Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2020 17:02

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ: “Δύσκολη χρονιά και για το ποδόσφαιρο”

Γράφτηκε από τον

Με σεμινάρια προσπαθεί η Πανελλήνια Ενωση Προπονητών Ποδοσφαίρου να επιμορφώσει τους προπονητές σε όλη την Ελλάδα, αυτή την περίοδο που υπάρχει η αναστολή των αθλητικών διοργανώσεων.

Μια σειρά σεμιναρίων πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη (στις 23, 26, 27, 30 Νοέμβρη και 2 Δεκέμβρη), τα οποία έγιναν με τηλεδιάσκεψη και τα παρακολούθησαν τα μέλη των Εκτελεστικών Επιτροπών των συνδέσμων σε όλη την Ελλάδα, αρχικά για να μην υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα μετάδοσης και την επόμενη ημέρα κάθε σύνδεσμος το έδειχνε μέσω βίντεο σε όλα τα μέλη του.
“Είναι θετικό για τους προπονητές να γίνονται τέτοια σεμινάρια και μάλιστα τη στιγμή που έχουν ανασταλεί όλες οι αθλητικές δραστηριότητες λόγω του κορονοϊού”, ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Αγγελου Σκαφιδά, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του.
Συνεχίζοντας ο έμπειρος προπονητής μας είπε: “Ηταν θετικά για τους προπονητές που θέλουν να μάθουν κάποια πράγματα που τους ενδιαφέρουν. Γιατί πάντα όλο και κάτι παίρνεις από τέτοια σεμινάρια. Εστω και ένα Α να πάρεις, κέρδος το έχεις. Ηταν επιμορφωτικά σεμινάρια και οι προπονητές αντάλλαξαν απόψεις. Ηταν μια ευκαιρία να μάθουμε και κάτι παραπάνω από τη στιγμή που δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε σε αίθουσες. Είναι βέβαια πιο δύσκολα αλλά χρειάζεται προσοχή σε τέτοια σεμινάρια. Είναι μια καλή εμπειρία και είναι καλό να τα παρακολουθούν. Τα σεμινάρια ήταν ελεύθερα για όλους τους προπονητές και μάλιστα ο σύνδεσμος την άλλη ημέρα ανέβαζε το βίντεο από το κάθε σεμινάριο για να το δουν όλοι οι προπονητές και να μάθουν κάποια ενδιαφέροντα πράγματα”.
Ο κ. Σκαφιδάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν και άλλα σεμινάρια όσο κρατάει η αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων.
Σε ερώτηση μας για την επιστροφή στη αγωνιστική δράση, ο έμπειρος προπονητής απάντησε: “Θα είναι δύσκολη χρονιά και για το ποδόσφαιρο και δεν βοηθάει ο καιρός. Για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα θα πρέπει πρώτα οι ποδοσφαιριστές να ξεκινήσουν προπονήσεις, κάτι που δεν είναι εύκολο να γίνει αυτή την περίοδο. Θα είναι υποχρεωμένοι να προπονηθούν για να πάνε να παίξουν και δεν μπορεί να γίνει προπόνηση με έναν, δύο ή τρεις παίκτες. Γι’ αυτό λέω πως θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η χρονιά. Αν δεν έρθει το εμβόλιο ώστε να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός θεωρώ ότι θα είναι μια χαμένη χρονιά. Οι ερασιτέχνες παίκτες θεωρώ ότι πρέπει να το ξεχάσουν για φέτος το ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολα τα πράγματα και για τις κατηγορίες, κάτω από τη Σούπερ Λιγκ 1 γιατί και είναι επαγγελματίες οι παίκτες και ζουν από το ποδόσφαιρο. Το να παίξεις δεν λέει τίποτα θα είναι για εμένα μια αποτυχία, να γίνει για να γίνει δεν λέει τίποτα πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα. Για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι ότι χειρότερο για όλους παίκτες, προπονητές, παράγοντες. Αντίθετα οι μεγάλες ομάδες έχουν τη στήριξη των μετόχων τους, των χορηγών, αλλά και τα έσοδα από τα τηλεοπτικά και τις διαφημίσεις”.
Για τη δύσκολη περίοδο που ζούμε με την πανδημία, ο κ. Σκαφιδάς σημείωσε: “Να είναι προσεκτικός ο κόσμος όσο πιο πολύ γίνεται για να μην έχουμε απώλειες και να ανταμώσουμε στα γήπεδα. Ο καθένας από την πλευρά του άσχετα αν δεν μας αρέσουν τα μέτρα πρέπει να είναι προσεκτικός. Η ατομική ευθύνη να μπει μπροστά, ο καθένας για τον εαυτό του και για τους γύρω του. Μόνοι μας ας προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, ο ένας να βοηθήσει τον άλλον αυτή τη δύσκολη στιγμή. Αλληλεγγύη και συμπαράσταση απ’ όλες τις πλευρές” και έκλεισε τη σύντομη επικοινωνία μας λέγοντας: “Θέλω να ευχηθώ υγεία και καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο και ο καθένας να προστατεύσει τον εαυτό του. Ας ελπίσουμε ότι θα έχει αποτέλεσμα το εμβόλιο ώστε να συναντηθούμε σύντομα στα γήπεδα”.