνία με την ΑΕΠ Ελαιώνα.
ΑΠΕ - ΜΠΕ