Παρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2020 19:24

FIFA: Μέσι, Ρονάλντο και Λεβαντόβσκι οι υποψήφιοι για τον κορυφαίο της χρονιάς

Γράφτηκε από τον
FIFA: Μέσι, Ρονάλντο και Λεβαντόβσκι οι υποψήφιοι για τον κορυφαίο της χρονιάς

H FIFA ανακοίνωσε την τελική τριάδα υποψηφίων για μία σειρά από βραβεία που θα δώσει για το 2020, με τους Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να ερίζουν για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

Το 2020 ετοιμάζεται να μας αφήσει και η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι αισθάνονται ανακουφισμένοι καθώς αυτή η χρονιά συνδυάστηκε με την εμφάνιση του κορονοϊού που άλλαξε τη ζωή, την καθημερινότητά μας, τα πάντα ουσιαστικά προς το χειρότερο.

Ο αθλητισμός επλήγη βάναυσα από την πανδημία και φτάσαμε στο σημείο να λέμε "πάλι καλά" που γίνονται αγώνες έστω και με κλειστά για το κοινό γήπεδα ενώ στο πλαίσιο των συνταρακτικών αλλαγών που ήρθαν στο ποδόσφαιρο, το France Football αποφάσισε να μην προχωρήσει σε απονομή νικητή για τη Χρυσή Μπάλα για το έτος 2020.

Από την πλευρά της η παγόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία επέλεξε τελικά να προχωρήσει στη διαδικασία και το βράδυ της Παρασκευής (11/10) αποκάλυψε τις τελικές τριάδες των ανθρώπων του ποδοσφαίρου που θα διεκδικήσουν τα επιφανή βραβεία της. Οι επιλογές της είναι οι εξής:

Οι Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι είναι οι τρεις υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς.
Οι Άλισον Μπέκερ, Γιαν Όμπλακ και Μάνουελ Νόιερ είναι οι τρεις υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου γκολκίπερ της χρονιάς.

Οι Χάνσι Φλικ, Γιούργκεν Κλοπ και Μαρσέλο Μπιέλσα είναι οι τρεις υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς.

Οι Σον, Σουάρες και Αρασκαέτα είναι οι τρεις υποψήφιοι για τον τίτλο του καλύτερου γκολ της χρονιάς.
Σημειώνεται πως η FIFA έκανε γνωστές και τις τελικές υποψηφίους για τον τίτλο της καλύτερης παίκτριας και κορυφαίας γκολκίπερ για το 2020 καθώς και για τον καλύτερο προπονητή σε γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου για τη χρονιά που φεύγει.

Πηγή: sport24.gr