Σάββατο, 12 Δεκέμβριος 2020 11:38

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Πρωτάθλημα... εξπρές στη Football League

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Πρωτάθλημα... εξπρές στη Football League

Η αναμονή για τις ομάδες της Super League 2 και της Football League καλά κρατεί, καθώς παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για επανέναρξη των προπονήσεων, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Οι πρόσφατες μάλιστα ανακοινώσεις της κυβέρνησης για παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου βάζουν στον “πάγο” τον αθλητισμό. Στη Sl 2 ευελπιστούν να εξαιρεθούν από τα περιοριστικά μέτρα, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο Κύπελλο Ελλάδας (οι ομάδες μπορούν να λάβουν μέρος στο θεσμό εφόσον έχουν πάρει άδεια μέχρι τις 5 Ιανουαρίου). Κάτι που θα ανοίξει το δρόμο και για την έναρξη του πρωταθλήματος μέσα στο Γενάρη. Για τη Football League δεν φαίνεται μέσα στο 2020 φως στο... τούνελ. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες με την πανδημία, θα μπουν στο γήπεδο το Γενάρη και με δεδομένο ότι χρειάζονται τρεις τουλάχιστον εβδομάδες για προετοιμασία, τότε η σέντρα στο πρωτάθλημα θα γίνει το Φεβρουάριο. Αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο για την τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας, η οποία θυμίζουμε ότι δεν ολοκληρώθηκε πέρυσι λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού Το πρωτάθλημα διεκόπη μετά το πέρας της 23ης αγωνιστικής, με την Καλαμάτα και όλες τις ομάδες που βρίσκονταν τότε στη ζώνη του υποβιβασμού, να μένουν στην κατηγορία, έπειτα από την τροποποίηση της προκήρυξης.
Η “Μαύρη Θύελλα” έδωσε δηλαδή 23 αγώνες και θα περιμένει σχεδόν ένα χρόνο για να δώσει τον... 24ο στο πρωτάθλημα. Φέτος μάλιστα όλα δείχνουν ότι θα δώσει λιγότερους αγώνες σε σχέση με την
περασμένη περίοδο, μιας και δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες για να γίνουν πλέι -οφ και πλέι – άουτ στη Football League. Σύμφωνα με την προκήρυξη, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους και σε δύο φάσεις. Η πρώτη αφορά την κανονική περίοδο (18 αγωνιστικές) και η δεύτερη τα πλέι -οφ και πλέι – άουτ για την άνοδο και την παραμονή, αντίστοιχα. Στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-4 σε κάθε όμιλο σ’ ένα πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών. Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα ανέβουν στη Super League 2. Στα πλέι – άουτ θα λάβουν μέρος οι ομάδες από τις θέσεις 5-10 και οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 9η και στη 10η θέση θα υποβιβαστούν. Ενα σύστημα διεξαγωγής που είχε προβλεφθεί με γνώμονα ότι η σέντρα θα γινόταν τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο. Πλέον πάμε για Φεβρουάριο και αν... Γι’ αυτό και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η κατάργηση των έξτρα αγώνων. Τα εισιτήρια της ανόδου και οι θέσεις της παραμονής θα κριθούν σ’ ένα πρωτάθλημα εξπρές 18 αγωνιστικών.

Δεν συγχωρούνται τα λάθη

Σ’ ένα τόσο μικρής διάρκειας πρωτάθλημα δεν συγχωρούνται τα λάθη και η καλή εκκίνηση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων. Η “Μαύρη Θύελλα” που έχει πρωταγωνιστικές
βλέψεις πρέπει να μπει από το ξεκίνημα σοβαρά ώστε να βάλει τις βάσεις για την άνοδο. Το ερώτημα βέβαια είναι σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν οι ομάδες μετά από τόσους μήνες αποχής. Θυμίζουμε ότι στο ξεκίνημα η Καλαμάτα έχει δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Σαντορίνη και Ασπρόπυργο και το πρώτο εντός έδρας ματς είναι με την Επισκοπή.